Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Μείζονα επίκαιρα θέματα με άρωμα ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: Μείζονα επίκαιρα θέματα με άρωμα ΑΕΚ!

Κατανοητή και εκλογικευμένη η δίψα των πολλών για τις αγωνιστικές εξελίξεις και τα ποδοσφαιρικά-μπασκετικά κ.α. δρώμενα.

Αλλά έχει καταδειχθεί με σαφήνεια ότι υπάρχουν και εξωαγωνιστικά διακυβεύματα που καθορίζουν την επιτυχία ή μη των ομάδων. Ας εστιάσουμε σε κάποιες τέτοιες παραμέτρους που ενδιαφέρουν ευθέως την ΑΕΚ, ώστε να τροφοδοτηθεί η δέουσα προσοχή και εγρήγορση.

1. Με αυτή τη διοίκηση στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ,δεν πρόκειται να απειληθεί η ανέγερση του γηπέδου μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι κι εμείς οι οπαδοί δεν πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Από τη μια, οι συνεχιζόμενες επισκέψεις των ολέθριων “ενωσιτών” σε υπουργεία και αρμόδιους φορείς για να ανακαλύψουν (ανύπαρκτα) άρθρα και παραγράφους που θα καθυστερήσουν το μεγαλούργημα, από την άλλη η φημολογούμενη δυστοκία-αργοπορία στην εξέλιξη της κατασκευής των εσωτερικών χώρων, δεν είναι ανησυχητικά γεγονότα, αλλά δείχνουν την ανάγκη συσπείρωσης χωρίς εσωτερικούς διχασμούς και συγκρούσεις.

2. Ο μετεκλογικός έλεγχος της ΕΠΟ αποτελεί ένα κρίσιμο διακύβευμα. Η προσπάθεια κάποιων να κωλυσιεργήσει η διεξαγωγή εκλογών σχετίζεται αναμφίβολα με την παράλληλη προσπάθεια να αλλάξει ο εκλογικός νόμος (προφανώς με τη συμμετοχή φίλιων σωματείων τους), ο οποίος σήμερα μηδενίζει τις φιλοδοξίες τους, γιατί η συγκεκριμένη βάση των εκλεκτόρων δίνει σαφές προβάδισμα στο μέτωπο της γνήσιας εξυγίανσης.

3. Οι εκλογές στην ΕΟΚ απέκτησαν άλλη διάσταση με την τροπολογία που μόλις χθες ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα,εφεξής επιτρέπεται να ανακηρυχθεί υποψήφιος ένας υπάλληλος της Ομοσπονδίας του οποίου έληξε η σύμβαση τουλάχιστον 2 μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου της ΕΟΚ στις 23 Ιουνίου, άρα δικαιούται να είναι υποψήφιος. Ευχής έργο είναι να δούμε ένα πολυτασικό ψηφοδέλτιο (εάν τελικά ηγηθεί ο ίδιος), ώστε σε ενδεχόμενη εκλογή του να τηρηθεί ακριβοδίκαιη ισορροπία και αξιοκρατία. Θα παρακολουθούμε τη στελέχωση.

4. Εκλογές υπάρχουν και στον ΣΕΓΑΣ. Απέναντι στην υποψηφιότητα των σημερινών ηγητόρων (πρόεδρος ο Κώστας Παναγόπουλος και Γ.Γ ο Βασίλης Σεβαστής) θα τεθεί το ψηφοδέλτιο του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου( πρώην πρωταθλητή στο τριπλούν). Περιλαμβάνει σπουδαίες προσωπικότητες, πρωταθλητές, προπονητές, παράγοντες σωματείων, καθηγητές ΑΕΙ, δήμαρχους κλπ. Και στην περίπτωση αυτή αξίζει να παρακολουθούμε τη στελέχωση των δύο ψηφοδελτίων, μήπως παρατηρηθούν μονόπλευρες και εξαρτημένες τάσεις που πρέπει έγκαιρα να επισημανθούν. Υπάρχει λόγος.

5. Χρειάζεται να μεριμνήσουμε για να υπάρξει μια στοιχειώδης ισορροπία δύναμης στον πολιτικό και αθλητικό Τύπο και ΜΜΕ, όπου διαμορφώνεται ένα πλαίσιο αλλοιωμένης-στρεβλής παραπληροφόρησης, το οποίο –κυρίως στην περιφέρεια–διαμορφώνει τις φίλαθλες αντιλήψεις για τα δρώμενα. Ειδικά την εποχή της πανδημίας, χωρίς τη δυνατότητα να βιώνουμε άμεσα τα αθλητικά γεγονότα και την προσωπική επικοινωνία, η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

6. Από την 1η Μαρτίου, τα εγγεγραμμένα μέλη του ΟΣΦΠ είναι πλέον 23.601, ενώ οι κάτοχοι κάρτας φιλάθλου είναι 67.895. Στο ΑΣ ΑΕΚ ο κόσμος μονίμως απαξιώνει τη συμμετοχή του, ενώ βέβαια αρκετοί είναι λαλίστατοι ακτιβιστές…του πληκτρολογίου με ευχολόγια και μηδενικές πράξεις. Προφάσεις πολλές, δικαιολογία ουδεμία.

7. Μόνιμη παράκληση, αλλά και μόνιμη η αρνητική ανταπόκριση: εάν δεν κινηθούμε σε μια ενιαία ομοσπονδία Συνδέσμων Οπαδών ΑΕΚ, η φωνή μας θα έχει πενιχρή απήχηση. Είναι εντελώς διαφορετική η βαρύτητα μιας ανακοίνωσης ή μιας εκδήλωσης ενός μεμονωμένου Συνδέσμου από μια μαζική, ενιαία έκφραση 20 Συνδέσμων. Μπορεί βέβαια ο καθένας να εκφράζει μια άλλη αντίληψη και πρακτική, αλλά στα κρίσιμα θέματα της ΑΕΚ όλοι έχουν τη θέληση να προασπίσουν τα συμφέροντά της.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Νίκη με στυλ… Ιταλικό

 Ο Γιάννης Γρεβενάρης γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού. Η Ένωση πέτυχε …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com