Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Οι ιστορικές εκλογές στη μάνα ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: Οι ιστορικές εκλογές στη μάνα ΑΕΚ!

Ενίοτε οι λέξεις χρησιμοποιούνται άκυρα και άκαιρα, χωρίς να ταιριάζουν στο εννοιολογικό φορτίο που επιθυμούμε.

Πρόδηλο είναι το παράδειγμα της λέξης “ιστορικό”, που συχνά γράφεται και λέγεται με υπερβολή, ακόμη και σε απλές περιπτώσεις. Στην περίπτωση όμως των εκλογών του ερχόμενου Σαββάτου στη μάνα ΑΕΚ, ο όρος αποδίδει την πραγματικότητα. Πρόκειται πράγματι για ιστορικές εκλογές, γιατί ο πρόεδρος και το Δ.Σ. που θα προκύψουν θα εγκαινιάσουν την Αγια-Σοφιά. Ευκολονόητη η βαρύτητα του θέματος.

Προτού εκτεθούν κάποιες υποκειμενικές απόψεις για το ζήτημα των εκλογών, θα πρέπει να εστιάσουμε και στη Γενική Συνέλευση που θα προηγηθεί. Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πολύ ενδιαφέροντα και ουσιώδη είναι τα ακόλουθα:

1. Θα συζητηθεί η αναπροσαρμογή του δικαιώματος εγγραφής–εμφανές ότι αξίζει να δούμε χωρίς εσωστρέφεια μια νέα μαζική κινητοποίηση για τον πολλαπλασιασμό των μελών–αλλά και η αναπροσαρμογή της ετήσιας εγγραφής με έναρξη ισχύος από τον Ιανουάριο του 2020. Χρειάζεται επικοινωνιακή κινητοποίηση και ειδική συνέντευξη Τύπου για τα οφέλη που θα προσπορίσει στο Σωματείο η εγγραφή πολλών μελών.

2. Η έντονη κινητικότητα στα τμήματα του Σωματείου, με πρόσφατες σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, θα συμπληρωθεί με ανακοινώσεις για τη στέγαση όλων των αθλημάτων σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής αλλά και το σχεδιασμό για τα θαλάσσια αθλήματα (πόλο και κολύμβηση). Μακάρι να μιλήσουν πολλοί έφοροι για να αναδείξουν την ποιότητα των σχεδιασμών τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά και να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα ενδιαφέροντος από πολλούς.

3. Αξίζει να τιμηθεί στο ύψος που αξίζει η συγκινητική χειρονομία του κ.Δημήτρη Παπασταύρου, ο οποίος έχει δηλώσει–και θα επικυρωθεί το Σάββατο–ότι χαρίζει στο ΑΣ ΑΕΚ το πολύ μεγάλο ποσό που του οφείλεται από παλαιότερα δάνειά του προς την ομάδα. Πρόκειται για σοβαρή συγκροτημένη προσωπικότητα με μάχιμη προσφορά σε πολλά αγωνιστικά τμήματα.

4. Προσωπικά έχω έντονη δυσφορία με το άρθρο 26,παρ.6 του νέου αθλητικού νόμου 4603/2019 που ισχύει πλέον. Απαιτεί το εξής: για να μπορεί ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο να συμμετάσχει στις εκλογές,πρέπει να έχει το λιγότερο 5 υποψήφιους σε 15μελές Συμβούλιο ( γενικά το ένα τρίτο των θέσεων εκλογής). Έτσι φιμώνονται μεμονωμένοι υποψήφιοι ή μικροί συνδυασμοί. Τι είδους ελεύθερη έκφραση είναι αυτή;

Στο θέμα της επιλογής προσώπων (η προθεσμία για υποψηφιότητες έληξε το Σάββατο 13 Απριλίου) για το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα ηγείται ο Αλέξης Αλεξίου, διατηρώ την ακόλουθη αντίληψη:

Α. μακάρι να έχουν προκριθεί άτομα τα οποία δε θα έχουν μεγάλες δυσκολίες να βρουν χρόνο για να προσφέρουν στο πολυεπίπεδο και βαρύ έργο του Δ.Σ. Από το σημείο αυτό πρέπει να είναι η αφετηρία.Στην προηγούμενη σύνθεση έγιναν λάθη στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται αισθητά οι λίγοι που επιφορτίστηκαν τις εργασίες.

Β. είθε να έχουμε ηλικιακή ανανέωση. Αυτό ουδέποτε είναι αυτοσκοπός,αλλά τώρα χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια μια νέα γενιά υγιών παραγόντων, γιατί εδώ και καιρό έχουμε τελματωθεί σε αυτό το σημείο. Καλοί είναι και οι πρεσβύτεροι, αλλά κριτήριο ανέλιξης και σφρίγους μιας συλλογικής οντότητας είναι εάν έχεις να εμφανίσεις νέους ανθρώπους,πιο κοντά στην όσμωση της εποχής.

Γ. ως θετικό του νέου νόμου αξίζει να πιστώσουμε την απαραίτητη δέσμευση (άρθρο 25 ) ότι το ένα τρίτο των εδρών (ελάχιστο όριο) του νέου Δ.Σ. καταλαμβάνει το ένα από τα δύο φύλα, δηλ. στη πράξη γυναίκες. Αξιοπρόσεκτη παρέμβαση του νομοθέτη με στόχο να τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον γυναικών για την ανάμειξη στα αθλητικά θεσμικά όργανα.

Υπάρχουν ασφαλώς δυσκολίες για μια μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ και στην ψηφοφορία, όπως η οικονομική καχεξία, η δύσκολη ημέρα του Σάββατου του Λαζάρου, ο αγώνας μπάσκετ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ στις 4.45μμ. κ.α.Όμως αυτό που πρυτανεύει είναι να δώσουμε με την παρουσία μας προτάσεις, Θέσεις και ιδέες για να συνεχιστεί το ίδιο πειστικά η πορεία μεγάλης ανόδου που πιστοποιείται στη μάνα ΑΕΚ.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Η πρώτη προπόνηση του Βέρντε με τα κιτρινόμαυρα (ΦΩΤΟ)

Πρώτη προπόνηση για τον Ντανιέλ Βέρντε ως παίκτης της ΑΕΚ! Ο 23χρονος Ιταλός εξτρέμ  φόρεσε …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com