Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Οι τέσσερις καθοριστικές υποδομές των θριάμβων μας

Κυριάκος Χήνας: Οι τέσσερις καθοριστικές υποδομές των θριάμβων μας

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ευωχία του σύνολου οργανισμού ΑΕΚ, που διακλαδίζεται με την πρωταγωνιστική καταξίωση σε αρκετά αγωνιστικά τμήματα.

Η κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης στο μπάσκετ συμπυκνώνουν μια θριαμβική επιτυχία που μόνο συγκυριακή δεν είναι. Είναι η κλασική απόδειξη για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η προσπάθεια ενός κοινωνικού συνόλου,πολιτιστικού-οικονομικού-αθλητικού κλπ, όταν όλο το δυναμικό του ανταποκρίνεται στους 4 καθοριστικούς κανόνες της επιτυχίας:

1. Nα μην κατατρύχεται από εσωτερικές διχαστικές ψυχώσεις που το υπονομεύουν.Στην ΑΕΚ ταλανιστήκαμε πολύ από αυτό, αλλά σήμερα οι “Ενωσίτες” θλιβεροί ουραγοί της μιζέριας και της διχόνοιας έχουν απομονωθεί και δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν την αυτοχειριαστική ματαιοδοξία τους.

2. Να μην υπάρχουν ακραία προβλήματα με τη συμπεριφορά οπαδών-υποστηρικτών. Και στο σημείο αυτό είχαμε εκτεθεί πολλάκις,αλλά η νηφάλια προτροπή της διοίκησης και η εσωτερικευμένη πλέον αυτοσυγκράτηση να αποφεύγουμε τις αντίπαλες προκλήσεις οδήγησαν την ΑΕΚ να είναι η μόνη μεγάλη ομάδα χωρίς πειθαρχικές ποινές με τιμωρίες έδρας, αφαιρέσεις βαθμών κλπ.

3. Να στελεχώνεται με διοικητικούς ηγέτες βαρυσήμαντης εμβέλειας. Τόσο η ΠΑΕ όσο και η ΚΑΕ είχαν την ευφρόσυνη ικανότητα να απαρτίζονται από προσωπικότητες με πλούσια συγκρότηση ήθους και δημιουργικότητας–μόνο στην εποχή Μπάρλου διαθέταμε ανάλογες φυσιογνωμίες–αλλά παράλληλα και εγκάρδιας συνεργασίας μεταξύ τους,ώστε να αποφασίζουν σε υψηλές ποιότητες στα κρίσιμα κατά περίσταση προβλήματα.

4. Να διαθέτει στον αγωνιστικό χώρο αθλητές οι οποίοι πρώτον να έχουν επίγνωση ότι υπερασπίζονται τα τεράστια 94χρονα Σύμβολα μιας εμβληματικής ομάδας και δεύτερον να έχουν την αγωνιστική ικανότητα ώστε να πρωταγωνιστούν. Η προσεκτικά δομημένη ποδοσφαιρική ομάδα επανδρωμένη σε καίριες θέσεις με προσωπικότητες που έπαιξαν το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο,όσο και οι πολύ επιτυχείς προσθήκες στο μπάσκετ με Πάντερ-Χάντερ-Βασιλόπουλο, δημιούργησαν πολύ μαχητικά σύνολα τα οποία σε καθοριστικές στιγμές ανταποκρίθηκαν με αξιοζήλευτη επιτυχία.

Στους ψύχραιμους μελετητές των δύο αυτών αθλημάτων, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για πομφόλυγες διακρίσεων, αφού ασφαλώς ανταποκρινόμαστε στους τέσσερις προαναφερθέντες όρους-κριτήρια που είναι απαραίτητα για επιτυχίες σε ορίζοντα χρόνου. Είναι ευδιάκριτο ότι ο σύνολος οργανισμός ΑΕΚ, με την ολοκλήρωση της ανέγερσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου και με την επιλογή του αντίστοιχου μπασκετικού, έχει πλέον αναπεπταμένο το πρόταγμα μιας πολύχρονης πρωταγωνιστικής παρουσίας η οποία αναμφίβολα αξίζει τόσο στην τιμημένη ιστορία μας όσο και στον Ενωσίτη οπαδό-πρότυπο της αφοσίωσης χωρίς όρια.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Δύο χρόνια και μία… μέρα!

Χθες το AEK Passion έκλεισε δύο χρόνια και δεν είναι δυνατό να μην γράψουμε λίγες… …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com