Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Ρεαλιστικές προσδοκίες για την ΑΕΚ κατά το 2019

Κυριάκος Χήνας: Ρεαλιστικές προσδοκίες για την ΑΕΚ κατά το 2019

Με μια νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος, αληθινά θα είναι πολύ δύσκολο το 2019 να παρουσιάσει για την ΑΕΚ τους ίδιους συναρπαστικούς θριάμβους-με κριτήριο τις αγωνιστικές επιτυχίες–που πανηγυρίσαμε το 2018.

Και από την ιστορική εμπειρία βλέπουμε ότι μια ομάδα που ανυψώθηκε μια χρονιά σε τόσες κορυφές, δεν είναι πολύ πιθανό και το επόμενο ακριβώς έτος να εμφανίσει βαρυσήμαντες επιτυχίες σε πολλά επίπεδα. Με υποκειμενική, άρα αμφιλεγόμενη, ματιά, ας προσπαθήσουμε να δούμε κάποιους στόχους που θα θέλαμε να πραγματωθούν το 2019 σε αυτή την κοσμαγάπητη ομάδα που τον Απρίλιο κλείνει 95 χρόνια δοξασμένης ιστορίας.

Πρώτο-και ασύγκριτα σπουδαιότερο-η ανέγερση να έχει διαμορφώσει τόσο ευοίωνες συνθήκες ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε την τελετή εγκαινίων της Αγιά-Σοφιάς, το αργότερο το 2020. Απόλυτα ρεαλιστικό και εφικτό. Όλη τη χρονιά θα θαυμάζουμε τις εργασίες που θα μορφοποιήσουν το όνειρο όλων των ενωσιτών, με εξαίρεση τους δύσμοιρους που φαντασιώνονται ότι θα το μπλοκάρουν και επιδιώκουν να το ναρκοθετήσουν ολημερίς στα υπουργεία ή στο δημαρχείο.

Δεύτερο, είθε να δούμε την επιτυχή εξέλιξη των διεργασιών για τις νέες αγωνιστικές Εστίες στο μπάσκετ, στο χάντμπολ και στα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Πρόκειται προφανώς για τρεις αυτόνομες κινήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία, που θα σημάνουν την επίλυση ενός τεράστιου προβλήματος, ειδικά για τις Υποδομές αυτών των αθλημάτων που δεν μπορούν να συγκεντρώσουν πολλά παιδιά λόγω της έλλειψης οικείας στέγης σε συγκεκριμένο χώρο. Φαντάζει σαν όνειρο που θα σταματήσουμε τις ικεσίες στον κάθε επηρμένο για να μας δώσει στο γήπεδό του λίγες ώρες για προπόνηση ή για αγώνες.

Τρίτο, είθε να διαμορφωθεί πιο λειτουργική επικοινωνία μεταξύ των Συνδέσμων Οπαδών της ΑΕΚ. Μέχρι τώρα έχουμε αποτύχει στη συνεννόηση να διαμορφώσουμε ένα Συντονιστικό όργανο το οποίο θα προσδιορίζει την ενιαία δράση των οπαδών, χωρίς τις εμφανείς δυσλειτουργίες που προκαλεί η αυτόνομη έκφραση του καθένα. Δραματικό αποτέλεσμα αυτής της ασυδοσίας είναι οι τιμωρίες της ομάδας, που δυσχεραίνουν τους αγωνιστικούς στόχους της και εκθέτουν ηθικά τον σύνολο οργανισμό της ΑΕΚ.

Τέταρτο, είθε η ίδρυση νέων τμημάτων της μάνας ΑΕΚ να αποφέρει την εξακτίνωση της αξιοπιστίας της ομάδας σε κάθε ερασιτεχνικό άθλημα. Πολλοί υποτιμούν αυτά τα αθλήματα, αλλά πιο συνετό είναι να νιώσουν ότι σε αγώνες σε όλη τη χώρα συμμετέχουν πρεσβευτές των αξιών μας με τον Δικέφαλο στο στήθος και έτσι κερδίζουμε ουσία και εντυπώσεις. Παράλληλα,το γυναικείο βόλεϊ μακάρι να ανέβει ξανά στην Α1, όπου είχε γνωρίσει θριάμβους σε ονειρικές βραδιές στο γήπεδο του Ιωνικού. Η ξιφασκία, η πυγμαχία, το πρωταθληματικό ράγκμπι, η ποδηλασία, το φούτσαλ, τα δυναμικά αθλήματα κ.α. είναι σε τροχιά εξαιρετικής εξέλιξης και θα μας προσφέρουν χαρές και υπερηφάνεια.

Πέμπτο, επειδή παρευρεθήκαμε στην πρόσφατη εκδήλωση του τμήματος χάντμπολ και βιώσαμε την ατμόσφαιρα, είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία του χαρισματικού και αφοσιωμένου ενωσίτη Σταμάτη Παπασταμάτη θα χαρίσει συναρπαστικές επιτυχίες σε ένα τμήμα που δε μένει στη δόξα του παρελθόντος, αλλά εξελίσσεται σε πρωταθληματικό πυλώνα του αθλήματος.

Έκτο, είθε η ομάδα μπάσκετ να πετύχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Διηπειρωτικό,που αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο, εμπεδώνοντας σε όλο τον μπασκετικό κόσμο την επανάκαμψη της ΑΕΚ σε διεθνή επίπεδα,ύστερα από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο στο FIBA Champions League των 56 ομάδων από 32 χώρες ( οι 21 πρωταθλήτριες στη χώρα τους)!! Φέτος στην ίδια διοργάνωση, αν και πλέον θα έχει πολύ δύσκολο ρόλο ως πρωταθλήτρια που στοχοποιούν όλοι, ελπίζουμε σε μια πετυχημένη πορεία, αφού ήδη έχει προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Εγχώρια, το αντίπαλο δίδυμο είναι ακόμη υπέρτερο, αλλά στους χιαστί αγώνες δεν μπορεί να αποκλειστεί η υπέρβαση.

Έβδομο-περυσινή αλλά ανεκπλήρωτη εισέτι ευχή-είθε να προχωρήσει πιο γρήγορα η ενασχόληση των ασφαλώς έντιμων δικαστικών οργάνων με όσους λυμαίνονταν χρόνια τώρα το ποδόσφαιρο. Ευκαιρία για μια χώρα που την εγκαλούμε για ατιμωρησία των ενόχων, να αποδείξει ότι ανήκει οργανικά στην κουλτούρα της Ευρώπης.

Η αγαπημένη Εστία ελευθεροφροσύνης και οξυδερκούς άποψης, το AEKPASSION, είναι βέβαιο ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά για μια ακόμη χρονιά τα δίκαια της ομάδας και θα τροφοδοτήσει νέους διαυγείς ορίζοντες σκέψης.

Παράλληλα, η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ ,με εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια, θα εμμένει και το 2019 στην ανάδειξη των Αξιών της προσφυγιάς και της πιο τιμημένης έκφρασής της, δηλαδή την ΑΕΚ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ–ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ. ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΤΟ 2019.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Καλή τύχη αγόρια…

Η ζωή προχωράει, τίποτα δεν κρατάει για πάντα… Ειδικά στον Αθλητισμό, πάντα υπάρχουν αφίξεις, αναχωρήσεις, …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com