Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ- Το ποτάμι και το ρυάκι της απειλής κατά της ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ- Το ποτάμι και το ρυάκι της απειλής κατά της ΑΕΚ!

Την Κυριακή αναμετρώνται ο ΠΑΟΚ με τον ΟΣΦΠ σε αγώνα που ίσως κρίνει τον πρωταθληματικό τίτλο.

Η όσμωση από τους Ενωσίτες είναι ότι και οι δύο αποτελούν πολυεπίπεδη απειλή για την ΑΕΚ, με τις εμμονικές ιδεοληψίες και τη λυσσαλέα επιθετικότητα εναντίον της σε θεσμικούς φορείς και ΜΜΕ. Επειδή όμως στην κοινωνική ζωή δεν μπορούν δύο ή περισσότερες συνιστώσες να είναι ακριβώς ταυτόσημες στις συνέπειες που έχουν οι δράσεις τους,θα επιχειρήσουμε να σταθμίσουμε– υποκειμενικά βέβαια– το βαθμό επικινδυνότητάς τους προς την ομάδα μας.

Θεωρούμε ότι για τον ΟΣΦΠ έχει ιδανική εφαρμογή η φράση του Ξενοφώντα: “τοις πεπραγμένοις αισχυνόμενοι,τοις πραττομένοις βαρυνόμενοι”. Βρίσκεται υπό εξέλιξη βέβαια από τον ΟΣΦΠ μια επικοινωνιακή καταιγίδα με μομφές κατά της κυβέρνησης, θεσμι κών φορέων και ΜΜΕ για δήθεν διαιτητική αδικία, πόλεμο κλπ.

Πρόκειται για πανέξυπνο σχέδιο με βραχίονα τα επικοινωνιακά γιουσουφάκια,με στόχο να αποκρυβούν τα εφιαλτικά στατιστικά της ” χρυσής ” περιόδου,όπως πχ. το ότι τότε σε 91 συνεχόμενα ματς δεν είχε καταλογιστεί ούτε ένα πέναλτι εις βάρος του και σε 74 συνεχόμενα ματς δεν είχε αποβληθεί παίκτης του με κόκκινη κάρτα…

Από την άλλη,υπονομεύεται ο έντιμος χαρακτήρας της προσφυγιάς,όταν η προσφυγική ομάδα του ΠΑΟΚ διατείνεται πομπωδώς ότι “ή εμείς ή κανείς”, όταν η αλαζονική έπαρση φτάνει σε όρια παράκρουσης, όταν γαλουχεί τον κόσμο του με τη λογική ότι αγαθό είναι ό,τι μας συμφέρει,όταν οι δηλώσεις των ανθρώπων του εξοργίζουν κάθε μετριοπαθή φίλαθλο. Πέρυσι, όλα ήταν διαμορφωμένα για την ετσιθελική επικράτησή του στο πρωτάθλημα και λόγω των πωρωμένων ιδεοληψιών του προκάλεσε αδιανόητα επεισόδια στο γήπεδο σε αγώνες με τον ΟΣΦΠ και ( ειδικά )με την ΑΕΚ χάνοντας το στόχο του.

Αλλά προσωπικά δεν μπορώ να τα ισοπεδώσω. Με κριτήριο τις απώλειες και τις ζημιές που έχουν κάνει στην ΑΕΚ,δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να τα ταυτίζουμε όλα. Νιώθω ότι στους ενωσίτικους Συνδέσμους στη Βόρεια Ελλάδα και αλλού,πχ. στη Λαμία, η οργή κατά του νεόκοπου χαλίφη είναι εκρηκτική. Η σύγκριση όμως απαιτεί να συνυπολογίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ, μετά από μια περίοδο φαντασιακής μέθης που ζει σε άλλον πλανήτη, θα επανακάμψει στα χαρακτηριστικά της προσφυγικής ομάδας, ενώ επίσης τα πλήγματα κατά της ΑΕΚ δεν έχουν ποιοτική και ποσοτική σύγκριση με τις αθλιότητες του ΟΣΦΠ.

Θα ξεχάσουμε τα κλεμμένα πρωταθλήματα, ειδικά αυτό του 2008, που πιθανότατα θα απέτρεπαν την ταπείνωση της Γ Εθνικής; Θα ξεχάσουμε ότι τόσοι νέοι έγιναν οπαδοί του ΟΣΦΠ λόγω της αίγλης των πλαστών τίτλων; Θα ξεχάσουμε ότι για 21 ολόκληρα χρόνια δεν κερδίσαμε εντός έδρας ούτε ένα πέναλτι από τον ΟΣΦΠ; Θα ξεχάσουμε ότι έχει μολύνει με ανηθικότητα τη νοοτροπία και το θυμικό των φιλάθλων τόσα χρόνια; Θα ξεχάσουμε ότι έχει οδηγήσει σε διεθνή ανυποληψία το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ας επαναλάβουμε ότι η συγκυριακή οργή του ενωσίτη στρέφεται δικαιολογημένα αυτή την περίοδο κατά του ΠΑΟΚ, αλλά μια μακροπρόθεσμη διαχρονική αξιολόγηση θα έδειχνε εύκολα τον πρωτομάστορα της ολέθριας απαξίωσης του ποδοσφαίρου μας και τον ξεκάθαρο εμμονικό διώκτη της ΑΕΚ στον όμορφο Πειραιά.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Έχω γίνει ζητιάνα…

Διάβασα την συνέντευξη της μητέρας της Μυρτώς, με αφορμή το πρώτο της μπάνιο στην θάλασσα, …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com