Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Η φετινή ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα

Κυριάκος Χήνας: Η φετινή ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί στο AEKPASSION για όλα τα αθλήματα της Ένωσης και αφήνει το δικό του σχόλιο για τη φετινή σεζόν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτεχνική!

Η προσφυής επιδίωξη στην έναρξη μιας αγωνιστικής περιόδου είναι να διαμορφώσεις τη ρεαλιστική ισορροπία ανάμεσα στους στόχους που οραματίζεσαι με βάση την αγάπη σου για την ομάδα και στις αντικειμενικές δυνατότητες που αυτή έχει. Με μια γενική επισκόπηση, στην ΑΕΚ αναμένουμε μια αξιοσήμαντη χρονιά, με ασύγκριτο πρόταγμα βέβαια την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου-αφετηρία του μεγάλου άλματος σε μια πολυαναμενόμενη εκτόξευση του σύνολου οργανισμού ΑΕΚ.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας, πάντοτε στα πλαίσια της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής που έχει υιοθετηθεί για την εξυγίανση και τη σταθερότητα, επιτρέπει την αισιόδοξη εκτίμηση ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η πολύ επιβαρυντική απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, ειδικά σε ομάδες με τον ψυχισμό αλληλεπίδρασης παικτών-οπαδών όπως η ΑΕΚ, θα κοστίσει, αλλά στον αντίποδα η ομάδα διψάει για ευρωπαϊκές διακρίσεις και είναι υγιής σε εσωτερικές ισορροπίες. Βέβαια, σε κάθε ζωντανό οργανισμό οι οργανωτικές λειτουργίες χρειάζονται γενναίες αναδιαμορφώσεις και εμπλουτισμούς.

Στο μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά το 2003, η ομάδα στοχεύει με πασίδηλο τρόπο την κορυφή στο πρωτάθλημα,με το δεδομένο ασφαλώς ότι ο ΠΑΟ έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ο Προμηθέας και το Περιστέρι έχουν παρόμοιες βλέψεις. Από το 2018 η όσμωση των 4 τίτλων σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο οδήγησε τη Διοίκηση σε οικονομική υπέρβαση, ώστε να στελεχώσει την ομάδα με πλειάδα ηγετικών προσωπικοτήτων.

Στο χάντμπολ, η εντυπωσιακή στελέχωση της ομάδας, σε συνδυασμό με την εξαίρετη τεχνική ηγεσία εγγυώνται κορυφαίες διακρίσεις. Η ΑΕΚ ξεκίνησε τους αγώνες στον Πρώτο Όμιλο με 4 νίκες και χρειάζεται να συμπέσουν πολλές συγκυρίες για να απειληθεί η πανελλήνια κυριαρχία της. Παράλληλα, ο ηγέτης του τμήματος Σταμάτης Παπασταμάτης μεριμνά για τη δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας, στοιχείο που θα εμπεδώσει ουσιαστικά την κυριαρχία της.

Στο ιστορικότερο τμήμα της ΑΕΚ, τον κλασικό αθλητισμό, είχαμε τον Αύγουστο τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (χρυσό με την Αναΐδα Καραγιάννη στα ψηλά εμπόδια,αργυρό με τον Χριστόδουλο Κωστάκη στη Δισκοβολία και χάλκινο με την Ολυμπία Καραγιάννη στα χαμηλά εμπόδια), πρώτο δείγμα ελπίδας στην προσπάθεια αναδημιουργίας.

Στο τμήμα πιγκ-πογκ, που στοχεύει σε τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, συγκροτήθηκε μια σπουδαία ομάδα με την απόκτηση του Βέλγου Yannick Vostes (χάλκινο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα), του διεθνή Γάλλου Romain Lorentz και την ανανέωση του Βέλγου Jean Lauric.

Στο βόλεϊ, οι γυναίκες επανήλθαν στην Α’ κατηγορία με την προοπτική να παγιώσουν σταδιακά τη δυναμική τους, χωρίς φέτος να υπάρχουν πρωταθληματικοί στόχοι, ενώ οι άνδρες θα παίξουν στην Preleague με εντελώς ανανεωμένη ομάδα σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Στο πόλο ανδρών και στο πόλο γυναικών, η ΑΕΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

Στο ποδόσφαιρο Σάλας, αυτονόητος στόχος είναι ένας ακόμη πρωταθληματικός τίτλος, ήδη η ομάδα άρχισε με 4 νίκες και έχει ξεχάσει την ήττα (τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2019).

Στα υπόλοιπα αθλήματα, συνοπτικά: Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών στην Ξιφασκία των μεγάλων εικοσάχρονων επιτυχιών της ΑΕΚ. Αξιόπιστη είναι η προσπάθεια του τμήματος Ποδηλασίας, που έφερε ήδη διακρίσεις σε σοβαρούς αγώνες. Σε συνεπή και συνεχή πορεία διακρίσεων αναμένεται να βαδίσει και φέτος το τμήμα Ράγκμπι. Το τμήμα του μπάσκετ με αμαξίδιο στελεχώθηκε με έμπειρους αθλητές και φιλοδοξεί να κατακυρωθεί ως σημαντική δύναμη στο άθλημα. Αισιόδοξα είναι τα πρώτα στοιχεία για την ανασυγκρότηση του τμήματος Ζατρικίου,όπου παρέχονται μαθήματα και προπονήσεις μέσω διαδικτύου. Για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για τα Δυναμικά, δεν έχουμε σαφή γνώση και αποφεύγουμε τις εικασίες.

** Η μεγαλύτερη προοπτική ελπίδας στο Σωματείο είναι η πρωτοφανής έμφαση στην ανάπτυξη των Ακαδημιών, δηλαδή τη σταθερή και αποτελεσματική αυριανή στελέχωση των τμημάτων με αθλήτριες και αθλητές που βιώνουν από την εφηβεία τι σημαίνει ΑΕΚ, με τα Σύμβολα και την Ιστορία της.

ΥΓ. Πολλά στοιχεία για την κατάσταση των ερασιτεχνικών τμημάτων αντλήθηκαν από το ανανεωμένο εξαιρετικό site του ΑΣ ΑΕΚ, στους συντάκτες του οποίου απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει πρόταση για Χοσεϊνί»

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί προτάσεως στον Μαζίντ Χοσεϊνί η Ένωση και τονίζει πως δεν έχει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com