Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Να καθίσουμε φρόνιμα ή να έχουμε φρόνημα, Κωστάκη;

Κυριάκος Χήνας: Να καθίσουμε φρόνιμα ή να έχουμε φρόνημα, Κωστάκη;

Εάν ένα δημόσιο πρόσωπο συνεντευξιάζεται με καθαρά προσωπικά θέματα, τότε έχει ασήμαντο ενδιαφέρον κάθε σχετική αναφορά.

Αλλά, όταν ο Κωστάκης Μανωλάς μιλάει για θέματα με ευρύ κοινωνικό-αθλητικό περιεχόμενο, οπότε επηρεάζονται συνειδήσεις -ειδικά των νέων- ασφαλώς πρέπει να δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στον εξαίρετο δημοσιογράφο Παντελή Βλαχόπουλο επιβεβαιώθηκε ότι πραγματικά έχει επικίνδυνες θέσεις, που υπονομεύουν τη λογική.Ας αναφερθούμε συνοπτικά σε μερικές:

1. Λέει ακριβώς ότι «θεωρώ δίκαιο να έχει κάποια βοήθεια ο ΟΣΦΠ από τη διαιτησία. Ο άλλος χαλάει τόσα εκατομμύρια». Καταστροφική και ρυπαρή αντίληψη ζωής που δεν πρέπει να διαβρώσει τις Αξίες και το ήθος των νέων. Με τη λογική του ασύνετου Μανωλά όποιος έχει χρήματα δικαιούται να επιβάλει την κυριαρχία του και ο ταπεινός να υποκύπτει στις ορέξεις του μεγιστάνα. Θα ισχυριστεί κάποιος ότι αυτό συμβαίνει στην πράξη, αλλά αν δεν το πολεμήσουμε και το αποδεχθούμε, τότε νομιμοποιούμε την αναισχυντία και το συλλογικό καννιβαλισμό.

2. Προσθέτει ότι «είναι λογικό για μένα ένας διαιτητής που έρχεται στο “Καραϊσκάκης” να έχει και το φόβο της ομάδας». Αν είναι έτσι, τότε καταπατώνται βασικοί πυλώνες του δυτικού πολιτισμού, όπως η Ισονομία και η Αξιοκρατία, επικυρώνοντας τη δυναστεία του τρόμου και του απειλητικού δυνατού.

3. Σε άλλο σημείο λέει ότι «έγινα ΑΕΚ λόγω οικογένειας και θείου, αλλά δεν είμαι πια ΑΕΚτζής. Θα γυρίσω στην Ελλάδα μόνο για τον ΟΣΦΠ». Λύτρωση για την ΑΕΚ. Θα ανέτρεπε όλον τον αξιακό προσανατολισμό της ένας τέτοιος οπαδός ή αθλητής. Εμείς υπερηφανευόμαστε με τους Κοντούληδες και τα Βελιγράδια ότι δεν ανεχόμαστε τη διάτρητη θέσμιση της ζωής στα παρασκήνια ούτε την αναπαραγωγή της δύναμης των άνομων ισχυρών. Τι δουλειά θα είχε αυτός στην ΑΕΚ μας…

4. «Μπαίνεις στο “Καραϊσκάκης”και ανατριχιάζεις», υπογραμμίζει. Υποθέτω ότι εννοεί ότι ανατριχιάζει από αηδία, αισχύνη και οργή για τα 91-0 πέναλτι και τις 0-74 κόκκινες κάρτες. Πρώτη φορά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία καταγράφηκαν τέτοια γελοία νούμερα.

5. Υπερηφανεύεται επίσης ότι δε διαβάζει τα ελληνικά σάιτ. Κλασσικό δείγμα ανθρώπου που ισοπεδώνει τα πάντα, ένοχους και αθώους, έντιμους και διαπλεκόμενους. Αυτά προξενεί η έλλειψη ευρείας καλλιέργειας, που επιτρέπει τη μονομέρεια και τον άφατο δογματισμό.

6. Πέντε ( 5 ) φορές στο κείμενο ο κ.Κώστας Μανωλάς χρησιμοποίησε λέξεις που σχετίζονται με…ζωτικά σημεία του σώματος και ασφαλώς δεν έχουν σχέση με τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Αν υπάρξει ένσταση ότι ως νέος μεταχειρίζεται την αργκό γλώσσα της εποχής, τότε μάλλον δεν έχει νιώσει ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν αναπαράγουν τα κατώτερα, αλλά προσπαθούν να ωθήσουν την κοινωνία στα ανώτερα.

7. Διαμαρτύρεται ότι υπάρχει έχθρα εναντίον των Μανωλάδων. Έξυπνη η απόπειρα να ταυτιστεί με τον θείο του στη συνείδηση του κόσμου. Ουδεμία σχέση. Κι αν υπάρχει μια μειοψηφία ενωσιτών που δυσφορεί με κάποιες επιλογές του Στέλιου, η συντριπτική πλειοψηφία στέκεται με σεβασμό μπροστά στην τεράστια προσφορά του στην ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε χωρίς να αλλάξει ομάδα.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε και να καθίσουμε φρόνιμα, Κωστάκη, υποταγμένοι σε κάθε ρυπαρό δυνάστη. Εμείς έχουμε το υψηλό φρόνημα της αξιοπρέπειας, όπως επιτάσσει υπερήφανα η 94χρονη ιστορία μας.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Τέλος εποχής…

Αυτό το φαντεζί λογότυπο, μαζί με άλλα για τα υπόλοιπα τμήματα της Μάνας, μου τα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com