Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Πέντε διαλογισμοί για την μπασκετική ΑΕΚ

Κυριάκος Χήνας: Πέντε διαλογισμοί για την μπασκετική ΑΕΚ

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί στο AEKPASSION για την μπασκετική ΑΕΚ και τη φετινή σεζόν. 

Σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η εκπαίδευση και η πληροφόρηση έχουν πρωτοφανή για την ιστορία εξάπλωση,δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε τον κόσμο για ιδιώτευση και πληκτρολόγιο του καναπέ,χωρίς να αναλογιζόμαστε και τις δικές μας ευθύνες.Εμείς πρέπει να εμπνέουμε στον κόσμο εκείνες τις σκέψεις και προτάσεις που θα τον πείσουν να αλλάξει νοοτροπία και να σταθεί δίπλα στην μπασκετική ομάδα.Αυτό αποτελεί μια από τις βασικές αρχές της Λέσχης Φίλων Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ.

Η πρώτη αντίληψη που αξίζει να μετακυλιστεί στη σκέψη όσων Ενωσιτών επιλέγουν την αποχή είναι η υπενθύμιση των εντυπωσιακών κατορθωμάτων της τελευταίας επταετίας: μια ομάδα που το 2012 έπαιζε στην τρίτη κατηγορία,έφτασε το 2015 να συμμετέχει στα ευρωπα’ι’κά Κύπελλα και αργότερα να κοσμεί την ιστορία της με δύο διεθνή και δύο ελληνικά τρόπαια,συμμετοχή σε έναν επιπλέον ευρωπαϊκό τελικό,ενώ παράλληλα απολαύσαμε ξένους παίκτες με υψηλή ποιότητα π.χ.Γουίλμπεκιν,Λάνγκφορντ,Ματσιούλις,Ούκιτς και πλειάδα Ελλήνων άσσων.

Η δεύτερη υπενθύμιση εστιάζεται στο ότι η ομάδα από φέτος θα στεγάζει τις φιλοδοξίες της σε ένα γήπεδο με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές,στοιχείο που πάντοτε αποτελεί την αφετηρία για να εμπεδωθούν σταθερά η αναδημιουργία και η πρόοδος.Μετά από πολλά χρόνια γηπεδικής επαιτείας,η ομάδα σταθεροποιεί την αγωνιστική βάση της σε δικό της χώρο.

Η τρίτη σκέψη ανάγεται στην εξέταση της παρούσας συγκυρίας: η υγειονομική κρίση και πρόσκαιρες συγκυρίες ανέτρεψαν την οικονομική ισορροπία της ομάδας,με αποτέλεσμα φέτος να αρχίζει μια νέα περίοδος αναπροσαρμογής και αναδημιουργίας σε πολλά επίπεδα.Σε τέτοιες φάσεις,όσοι είναι παρόντες αφοσίωσης επιβάλλεται να είναι πολύ περισσότεροι από τους απόντες συνείδησης που…αγανακτούν γιατί δεν έχουμε ρόστερ Ευρωλίγκας.

Οι επιτυχίες της ομάδας δεν περιορίζονται στον αγωνιστικό χώρο.Έχοντας συνεπή και αδιάλειπτη παρουσία σε ευρωπα’ι’κές διοργανώσεις,η ΑΕΚ έχει άριστη διασύνδεση και αμοιβαίο σεβασμό με προσωπικότητες και συλλογικούς φορείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ.Αυτό,σε βάθος χρόνου,πάντοτε αποφέρει λυσιτελή αποτελέσματα και τροφοδοτεί μεγάλη αισιοδοξία έχοντας παγιώσει το κύρος της στο διεθνές στερέωμα.

Το πέμπτο σημείο επικεντρώνεται στην προσωπικότητα του Μάκη Αγγελόπουλου: Συνδεσμίτης από μικρός,αρωγός αργότερα σε πολλές ενωσίτικες δράσεις,διοικητικός ηγέτης από το 2014 σε μια περίοδο όπου η ΑΕΚ επανήλθε στην Α1,αλλά δε θα μπορούσε να αγωνιστεί χωρίς τη γενναιόδωρη παρέμβασή του.Τρομάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει απογοητευμένος,εξέλιξη που δε διαφαίνεται βέβαια,και να οδηγηθεί ξανά η ομάδα στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ταπείνωσης σε μικρές κατηγορίες.

Ιστορική στιγμή ο πρώτος αγώνας στο νέο δικό της γήπεδο,ιστορική η ανάγκη για τον κόσμο της να δίνει δύναμη ζωής και να υπερασπίζεται τις αξίες της ιστορικής 97χρονης συνείδησης της ΑΕΚ.

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Θοδωρής Μιμίκος
Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

ΑΕΚ Άργους: Μια υπέροχη αλλά αδικημένη ομάδα

Ο Κυριάκος Χήνας γράφει στο AEKPASSION για την ΑΕΚ Άργους, μια ομάδα αδικημένη που αξίζει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com