Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Ο μεγακυδής συμβολισμός των ενωσίτικων αξιών, Αλέξανδρος Μαργαρίτης

Κυριάκος Χήνας: Ο μεγακυδής συμβολισμός των ενωσίτικων αξιών, Αλέξανδρος Μαργαρίτης

Έτσι αναπαράγουν και διευρύνουν την υψηλόφρονα δυναμική τους οι ποιοτικές συλλογικότητες, είτε είναι κόμμα είτε ομάδα είτε όμιλος τέχνης: Mε ηγετικές φυσιογνωμίες που εκδιπλώνονται ως φορείς της ιστορικής συνείδησης, που επενδύουν στη δημόσια δράση χωρίς εσωστρέφεια,που αγωνιούν να μη μείνει η ομάδα ένα άχρωμο μόρφωμα χωρίς τις σταθερές ορίζουσες της ταυτότητάς του.

Γι αυτό υποστηρίζω σθεναρά ότι ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης με την προσωπικότητά του εγγράφει συνεχώς στη συνείδηση Ενωσιτών και μη την αντίληψη ότι η ΑΕΚ έχει εδραιωθεί ως μια γιγάντια αθλητική οντότητα με τους Συμβολισμούς 93 ετών ιστορίας.

Έχει κάνει πολλά γι αυτό. Ίσως η κορυφαία παρέμβασή του ήταν το ευκλεές “θράσος” να κινήσει επί δύο χρόνια τις πολύ δυσχερείς διεργασίες ώστε να εγγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες του 1993 το θαύμα της συγκέντρωσης 80.000 φιλάθλων στο μυθικό τελικό με τη Σλάβια το 1968 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Περιττό να υπογραμμιστεί το πόσο εξακτινώθηκε έτσι το όνομα της ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κεραίες ευαισθησίας του είχαν συλλάβει ότι δεν αρκεί το γεγονός καθεαυτό να δώσει ώθηση, αλλά χρειάζεται και η αρμόζουσα επικοινωνιακή προβολή.

Συλλέγοντας με ζήλο και υπευθυνότητα αρχειακό υλικό από τους αγώνες και την ιστορία της ΑΕΚ σε κάθε άθλημα, με χρονοβόρο και οικονομικό κόστος,έχει μια μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη χαρτογράφηση όλων των βαρυσήμαντων στιγμών της ομάδας,από τους μεγάλους θριάμβους μέχρι τις έσχατες ταπεινώσεις. Δεν πρόκειται για αδρανές μουσείο μνήμης, αλλά για μια ζωντανή συγκινησιακή υπόμνηση για να βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας τι σημαίνει ΑΕΚ και να στεκόμαστε με πράξεις, εκδηλώσεις, φρονήματα στο ύψος που της αρμόζει.

Οι παρεμβάσεις του με σχόλια και πληροφορίες για την ΑΕΚ σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εγείρουν μια ευρεία συγκινησιακή φόρτιση που κάθε ενωσίτης χρειάζεται. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και μια αφετηρία σκέψης για να ξαναδούμε την ΑΕΚ με την ιστορική προοπτική της, την αξιακή δύναμή της, άρα και το καθήκον που έχουμε να συντηρήσουμε και να πυργώνουμε συνεχώς νέες δράσεις που θα τη μεγαλώνουν. Σε αυτό συνίσταται η προσφορά κάθε ηγετικής φυσιογνωμίας.

Ποιος ξεχνάει το βούρκωμα πληθώρας ενωσιτών όταν ο Αλέξανδρος είχε ανάψει και μοιράσει κεριά κατά τον αγώνα ΑΕΚ-Ψυχικού στη Ζωφριά για την επιστροφή της μπασκετικής ομάδας στην Α1 το 2014 μετά τη θλιβερή περιπλάνηση σε χαμηλές κατηγορίες… Ποιος ξεχνάει την εμψυχωτική συμμετοχή του σε τόσα ταξίδια για την ομάδα, από τον αγώνα με την ΙΝΤΕΡ στην Ιταλία το 1971, μέχρι την πρόσφατη πρόκριση στη Βιέννη… Ποιος ξεχνάει τη λαμπρή δήλωσή του για το βάρος της ενωσίτικης φανέλας στο τηλεοπτικό κανάλι της ΟΥΕΦΑ πριν από τον αγώνα με τη Μίλαν… Ποιος μπορεί τελικά να ξεχνά ότι είναι σεβαστός και αγαπητός από όλους τους ανθρώπους και τις τάσεις της ΑΕΚ χωρίς να διχάζει,έχοντας ενοποιητικό στόχο…

Αυθεντικός ευπατρίδης είσαι, ευγενικέ Αλέξανδρε, αξίζει να τιμάσαι από όλους και να συνεχίσεις πάντοτε ρέκτης των Υψηλών.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Οριοθέτηση στόχων

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς οι νίκες  με Λαμία και Παναιτωλικό, έστω και με μηδέν …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com