Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Ο ιστορικός Σ.Φ. ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης

Κυριάκος Χήνας: Ο ιστορικός Σ.Φ. ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί στο AEKPASSION για τον Σ.Φ. ΑΕΚ στο Ηράκλειο και δίνει στη δημοσιότητα λόγια από ανθρώπους του συνδέσμου που δείχνουν τη διαφορετικότητά του!

Σημειολογικά και συμβολικά, ο σημαντικότερος Σύνδεσμος της ΑΕΚ στην περιφέρεια είναι φυσιολογικό να στεγάζεται σε οδούς με το όνομα “Δημοκρατίας” (που αντανακλά το ιδεολογικό υπόβαθρο της Κρήτης και της ΑΕΚ) και “Χρυσοστόμου Σμύρνης” (μιας αγνής βαρυσήμαντης φυσιογνωμίας του Ελληνισμού της Ανατολής).

Πρόκειται για την ευκρινέστερη απόδειξη ότι σε εκείνη τη λεβεντόψυχη γωνιά της Ελλάδος υπάρχει μια πολυάριθμη και μάχιμη κοινότητα ιδεολόγων, που υπερασπίζει όσες Αξίες συνθέτουν τη φυσιογνωμία αυτής της γιγάντιας κοινωνικά και αθλητικά ομάδας μας.

Ας χαρούμε την ανεπιτήδευτη ματιά τους στην ΑΕΚ και ας μυηθούμε στην έξοχη προσπάθειά τους για να φτάσει σε απαιτητικές ποιότητες ένας Σύνδεσμος που αποτελεί κόσμημα για την αθλητική ευρύτερη κοινωνία, μέσα από τα λόγια τους.

“Στο Ηράκλειο είμαστε χαρούμενοι γιατί ξέρουμε – αλλά το βλέπουμε και καθημερινά – ότι το ΑΕΚτζήδικο στοιχείο είναι πολύ μεγάλο. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που μας ώθησε πριν από δώδεκα χρόνια να αναβιώσουμε τον ιστορικό Σύνδεσμο που είχε ιδρυθεί το 1974 και ήταν γνωστός σε όλη την χώρα και όχι μόνο. Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κράτησε πέντε μήνες περίπου με πολύ προσωπικό χρόνο των πρωτεργατών, φτάσαμε τον Μάρτιο του 2009 να στεγαστούμε στο χώρο που είμαστε μέχρι σήμερα.

Το Πρώτο μεγάλο άνοιγμα στον κόσμο έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 και συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι από την πόλη μας, οι οποίοι είχαν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς, ένας κόμβος που θα τους ενώνει μεταξύ τους αλλά και με τη μεγάλη τους Αγάπη. Αυτό μας έδωσε έξτρα δύναμη. Αποδείχτηκε ότι στο Ηράκλειο είμαστε τόσοι πολλοί για να μπορούμε να έχουμε άλλη μία φωλιά παράλληλα με το τοπικό club της Original. Mε το πέρασμα των χρόνων, τα οποία δεν ήταν και τα καλύτερα για την ομάδα μας, σε όλα τα επίπεδα, γινόμασταν όλο και περισσότεροι, το κλίμα όλο και πιο οικογενειακό και η αναγνώριση και η αποδοχή από φιλάθλους άλλων ομάδων μεγάλωνε.

Με σύνθημα μας: “ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ” προσπαθούμε πάντα να είμαστε και με τη φυσική μας παρουσία αλλά και μέσα από ενέργειες μας, κοντά στην μοναδική ομάδα στο κόσμο που έχει για έμβλημα ένα ΣΥΜΒΟΛΟ. Με την ίδια φλόγα που ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε καθημερινά να φέρνουμε κοντά μας και να μυήσουμε ολοένα και περισσότερους, να μεγαλώσουμε τη λίμνη όσο δεν πάει και κάποια μέρα να μη μας χωράνε τα 220 τετραγωνικά του ορόφου που μας στεγάζει τόσα χρόνια.

Αυτό είναι το στοίχημά μας και μόνο έτσι θα μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε άξιοι συνεχιστές του αείμνηστου Κώστα Ρουμελιώτη και μόνο έτσι θα κληροδοτήσουμε στους επόμενους έναν ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ με διάρκεια πολλών ετών. Γνωρίζουμε και έχουμε συνειδητοποιήσει βέβαια ότι την τεράστια προσφορά του Κώστα Ρουμελιώτη στην ομάδα μας, στον αθλητισμό, στο οπαδικό κίνημα,αλλά και στην τοπική κοινωνία, μπορούμε να την πλησιάσουμε μόνο δουλεύοντας ΟΛΟΙ μας με αναμμένη μόνιμα τη φλόγα και την αγάπη μας για την ομάδα μας και πάντα εμπνευσμένοι από τα ιδανικά που πρεσβεύει μέσα από την ιστορία της.

Επιπλέον ώθηση μας δίνει το φως στο τούνελ, το τούνελ που φαίνεται να αφήνουμε πίσω μας με τη διαφαινόμενη αποπεράτωση του γηπέδου μας, του σπιτιού όλων μας, της «Αγιά-Σοφιάς», και το μεγάλο μας όνειρο που είναι να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι στον καινούργιο μας ΝΑΟ, αναβιώνοντας στιγμές που ζούσαμε όταν γεμίζαμε το καράβι για να βρεθούμε στο “Νίκος Γκούμας”. Τότε που όλα θα έχουν μπει στη νέα εποχή, τότε όπου ολόκληρος ο οργανισμός ΑΕΚ θα κινείται σε άλλα επίπεδα,τότε όπου τα όμορφα δεν θα έχουν τελειωμό.

Κλείνοντας δίνουμε την υπόσχεση πως εδώ στο νότο πάντα θα κυματίζει η σημαία με τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ για να ξέρουν όλοι ότι είμαστε ΠΟΛΛΟΙ και είμαστε ΠΑΝΤΟΥ!”.

ΥΓ. Για όσους γνωρίζουν την ανιδιοτέλεια και την άδολη αφοσίωση των ανθρώπων του Συνδέσμου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι απέφυγαν να αναφέρουν τα ονόματα τους. Είναι συχνά η σιωπή που υποδηλώνει τη μεγαλύτερη ένταση και έξαρση της ψυχής.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει πρόταση για Χοσεϊνί»

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί προτάσεως στον Μαζίντ Χοσεϊνί η Ένωση και τονίζει πως δεν έχει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com