Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Σ.Φ. ΑΕΚ Κατερίνης: Tο Ολύμπιο κάλλος της ενωσίτικης συνείδησης!

Κυριάκος Χήνας: Σ.Φ. ΑΕΚ Κατερίνης: Tο Ολύμπιο κάλλος της ενωσίτικης συνείδησης!

Ο κύριος Κυριάκος Χήνας σε μια συνέντευξη με τον πρόεδρο Σ.Φ. ΑΕΚ Κατερίνης Βάιο Χαρισόπουλο, ο οποίος μιλάει για την δράση του συνδέσμου στα 37 χρόνια λειτουργίας του, αλλά και για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Γνωρίζοντας την ιστορική διαδρομή και την απύλωτη προσφορά των ανθρώπων του ΣΦ ΑΕΚ Κατερίνης στην ανάδειξη των διαχρονικών αξιών της τεράστιας αυτής ομάδας, το πρώτο που εύχεσαι είναι να διατηρούν αλώβητο το εύψυχο σφρίγος της εράσμιας αφοσίωσης αλλά και της αντίστασης στις σφοδρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ξέρουν καλά ο Βάιος και οι συνεργάτες του. Ανοιχτοί σε διαδράσεις και συνεργάσιμοι με όλη την τοπική κοινωνία, χωρίς εσωστρέφειες, δημιουργικοί σε εκδηλώσεις που τους κατακυρώνουν ως ένα σύλλογο με κοινωνικές ευαισθησίες, μετακενώνουν σε όλους μια εξαιρετική εικόνα για το τι συμβολίζει η ΑΕΚ με την 96χρονη ιστορία της

Ευχαριστούμε πολύ τον Βάιο Χαρισόπουλο, εμβληματική φυσιογνωμία της ενωσίτικης συνείδησης με πανελλήνια αναγνώριση και θαυμασμό,ο οποίος μας τίμησε με τις απόψεις του σε θέματα που αξίζει να γνωρίζουμε:

1. Έχετε καταγραφεί ως ένας πολύ δραστήριος και δημιουργικός Σύνδεσμος της ΑΕΚ στην περιφέρεια. Σε ποια στοιχεία κρίνεις ότι οφείλεται αυτή η δυναμική;

** Η αξιοσήμαντη πράγματι δυναμική του Συνδέσμου είναι συνάρθρωση πολλών παραγόντων. Οφείλεται στα πολλά (περίπου 600) και ποιοτικά μέλη, στην απέραντη αγάπη τους για την ιδέα της ΑΕΚ. Ο νομός μας έχει πολλούς πρόσφυγες και πάνω σε αυτό έχουμε δουλέψει με σύστημα. Επίσης, έχει συντελέσει η άψογη οργάνωσή μας ως Σύνδεσμος, ενώ παράλληλα τα φτερά μας καλύπτουν αρκετούς ενωσίτες από γειτονικές περιοχές, οι οποίοι ελκύονται από τη συνολική λειτουργία μας.

2. Ποιο είναι τα συνοπτικό ιστορικό του Συνδέσμου με τις σημαντικότερες δράσεις από την ίδρυσή του;

** Τι να πρωτοθυμηθείς από τη δράση μας που άρχισε το 1983. Δεκάδες φιλανθρωπικών κινήσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με επίκεντρο την ΑΕΚ, συχνά με τη συμμετοχή των Παλαίμαχων της ΑΕΚ. Πρόσφατα, είχε μεγάλη επιτυχία και θαυμάσιο αποτέλεσμα στήριξης ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παιδιών του Συνδέσμου με τους Παλαίμαχους του Πιερικού, με την παράλληλη συγκινητική φιλοξενία της αγαπητής Μυρτώς. Η τοπική κοινωνία ξέρει ποιοι είμαστε, μας στηρίζει και γι αυτό την ευχαριστούμε.

