Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Η ταπείνωση ως αφετηρία αναδημιουργίας!

Κυριάκος Χήνας: Η ταπείνωση ως αφετηρία αναδημιουργίας!

Μαζί με το 7-2 στο Μονακό (1963-64) ήταν η ταπεινωτικότερη ήττα της ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Η Βελέζ είχε να αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση από τον Δεκέμβριο του 1988, όταν νίκησε μεν την Χαρτς με 2-1, αλλά δεν κάλυψε την ήττα του πρώτου αγώνα (3-0). Αυτή η βραδιά υπέχει τα χαρακτηριστικά μιας πανωλεθρίας, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε μια αφετηρία σοβαρών αλλαγών και αναδιαμόρφωσης της λειτουργίας του σύνολου οργανισμού.

Γνωρίζουμε καλά ότι τουλάχιστον επτά Ενωσίτες έχουν καταθέσει τα τελευταία τρία χρόνια σοβαρά υπομνήματα-προτάσεις ή έχουν αναπτύξει ρεαλιστικούς σχεδιασμούς σε προσωπικές συναντήσεις με όλη την ηγεσία της ομάδας. Δεν έχει υιοθετηθεί κάτι από αυτά ούτε υπήρξαν πειστικές απαντήσεις για την απόρριψή τους. Περιμέναμε κάποια στοιχειώδη ανταπόκριση.

Επειδή σε τόσο άσχημες στιγμές, ο καθένας–έστω με την έωλη υποκειμενική ματιά του–οφείλει να πάρει θέση με προτάσεις και όχι ανέξοδες κοινότοπες διαπιστώσεις που δε βοηθούν, εκφράζω τη βασική μου άποψη (όπως εδώ και δύο χρόνια έχει αποτυπωθεί στους ανθρώπους που έπρεπε αλλά και σε αυτή τη φιλόξενη ιστοσελίδα):

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει διαμορφώσει σε κάποια επίπεδα την πρωταγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ (γήπεδο, προπονητικό, αναχαίτιση της αναξιοκρατίας), ενώ σε άλλα δεν έχει δώσει την απαραίτητη έμφαση. Χωρίς να έχει εμφανιστεί φερέγγυα διάδοχη κατάσταση, είναι εξωφρενικό να ζητείται η αποχώρησή του, η ΑΕΚ θα γνωρίσει καταστάσεις όπου θα κινδυνεύει η υπόστασή της.

Το σημείο όπου υπάρχει εμφανής αβελτηρία και από το οποίο πηγάζει η άσχημη κατάσταση σε πολλά, δεν είναι το αγωνιστικό, αυτό είναι συνέπεια άλλου παράγοντα: στην παγκόσμια ιστορία, το “περιβάλλον” ενός ηγέτη έκρινε τη δράση και τις πράξεις του.

Ο Ναπολέων ήταν το τέλειο δείγμα ιδανικών επιλογών συνεργατών (Ταλε’υ’ράν, Νε’ύ’, Μασενά, Μυρά, Νταβού κλπ.), άλλοι συνετρίβησαν από την άφρονα συμπεριφορά των παρατρεχάμενων, ενώ αρκετοί είχαν άλλοτε θετικό πρόσημο και άλλοτε αρνητικό λόγω της παλινδρόμησης από καλούς σε κακούς συμβούλους (π.χ.ο Βενιζέλος άλλοτε αποφάσιζε με τον Παπαναστασίου, τον Μιχαλακόπουλο και τον Καφαντάρη, άλλοτε με τους Γυπαραίους κλπ.)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει να έχει δίπλα του (και δίκαια) ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεται και κρίνει ότι αξίζουν. Όμως,σε κάθε δυναμικό σύγχρονο οργανισμό, πρέπει να υπάρχει–παράλληλα με αυτούς–ένα think tank από 40ρηδες και 50ρηδες, με εύστροφη αντίληψη για τη ρέουσα πραγματικότητα στον εξελισσόμενο αθλητισμό.

Ο καθένας μας στην ΑΕΚ μπορεί να καταθέσει 100 τέτοια ονόματα, που θα μπορούν να διακρίνουν όσα πρέπει να γίνουν πριν φτάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό. Όσα πρέπει να γίνουν για :

1. τη διαλεκτική επικοινωνία με τα διεθνή ποδοσφαιρικά κέντρα αποφάσεων

2. την αξιοποίηση όσων πολιτευόμενων πρόσκεινται στην ΑΕΚ

3. την οικονομική αναδιοργάνωση και το μάρκετινγκ

4. την έμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών

5. τις Ακαδημίες

6. το σκάουτινγκ

7. την επίδραση στα ΜΜΕ, όπου υστερούμε καταφανώς (ένα παράδειγμα οι αποκρουστικές μεταδόσεις αγώνων μας)

8. τη συνεργασία με τους οπαδούς στην Ελλάδα και στην ομογένεια

9. τη διαμόρφωση δικτύων επικοινωνίας σε κάθε πρωτεύουσα νομού για την ανάδειξη των Αξιών μας με σχετικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Δε θα αντιδικήσουμε με όσους υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι καλά, αλλά δε βάζουν γκολ. Θα τους παραπέμψουμε στους μεγάλους ευρωπαϊκούς αθλητικούς οργανισμούς. Αυτά προηγούνται και δημιουργούν πειστικό οργανισμό που αποφέρει αγωνιστικές επιτυχίες.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη στιγμή στην ιστορία της ομάδας, με τον ΟΣΦΠ και εν μέρει τον ΠΑΟΚ να έχουν δρομολογήσει με ευθυκρισία τις δυνάμεις της υπεροχής τους, όσο κι αν αυτό πονάει.

Τώρα, είναι η ώρα της επείγουσας και ριζοσπαστικής απόφασης.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Να μην τρελαθούμε κιόλας!

Έγινε, ότι έγινε στην Κρήτη, μας ”έκαψε” ο Φωτιάς, αλλά βγάλαμε και μόνοι τα ματάκια …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com