Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Νίκη Γιαννιώτη – Μια νίκη της άδολης προσφοράς στη μεγάλη ΑΕΚ

Κυριάκος Χήνας: Νίκη Γιαννιώτη – Μια νίκη της άδολης προσφοράς στη μεγάλη ΑΕΚ

Ανέκαθεν η μεγάλη ΑΕΚ επένδυε στη συναισθηματική αλληλεγγύη των οπαδών της σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Πειστική απόδειξη οι στεγασμένοι ή μη Σύνδεσμοι, η εύψυχη προβολή της ομάδας σε πολλές πόλεις και η αθρόα ( αν και χρονοβόρα και δαπανηρή) προσέλευσή τους σε αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Μέσα από την Ορίτζιναλ και τους άλλους Συνδέσμους αναδείχθηκαν φυσιογνωμίες-σηματωροί της ΑΕΚ,που διατηρούν υψηλή την εμβέλεια και το κύρος της ομάδας.Μέσα από κάθε Πρωτονοτάριο, Τερζόγλου, Μαυριδάκη, Παπαμαλή, Κουτσάγια, Χριστόπουλο, Μικελλή, Τζανακάκη, Σπανδάγο, Κατή, Κωστελίδη κ.α. εκφράζεται η φλογερή υπεράσπιση των 95χρονων τιμημένων Συμβόλων που αξίζουν μεγάλο σεβασμό.

Παράλληλα όμως, υπάρχουν μεμονωμένοι και αφανείς μικροί ήρωες,οι οποίοι συνειδητά νιώθουν ότι η ΑΕΚ θέλει αφοσιωμένη υποστήριξη, παρουσία στο γήπεδο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις της, χωρίς να εξαρτούν την αγάπη τους από έναν τίτλο ή αγωνιστικούς θριάμβου. Ευτυχώς είναι πολλοί αυτοί που νιώθουν και σκέφτονται έτσι. Ως συμπύκνωση και συμβολική αποτύπωση αυτών των εύψυχων οπαδών αξίζει να καταγραφεί η Νίκη Γιαννιώτη,μια νεαρή κοπέλλα από την Καρδίτσα.

Γύρω στις 9 το πρωί της 19ης Οκτωβρίου,το πούλμαν της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ που πήγαινε στο Δίστομο σταμάτησε στην Εθνική οδό για να πάρει την Νίκη. Ερχόταν με το ΚΤΕΛ των 6πμ.από την Καρδίτσα θέλοντας να είναι παρούσα στο μνημόσυνο του Λουκά Μπάρλου. Πολλοί ενωσίτες έχουν υποβληθεί σε οικονομικές και προσωπικές επιβαρύνσεις για να ταξιδέψουν σε αγώνες της ομάδας, όπως και η Νίκη, αλλά εδώ έχουμε μια συγκινητική απόδοση τιμής σε μια εμβληματική μορφή της ΑΕΚ.

Ούτε την οικονομική ούτε τη χρονική άνεση έχει, το ίδιο συμβαίνει και στους περισσότερους από εμάς, αλλά στη ζωή της έχει προσδιορίσει ότι υποστηρίζει μια ομάδα-πολλαπλό σύμβολο: προσφυγιά και κουλτούρα του ελληνισμού της Ανατολής, δοξασμένη ιστορία 95 ετών της ΑΕΚ. Αυτά τα βαριά σημαινόμενα δεν τα στηρίζει με το σπασμωδικό ακτιβισμό της θεωρητικής ρητορείας, αλλά με τη συνεχή και έλλογη συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις στην Αθήνα κα άλλες πόλεις, υπερβαίνοντας το σοβαρό εμπόδιο ότι διαμένει στην Καρδίτσα.