Διοργανώσαμε ή συμμετέχουμε σε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων,έχουμε γράψει ιστορία στην περιοχή,είμαστε μια μικρή οικογένεια της ΑΕΚ εδώ. Όλοι βέβαια θυμόμαστε τη σημαντική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ποντιακής Γενοκτονίας, που σχολιάστηκε πολύ θετικά.

3. Περίγραψε τον ιδεότυπο της ΑΕΚ που σας εμπνέει και σας συγκινεί.

** H AEK για εμάς είναι οι ρίζες της, η Αγια-Σοφιά, η Νέα Φιλαδέλφεια, οι πρώτες εικόνες και οσμές, τα ιδανικά,η έντιμη ιστορία που στέκεται εμπόδιο σε όσους θέλουν να χειραγωγήσουν το ποδόσφαιρο, η επικέντρωση σε αξίες χωρίς συμβιβασμούς.

4. Με την ανέγερση του νέου γηπέδου,ποια πλεονεκτήματα θεωρείς ότι αποκτά ο σύνολος οργανισμός ΑΕΚ;

** Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σε τόσο δύσκολους καιρούς πετυχαίνει να μπει η ομάδα στο σπίτι της μέσα από χίλιες δυσκολίες. Το νέο γήπεδο θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ μια τεράστια δυναμική, μεγάλες οικονομικές προοπτικές, πολλαπλή ενίσχυση και εκεί μέσα η ομάδα θα είναι αγωνιστικά αχτύπητη.

5. Eπίλεξε ομαδικές εκδρομές του Συνδέσμου που κρίνεις ως ιστορικές.

** Το κύριο χαρακτηριστικό του Συνδέσμου μας είναι ότι ακόμη και στα πολύ δύσκολα χρόνια είμαστε κοντά στην ομάδα. Δεν έχει έπαρση η άποψη ότι σε αρκετούς αγώνες είμαστε το μοναδικό πούλμαν που κατεβαίνουμε στην Αθήνα,όχι μόνον όταν η ΑΕΚ πηγαίνει καλά. Ξεχωρίζω το πολύ συγκινητικό ταξίδι στην Τραπεζούντα (το μοναδικό πούλμαν), κατά το οποίο συναντηθήκαμε με το ποντιακό στοιχείο, σηκώσαμε στο κέντρο της πόλης τη σημαία μας και φωνάζαμε, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ήταν η τελευταία φορά που είδαμε ελεύθερη την Αγία Σοφία. Συνολικά υπολογίζονται οι εκδρομές μας σε 75-80 στο εξωτερικό!

6. Πώς αξιολογείς την ΑΕΚ σε άλλα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου;

** Θερμές ευχαριστίες και θαυμασμός αξίζουν στον Μάκη Αγγελόπουλο τόσο για την εντυπωσιακή πορεία των προηγούμενων ετών, όσο και για την προετοιμασία της νέας έδρας όπου θα στεγαστεί η ΑΕΚ. Φέτος, περιμένουμε μια νέα πρωταγωνιστική περίοδο. Στα ερασιτεχνικά τμήματα γίνεται σοβαρή προσπάθεια-έχουν προστεθεί μάλιστα και νέα αθλήματα-ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον κόσμο με περισσότερη ευαισθησία η Κάρτα Φίλου. Εμείς έχουμε δώσει τρεις φορές παραγγελίες γι αυτή την Κάρτα, στη λογική ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε από λίγο.

Παράλληλα, στο τμήμα χάντμπολ μεγάλες προοπτικές υπάρχουν μετά την εξαγγελία του νέου γηπέδου. Η ομάδα έχει στελεχωθεί με κορυφαίους παίκτες,χάρη στη σημαντική προσπάθεια του Σταμάτη Παπασταμάτη, με στόχους να διακριθεί σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι εκτός συναγωνισμού.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και στελεχώνουν την ΑΕΚ Β’

Η ΑΕΚ έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Λαέρτ Πάπα και του Γιάννη Πιτιλάκου καθώς οι …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com