Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Η ώρα της πρόκλησης για την ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: Η ώρα της πρόκλησης για την ΑΕΚ!

Πρόδηλες η εριστικότητα και η απογοήτευση στην ποδοσφαιρική κοινωνία από τότε που ξεκίνησε η πολυεπίπεδη ανατροπή κάθε ισοτιμίας, εδώ και πολλά χρόνια.

Το ότι διατηρούνταν κάποια ισορροπία και δεν οδηγηθήκαμε σε ακραία παραλυτική σύγκρουση,είναι πλέον αμφίβολο εάν συνεχιστεί και στις μέρες μας. Νεφελώδεις αιφνιδιαστικές εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα απειλούν με επικίνδυνο τρόπο.

Ευνόητο είναι ότι αυτή η νέα πραγματικότητα θα μετακυλιστεί και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, για τις οποίες οφείλουμε να μοιραστούμε σκέψεις-προτάσεις ώστε να σταθούμε όρθιοι, ειδικά ως ΑΕΚ, μια και αποτελεσματικότερο είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα. Μετά είναι αργά.Κύρια σκέψη μας ας είναι ότι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ στηρίζονται σε πολιτικές δυνάμεις που ξεκάθαρα έχουν ξιφουλκήσει υπέρ των συμφερόντων τους. Ας συμβάλουμε στον αναγκαίο σχετικό διάλογο.

1. Ο ΟΣΦΠ ( κυρίως) και ο ΠΑΟΚ έχουν μεθοδεύσει την άλωση ισχυρής μερίδας των ΜΜΕ με φίλιες γραφίδες και παρουσίες. Πρωτοπόρος ο Μπερλουσκόνι είχε συνειδητοποιήσει τη δύναμη της “τέταρτης εξουσίας” για την ύπουλη χειραγώγηση των μαζών και τώρα ευφυώς τον αντιγράφουν στην Ελλάδα. Δεν είναι δύσκολο να αλώσεις συνειδήσεις με κατευθυνόμενα μυθεύματα. Η ΑΕΚ έχει φερέγγυα διοίκηση και ασφαλώς γνωρίζει τον τρόπο της αντίδρασης με δυνατά ανακλαστικά.

2. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ ως κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να μη διολισθήσουν σε ψηφοθηρικές πρακτικές. Έχοντας την εμφανή στήριξη των κυβερνήσεων, ο ΠΑΟΚ τόσο για την πρωτοφανή οπλοφορία Σαββίδη εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και για την πρόσφατη έντρομη βιασύνη να περάσει η (ν)τροπολογία στο θέμα της συνιδιοκτησίας, αποφεύγει τις δέουσες ποινές. Ακριβώς το ίδιο με την κωλυσιεργία στα θέματα των δικαστικών διώξεων του ΟΣΦΠ. Αυτά όμως ανοίγουν πολύ κακούς δρόμους για παρόμοιες πράξεις στο μέλλον (δεν είναι βέβαια παρθενικές συμπεριφορές, αν θυμηθούμε την αδιανόητη αναδρομική εφαρμογή νόμου για να πάρει η Λάρισα το πρωτάθλημα).

3. Δημιουργούν θέμα για την κατάσταση στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Άρη με προφανή στόχο να τιμωρηθεί η ΑΕΚ, επειδή με την απίστευτη “ποινή” του ΠΑΟΚ η διαφορά είναι πλέον μόλις ένας βαθμός και κινδυνεύουν να χάσουν την προνομιακή δεύτερη θέση. Φυσικά οι φρικαλέες χειροδικίες και βανδαλισμοί σε αγώνες στον Πειραιά και στην Τούμπα είναι στο απυρόβλητο. Προφανής ο στόχος να τιμωρηθεί η ΑΕΚ παίζοντας κρίσιμα εντός έδρας ματς χωρίς κόσμο στους αγώνες κατάταξης.

4. Η διαιτησία στον αγώνα ΑΕΚ-Άρη υποδηλώνει πολλά. Δεν πρόκειται για φυσιολογικές αβλεψίες του διαιτητή. Υπάρχουν συνεχόμενα μονόπλευρα λάθη–συχνά τόσο κραυγαλέα– που κατευθύνουν το μυαλό μας σε άλλες σκέψεις. Ας μην υποτιμούν τον κόσμο, ξέρουμε τι σημαίνει αλλοίωση αποτελέσματος.

**Δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε τώρα εάν συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα σε ενδεχόμενη έξαρση της επιδημίας του ιού. Αλλά, εάν συνεχιστεί, αυτά που επείγουν θεωρούμε ότι είναι:

A. να διατηρήσουμε γρανιτένια ενότητα μέσα στην ΑΕΚ, χωρίς διχαστικές πολώσεις και άγονες αντιπαραθέσεις. Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο και σε τόσο δύστηνες ώρες προέχει να είμαστε μια γροθιά για να μη βρουν Κερκόπορτες οι κακόβουλοι αντίπαλοι. Ενιαία φωνή των Συνδέσμων ώστε να έχει μεγάλο κύρος και κυρίως να προσέχουμε ακραίες συμπεριφορές στο γήπεδο, που μας έχουν πληγώσει τόσο πολύ.

Β. να κινητοποιηθούν οι πολιτευτές που εκφράζονται από τα ενωσίτικα ιδεώδη. Άσκοπο να κρυβόμαστε: δεν υπάρχει σαφής υποστήριξη από αυτούς (άδικη η ισοπέδωση, αλλά είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις) που έπρεπε να ξιφουλκήσουν για τη θεσμική υπεράσπιση της ΑΕΚ. Σε αντίθεση, συγκαλεί ο ΟΣΦΠ διάσκεψη φίλιων πολιτευτών και προσέρχονται δεκάδες με κασκόλ διακηρύσσοντας εμφατικά τη στήριξή τους. Επείγει να δούμε το θέμα άμεσα, ώστε να υπολογίζει η εκάστοτε εξουσία τη δύναμη της ΑΕΚ.

Γ. να μην αφήσουμε το βλέμμα μας από το ανεγειρόμενο γήπεδο. Όποια αγωνιστική εξέλιξη κι αν μεθοδεύσουν, όποια παρασκηνιακή φαυλότητα κι αν επινοήσουν στο πρωτάθλημα, εμείς δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αρκετών να υπονομεύσουν την ανέγερση του γηπέδου. Δεν εφησυχάζουμε, εντείνουμε την προσοχή μας.

Δ. να ενημερώνονται τακτικά οι Έλληνες φίλαθλοι, αλλά και οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί φορείς όχι μόνο για τα αγωνιστικά ατοπήματα που μεθοδεύει το σύστημα ισχύος του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ, αλλά και για το σύνολο δράμα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τεκμηριωμένες αναφορές σε όσα καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Οι αγώνες δεν κρίνονται κυρίως στον αγωνιστικό χώρο, κρίνονται πρώτιστα σε όσα σημεία-κριτήρια υφέρπει η πραγματική ισχύς κάθε ομάδας.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης στόπερ

 Ποια είναι τα δεδομένα για την απόκτηση στόπερ στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έχει κλείσει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com