Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Μια πρόκριση με πολυεπίπεδες ωφέλειες!

Κυριάκος Χήνας: Μια πρόκριση με πολυεπίπεδες ωφέλειες!

Στην αρχαία Ελλάδα την ονόμαζαν “παλίντονον αρμονίαν”.

Ήταν η σύνθεση των αντίθετων που οδηγούσε τελικά σε μια γαλήνια αρμονία. Αυτό ακριβώς ήταν το τελικό αποτέλεσμα της σημαντικής επιτυχίας της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ να συμμετέχει και φέτος σε ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί,χρειάστηκε να βιώσουμε και τις δύο αντίθετες συναισθηματικές και λειτουργικές φάσεις: σε ένα χρονικό σημείο, σε μια μεγάλη μάζα οπαδών πρυτάνευε η απαξίωση προς την ποιότητα των παικτών και τη διοίκηση, που αργότερα μετατρεπόταν σε θριαμβική καταξίωση και αυτή η διφορούμενη στάση περιοδικά επαναλαμβανόταν.

Η τελική έκβαση αυτής της αμφίδρομης κατάστασης έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα σε πολλές παραμέτρους, τις οποίες συνοπτικά παραθέτουμε:

1. Διασφαλίζεται μια χρονική περίοδος ανοχής και ηρεμίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα,μέχρι να αφομοιωθούν αγωνιστικά με την ομάδα τα πρόσφατα ποδοσφαιρικά αποκτήματα και να διαμορφωθεί ένας ισχυρότερος κορμός από την αρχή της χρονιάς.

2. Ενισχύεται στην Ευρώπη το κύρος της ομάδας,όπως συμβαίνει με τους αγώνες των ομίλων, που εξασφαλίζουν πολύμηνη επικαιρότητα, διαρκές χρονικό ενδιαφέρον και συνεχείς αναφορές για τις ομάδες που συμμετέχουν.

3. Επικαλούμενος τα βιώματά μου από τη γερμανική πραγματικότητα,ας επιτραπεί να υπερθεματίσω για το πρόσθετο ενδιαφέρον που εγείρεται εκεί για όποια ομάδα αποκλείει μια γερμανική, ειδικά σε ιστοσελίδες και σε δημοφιλή έντυπα όπως η “Μπιλντ” και το “Κίκερ”.

4. Δίνει νέα προοπτική αισιοδοξίας στους ενωσίτες της περιφέρειας (ανέκαθεν, ο σταθερά προσηλωμένος αναπνευστήρας της ΑΕΚ), ώστε να ισχυροποιήσουν τη δυναμική τους σε κάθε νομό και επαρχία.

5. Προσφέρει βαθμούς ισχύος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΑΕΚ, ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα δυσμενών κληρώσεων στους ευρωπαϊκούς αγώνες με έντονο κίνδυνο αποκλεισμού.

6. Αυξάνει τα έσοδα σε μια περίοδο γενικής δυστοκίας, που απειλεί τις ομάδες με συρρίκνωση των οριζόντων δράσης τους.

7. Δημιουργεί ένα σαφές πλαίσιο περαιτέρω διάκρισης με μια κλήρωση η οποία διαμορφώνει σαφή αισιοδοξία για μία εκ των δύο θέσεων που δίνουν την πρόκριση.

Ασφαλώς είναι αφελές να ωραιοποιούμε την πραγματικότητα μιας ομάδας απαλείφοντας τα αρνητικά σημεία της.

Θεωρούμε ότι κάθε πανηγυρική ατμόσφαιρα (με τη ζάλη του θριάμβου) ακυρώνει την προσπάθεια να παρέμβουμε σε εσφαλμένες πρακτικές ή στη διαμόρφωση στρατηγικών σε εξωαγωνιστικά επίπεδα. Αλλά θα ήταν μικροπρέπεια να εμμένουμε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε παρατηρήσεις και επιφυλάξεις.

Προέχει να παγιωθεί η αγωνιστική άνοδος της ομάδας και τα υπόλοιπα θα καταγραφούν σε εύθετο χρόνο.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ και έφυγε με το τρίποντο από τα Γιάννινα

 Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com