Η ίδια αναφέρεται με τα πιο θερμά λόγια σχολιάζοντας την αφοσίωση του τοπικού κλαμπ της Ορίτζιναλ “Obsession”: “ιδρύθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα συμμετέχει ανελλιπώς σε αγώνες προσπαθώντας να καλύψει όλα τα αθλήματα. Έχει ενωτικό προσανατολισμό, χωρίς διχασμός και παράλληλα αναπτύσσει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης βοηθώντας οικογένειες που έχουν ανάγκη (ο καθένας βάζοντας χρήματα από το υστέρημά του)”.

Η Νίκη Γιαννιώτη επισκέπτεται τακτικά με ταξίδια-αστραπή το χώρο όπου ανεγείρεται το νέο γήπεδο, έχοντας αφομοιώσει τη νέα εκρηκτική δυναμική που θα τροφοδοτήσει για το επίπεδο της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκφράζει τοποθετήσεις με ευαισθησία και ορθολογισμό σε ενωσίτικα διακυβεύματα και δεν υπολογίζει να παραθέσει σκέψεις αιχμηρές αλλά καλοπροαίρετες, με κριτήριο την ολόθυμη αγάπη της για τα 95χρονα Σύμβολα.

Συνεπής με τα πλούσια πνευματικά της ενδιαφέροντα,αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να παρακολουθήσει ή να γράψει ή να μοιραστεί σκέψεις γύρω από τα κεφαλαιώδη ζητήματα του ανθρώπινου γίγνεσθαι, χωρίς να εγκιβωτίζεται στη μονομέρεια του αθλητισμού. Μια πολυεπίπεδη γυναίκα που αναγνωρίζει τον εαυτό της στην ποικιλία των σύγχρονων πολιτισμικών ρευμάτων.

Το συνοπτικό αυτό πόνημα έχει νόημα,μόνον εάν αξιολογηθεί ως μια απόδοση τιμής σε μια ενωσίτισσα η οποία με την ευψυχία και τη συνεπή δράση της εκφράζει όλες τις ενωσίτισσες που υπηρετούν υψηλόφρονες αξίες σε διαφορετικές θέσεις και δημιουργίες.Θα ήταν λοιπόν πολύ αποτελεσματικό,εάν επενδύαμε πολύ περισσότερο στις γυναίκες που εκφράζονται από τα Σύμβολά μας και τις ενεργοποιούσαμε. Προσωπικότητες (εξαιρώ τις θεσμικές και δημοσιογράφους,όπως και όσες διαμένουν εκτός Αθηνών) όπως ενδεικτικά η Χριστίνα Σούκερη, η Αρχοντία Παπαδοπούλου, η Βάνα Κανάκη, η Ελίζα Φερεκύδου, η Βάγια Βρεττάκου, η Αγγελική Σουρτζή, η Αρετή Σουγκάρη, η Αμαλία Θερμογιάννη, η Γεωργία Μπούγλα, η Καλλιόπη Ξυπνητού, η Ιωάννα Σαπουντζάκης, η Μαρία Καλαϊτζάκη, η Ελένη Κύρλου, η Ράνια Καραγιάννη, η Γιώτα Γροΐδου και τόσες άλλες ισχυρές φυσιογνωμίες. Άξιες της μεγάλης ΑΕΚ. Η θέση της γυναίκας μη αθλήτριας είναι πολύ παραγκωνισμένη στον παραγοντικό αθλητικό χώρο,ας ανοίξουμε εμείς στην ΑΕΚ μια νέα καινοτόμο (όπως πάντοτε) σελίδα. Είναι ώριμη η στιγμή,στο νέο γήπεδο πρέπει να επενδύσουμε στις ποιοτικές δυνάμεις των γυναικών, είναι πολλές και εμφανώς πολύ αξιόλογες.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

AEK/Oλυμπιακός Ξυνή: Δηλώσεις πρωταγωνιστών και προϊστορία

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσαν οι Παναγιώτης Νικολαϊδης και Δημήτρης Δημητρούλιας για τον αυριανό αγώνα, αλλά …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com