Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Είναι άραγε εύθραυστη η πορσελάνη της αυθαιρεσίας;

Κυριάκος Χήνας: Είναι άραγε εύθραυστη η πορσελάνη της αυθαιρεσίας;

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί στο AEKPASSION για τις μεθόδους του Ολυμπιακού να επηρεάσει τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και το εμπρηστικό κλίμα που δημιουργεί! 

Όπως διαπιστώνουμε από την ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών, κάθε συλλογική οντότητα-είτε είναι πνευματική είτε κοινωνική είτε αθλητική-διαμορφώνει την ισχύ της επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την πολιτική-οικονομική δύναμή της, τις επιρροές που μπορεί να ασκήσει, τους συμβολισμούς που υπερασπίζει, τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνεται, αλλά και την τρέχουσα πολυεπίπεδη συγκυρία.

Όλα αυτά αξιοποιούνται ενίοτε με συστηματικό τρόπο και σίγουρα μπορούν να παραγάγουν πολύ θετικά αποτελέσματα κατακυρώνοντας την ισχύ π.χ. μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Το ζήτημα αναφέρεται προφανώς στον ΟΣΦΠ, ο οποίος στοχευμένα και αποφασιστικά επιχειρεί τη σύνολη επανάκαμψή του,ύστερα από δίχρονη απώλεια του τίτλου. Παραθέτω προς κοινή αξιολόγηση μερικά σχετικά δεδομένα για να δούμε τη νοοτροπία και τη συλλογιστική του οργανισμού ΟΣΦΠ, που χαρακτηρίζονται από την ατσάλινη τακτική της ασύδοτης αυθαιρεσίας, του οδοστρωτήρα συνειδήσεων:

1. Ας επιτραπεί να θεωρήσω ως το πιο μεγάλο ανοσιούργημα τον απίστευτο καταποντισμό του Σωκράτη Κόκκαλη στη συλλογική συνείδηση των οπαδών του ΟΣΦΠ. Αδιανόητο. Ο πρόεδρος που πήρε την ομάδα τους από αγωνιστική ανυποληψία και την οδήγησε σε συνεχείς πρωταθληματικούς τίτλους (με πασιφανείς μεθόδους), απαξιώνεται και καθυβρίζεται σήμερα.

2. Σε επίσημη ενημέρωση στο σάιτ της ΕΠΟ για τη σημαντική σύσκεψη στη Νιόν με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναγράφεται ότι “το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη (σημ.στον αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ) εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους. Συντάχθηκαν αναλυτικές αναφορές και θα αξιολογηθούν”. Αποκλείεται να συνετιστούν εκεί στον Πειραιά, αυτός είναι ο αέρας του αλαζονικού ετσιθελισμού.

3. Πρόσφατη είναι η απόφαση για πρόστιμο 11 εκατ.περίπου ευρώ σε μία εκ των αγωγών για κατάλοιπα χρεών από την περίοδο Κοσκωτά. Κατάπτυστες μνήμες.

4. Πενιχρή είναι η πληροφόρηση για την ενδεχόμενη ύπαρξη χρεών στο θέμα των δανείων για το γήπεδο Καραϊσκάκη.

5. Σε συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Ληγκ συμμετείχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης,ενώ-σύμφωνα με την άποψη πολλών-ισχύει αυτή την περίοδο η απαγόρευση ενασχόλησής του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως γράφηκε, τέθηκε εκεί από τον ΟΣΦΠ θέμα για την κατάργηση του VAR, χωρίς φυσικά να συναινέσουν οι υπόλοιποι. Εάν πάρουμε τον τίτλο, νικήσαμε και το άθλιο VAR-εάν όχι, φταίει το VAR.

6. Πολύ έξυπνος ο διττός επικοινωνιακός σχεδιασμός, με τον Κώστα Καραπαπά στα θέματα όπου κρίνουν ότι χρειάζεται επιθετική στάση (πρόσφατο πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για δηλώσεις, με υποτροπή) και με τον νηφάλιο Νίκο Γαβαλά σε θέματα όπου πρέπει να πιστωθούν τη μετριοπαθή συμπεριφορά.

7. Εμφανίζεται ο Τάσος Μητρόπουλος σε τηλεοπτικό σταθμό που δεν αρέσει στον ΟΣΦΠ και αμέσως ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του τον διαγράφει από μέλος.

8. Στον αγώνα Κ 19 μεταξύ ΟΣΦΠ-Μπάγερν διαπράττονται έκδηλοι προπηλακισμοί εις βάρος των φιλοξενούμενων οπαδών, με σκληρές αναφορές σε ξένα έντυπα.

9. Προκαλούν θυμηδία οι οιμωγές του ΟΣΦΠ για τη διαιτησία! Αλλά κι αυτό εξυπηρετεί τη δημιουργία του σχετικού κλίματος.

Είναι βέβαια εύλογη η τάση του ΟΣΦΠ να προβάλει ότι κάνει ό,τι θέλει και να επιδεικνύει την πρόσβαση και τον έλεγχο στα πολιτικά κέντρα εξουσίας. Με αυτό τον τρόπο προειδοποιεί τους πάντες ότι είναι ο κυρίαρχος του αθλητικού σκηνικού και όλοι οφείλουν υποταγή.

Με τον ΠΑΟ προσωρινά να είναι πολύ αδύναμος να αντιτάξει αντίδραση και τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται ακόμη χρόνο για να αναγορευθεί σε πρωταγωνιστική οντότητα, τι άραγε απομένει; Μόνον η ΑΕΚ,ομάδα της συνεπούς αντίστασης σε κάθε σαθρό κατεστημένο,καλείται ξανά να αντιμετωπίσει αυτή την αλαζονική πρόκληση. Εάν επεξεργαστεί τη δέουσα στρατηγική,τότε ασφαλώς η πορσελάνη της κόκκινης αυθαιρεσίας θα αποδειχθεί εύθραυστη. Είναι ΑΕΚ και μπορεί.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Μάνταλος: «Ξεκινάμε» (Pic)

 Η ανάρτηση του αρχηγού της ΑΕΚ για την έναρξη της προετοιμασίας. Δείτε το ποστάρισμα του …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com