Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Η ευωδία από τα δύο χρόνια του AEKPASSION και η δυσωδία από τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ

Κυριάκος Χήνας: Η ευωδία από τα δύο χρόνια του AEKPASSION και η δυσωδία από τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί στο AEKPASSION για τα 2 χρόνια ζωής του site και τον «πόλεμο» που έχουν ανοίξει κατά της Ένωσης.

“Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης” αναφέρει η υπερήφανη προμετωπίδα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας. Μάλλον εσφαλμένα αποδίδεται στον Ελβετό φιλέλληνα Γιόχαν Μάγερ, γιατί φαίνεται ότι το πρωτοέγραψε ο Άγγλος φιλόσοφος Τζέρεμι Μπένταμ. Πανάκριβη και ανεκτίμητη ως αλήθεια ζωής,αφού αποτελεί την πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, πληρωμένη πολλάκις με αίμα και πόνο.

Αυτό το modus vivendi υπηρετούν με αφοσίωση εδώ και δύο χρόνια ο εμπνευσμένος Μιχάλης Μικελλής, ο αδελφός του Τάσος Κυριτζόγλου και οι ανιδιοτελείς ενωσίτες που πλαισιώνουν αυτή την αγνή προσπάθεια. Στο αγαπημένο μπάσκετ, οι εύψυχοι Νίκος Μαργαρίτης, Γιώργος Κουράντος και Αντώνης Κατσαρός, αλλά και συνολικά ένας ελπιδοφόρος όμιλος νέων παιδιών όπως οι Στράτος Γυμνάγος, Βαλάντης Αλεξούδης, Αλεξάνδρα Καρδαμήλα, Μπάμπης Εγγλέζος, Κων-νος Χαλβατζής, Σπύρος Στιβακτάς, Θόδωρος Καρασούλης, Βάιος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κοσμίδης, που υπόσχονται έρευνα, απόψεις, προτάσεις. Και το βασικότερο:

1. Απεχθάνονται και αποδομούν το διχαστικό λόγο και πράξη μέσα στην ομάδα,τάσσονται υπέρ της αντίληψης ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή στο μέτρο που δεν απειλεί την ενωσίτικη ενωτική συνύπαρξη,αλλά συμβάλλει στον εμπλουτισμό και διόρθωση της σκέψης μας.

2. Δεν έχουν την έπαρση ότι τα ξέρουν όλα.Μοιράζονται τις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις τους με όλους,με αφετηρία την άποψη ότι συχνά η αλληλο-τροφοδοσία ιδεών ανοίγει ωφέλιμους ορίζοντες σκέψης και μεταβάλλουν τη γνώμη τους όταν διαπιστωθεί ότι κάποια άλλη είναι πιο ρεαλιστική.

3. Δεν είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι,δεν έχουν κερδοφορία από αυτή την ευγενική προσπάθεια.Το αντίθετο συμβαίνει,αφού χρεώνονται προσωπικά τα έξοδα λειτουργίας σε τόσο χαλεπές εποχές.Θέλει ένθερμη πίστη και σθεναρό ζήλο για να υπερβείς οικονομικές επιβαρύνσεις σήμερα.

4. Δεν παρεμβαίνουν ποτέ σε άρθρα συνεργατών διασφαλίζοντας έτσι ότι η πολυφωνία είναι απαραίτητη για το συγκερασμό αντίθετων απόψεων και ότι η ελευθερογνωμία είναι αναπαλλοτρίωτη αξία που δεν υποκύπτει στη φίμωση και στη διαστρέβλωση.

5. Εμμένουν στην ανάδειξη των αγωνιστικών τμημάτων του Σωματείου ΑΕΚ, κάτι που ασφαλώς δεν είναι δημοφιλής για πολλούς ανάγνωση, αλλά είναι αναγκαία για την προβολή των τμημάτων που μας κάνουν υπερήφανους σε όλη την Ελλάδα.

6. Αέναη είναι η συνειδητή προσπάθεια για στελέχωση της ιστοσελίδας με ενωσίτες που χαρακτηρίζονται από μάχιμη αγωνιστικότητα–όχι από δονκιχωτικές “μάχες” του καναπέ–και κυρίως από συγκροτημένη κατάρτιση σε αυτό που υπογράφουν και υπηρετούν.Ο Κώστας Σταματιάδης με την πιο ποιοτική επί σειρά ετών δημιουργική πορεία στην ΑΕΚ και στον αθλητισμό ευρύτερα, ο Θοδωρής Γεωργάκης με τα παράσημα της σπουδαίας γραφίδας του στον “Δικέφαλο”, στην ποίηση,σε πολιτιστικές αναφορές στη Λευκάδα κ.α. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης με τα συγκλονιστικά τρεξίματα του εξακτινώνοντας την εμβέλεια της προσφυγιάς και της ΑΕΚ.

Σε ευθεία αντίθεση με αυτά τα αγνά και αποτελεσματικά διακυβεύματα,εκτυλίσσεται ένας ανάρμοστος πόλεμος κατά της πρωταθλήτριας. Είναι το έκτρωμα μιας συμμαχίας ανάμεσα σε ένα σύστημα τόσων ετών,που ήξερε μόνο τα ρεκόρ των 91-0 πέναλτι και των 0-74 κόκκινων καρτών, με τον αφελή ΠΑΟΚ που δεν κατανοεί ότι θα είναι η εύκολη λεία στα χέρια του συστήματος. Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα…Δυσωδία…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΨΥΧΑ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ AEK PASSION!

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κανένας δεν ξεχνά…

Πέρασε χθες άλλη μια θλιβερή επέτειος, από την εισβολή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. 45 …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com