Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Η νέα αγωνιστική περίοδος για την ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: Η νέα αγωνιστική περίοδος για την ΑΕΚ!

Η μέγγενη δύο σφαλμάτων απειλεί συνήθως να καταπνίξει τις απόπειρες να εξετάσουμε σωστά τις προοπτικές μιας αγωνιστικής χρονιάς που αρχίζει:

Πρώτο, ο κίνδυνος να ωραιοποιήσουμε την πραγματικότητα, οπότε εμφανιζόμαστε υπεραισιόδοξοι και θέτουμε μεγαλεπήβολους στόχους που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Δεύτερο, να υποτιμήσουμε τις δυνάμεις και δυνατότητές μας, οπότε οριοθετούμε στόχους που αδικούν το όνομα του Συλλόγου.

Ας προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στις προοπτικές που διαφαίνονται για την ΑΕΚ στην αγωνιστική χρονιά 2021-2022 αρχίζοντας από το 6 και φτάνοντας στο 1, δηλαδή στο σπουδαιότερο σημείο:

6. Σημάδια ανησυχητικού κινδύνου έρχονται από τη λειτουργία των Συνδέσμων Οπαδών,ειδικά στην περιφέρεια.Με τη συγκυρία του Κόβιντ, αλλά και με την αβουλία τους να οργανωθούν σε ενιαία Πανελλήνια Ομοσπονδία, διακυβεύονται η στέγαση, η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά τους. Έχουμε καταθέσει εμμονικά, εκεί που πρέπει,σαφείς προτάσεις για τη βιωσιμότητα των Συνδέσμων, οι οποίοι ειδικά στην ΑΕΚ εξακτινώνουν το κύρος της σε όλη την Ελλάδα.

5. Η σφριγηλή προσωπικότητα του Σταμάτη Παπασταμάτη εγγυάται τη διατήρηση της πρωταγωνιστικής πορείας του τμήματος χάντμπολ. Μια φυσιογνωμία που ελπίζουμε να έχει στο μέλλον διευρυμένο ρόλο στον οργανισμό ΑΕΚ, υπό τις προδιαγραφές που έχουν ήδη πείσει. Φέτος, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η επανάληψη του ευρωπαϊκού θριάμβου εμφανίζονται ως ρεαλιστικοί στόχοι.

4. Η εξέλιξη του Σωματείου με τα ερασιτεχνικά τμήματα δεν άρχισε υπό τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις,αφού περιμέναμε (όχι υπερφίαλα) να διατεθούν πολύ περισσότερες Κάρτες Φίλου αλλά και εισιτήρια διαρκείας των αγωνιστικών τμημάτων. Γνωρίζουμε την αφετηρία του φαινομένου: το σοβαρό λάθος πολλών οπαδών να κρίνουν οι ίδιοι με ποιον τρόπο θα βοηθήσουν την ομάδα, αντί να δεχθούμε ότι κάθε οργανισμός προσδιορίζει τους όρους με τους οποίους πρέπει να βοηθηθεί. Η περυσινή χρονιά δημιούργησε πολλές προσδοκίες για διακρίσεις στην περίοδο 2021-22, αλλά με πενιχρά έσοδα όλα είναι έωλα. Άδικο να ανακοπεί η σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται με την ίδρυση νέων τμημάτων και την αναδιαμόρφωση των παλαιότερων.

3. Η νέα μπασκετική χρονιά βρίσκει την ΑΕΚ σε περίοδο εντυπωσιακών αλλαγών σε τρία τουλάχιστον επίπεδα: ιδιαίτερη αισιοδοξία τροφοδοτεί η στιβαρή απόφαση για οικονομική εξομάλυνση, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο–αγωνιστικά η ομάδα θα εμφανιστεί με νέο προπονητή και εντελώς ανανεωμένη στελέχωση σε παίκτες– θα αγωνιστεί σε νέο γήπεδο, το οποίο επιτέλους θα είναι δικό της. Προφανώς πρόκειται για ακραιφνώς δημιουργική περίοδο, όπου διαφαίνεται ότι θα μπουν οι φερέγγυες βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

2. Ο απογοητευτικός τρόπος με τον οποία αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη συρρίκνωσε τους στόχους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επομένως,είναι άκρως απαιτητό και μείζον να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα,ώστε να έχουμε του χρόνου μια αξιοσήμαντη συμμετοχή στην Ευρώπη, αλλά και βέβαια για να αναστηλώσουμε το καταρρακωμένο ηθικό μας. Ο ΟΣΦΠ είναι πιο συγκροτημένος, αλλά: μια περαιτέρω αγωνιστική ενίσχυση της ΑΕΚ–η αλλαγή της ηττοπαθούς νοοτροπίας αρκετών–το δέσιμο μιας ομάδας με πολλούς νέους παίκτες–η απαραίτητη τύχη,κυρίως στους (μη) τραυματισμούς–η σταθερή υποστήριξη των οπαδών, ενδέχεται να ισορροπήσουν την κατάσταση.

1. Χωρίς σύγκριση,στην πρώτη θέση υπάρχει το νεοανεγειρόμενο γήπεδο. Στο τέλος της αρχόμενης αγωνιστικής χρονιάς, όλα συντείνουν στο ότι θα είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του,οπότε αναδιαμορφώνεται θεαματικά η βαρύτητα του Συλλόγου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ας είμαστε ενωμένοι, χωρίς διχαστικές πολώσεις, μέχρι να δούμε αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα,το οποίο υπενθυμίζουμε ότι θα συνιστά και Εστία Πολιτισμού, ειδικά με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Δέος! Σχηματίστηκε ο Δικέφαλος Αετός στο κάτω διάζωμα της «Opap Arena» (Pic)

 Το έμβλημα μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας κυριαρχεί και πάλι στο Ναό της ¨Αγιάς Σοφιάς – Opap …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com