Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μελισσανίδη

Κυριάκος Χήνας: Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μελισσανίδη

Ο Κυριάκος Χήνας «αποκωδικοποιεί» τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη μέσα από το blog του, στο AEKPASSION.GR

Ανέκαθεν στην ιστορία κάθε προφορική δήλωση ενός δημόσιου παράγοντα εξασφάλιζε τη γνησιότητα ότι πάνω στην αυθόρμητη ροή του λόγου δεν είναι τόσο εύκολο να αποκρύψεις αλήθειες και να αλλοιώσεις όσα εσωτερικά νιώθεις, σε αντίθεση με τη γραπτή δήλωση όπου επεξεργάζεσαι το κείμενο με χρονική άνεση και διαμορφώνεις αμφίσημο ύφος με παραμορφώσεις.

Στην περίπτωση των πρόσφατων δηλώσεων Μελισσανίδη προς τους δημοσιογράφους, υπάρχουν πέντε στοιχεία που αποκαλύπτουν πολλά και προσανατολίζουν τη σκέψη μας με σαφή τρόπο σε καίριες υποθέσεις της ΑΕΚ. Ας επιχειρήσουμε μια συνοπτική χαρτογράφηση.

1. “Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική,θα ανήκει στην ΑΕΚ και θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ”. Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατηγορηματική διαβεβαίωση–δέσμευση για το θέμα. Δε χρειάζεται βέβαια να πανηγυρίζουμε εκ νέου, γιατί αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή και ουδέποτε τέθηκε υπό αίρεση. Επομένως ο κοσμαγάπητος Σύλλογος το 2020 (“μπορεί τον Γενάρη, μπορεί το καλοκαίρι”) θα έχει εφαλτήριο για νέες δοξασμένες πορείες την Εστία μας, ένα χώρο συλλογικής λύτρωσης και ζεστασιάς.

2. ” Θα βάλω 15-20 εκατ. ευρώ και, αν χρειαστεί δάνειο,θα εγγυηθώ προσωπικά, η ΑΕΚ δε θα χρωστά τίποτε”. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ανεγέρσεων ποδοσφαιρικών γηπέδων όπου με εμφατικό τρόπο υπάρχει η βεβαιότητα ότι μια ομάδα θα έχει γήπεδο χωρίς δεσμεύσεις για μελλοντικά χρέη και οικονομικές ανασφάλειες. Έμμεσα υποδηλώνεται και η συγκινητική πρόθεση Μελισσανίδη να συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του Συλλόγου.

3. ” Κάναμε μία συμμαχία για να πέσει η εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου.Η νέα συμμαχία είναι παρά φύση”. Είχαμε αναφερθεί πλειστάκις στην ιστορική αλήθεια ότι ενίοτε υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ κοινωνικών ή εθνικών φορέων–ετερόκλιτων ίσως– για να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ανατρέψει τον αντίπαλο δυνάστη. Κλασικό δείγμα ο Πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος όπου βαλκανικά έθνη–ετερόκλιτα σε πολλά–συνεργάστηκαν και πέτυχαν να εκδιωχθούν οι Οθωμανοί.

Αυτές οι συμμαχίες τελειώνουν εκεί, δεν έχει χρονικό βάθος η σχέση των συμμάχων. Και το ερώτημα είναι: η αναγκαία συμμαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κλπ έγινε σε καίριο χρόνο, πέτυχε απόλυτα και ξεδοντιάστηκε ο 20χρονος τύραννος των 91-0 πέναλτι και των 0-74 κόκκινων καρτών. Η νέα συμμαχία ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ ποιο ηθικό κίνητρο και σκοπό έχει, σε ποιον κακούργο δυνάστη επιτίθεται; Μήπως γίνεται για άλλο λόγο, δηλαδή να ανακοπεί η νόμιμη και ηθική αναδημιουργία της ΑΕΚ;

4. ” Έχουμε αποτύχει με τους οργανωμένους οπαδούς. Πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό “. Είναι λυτρωτικό να εστιάζεις στο θέμα αυτό και να αρχίζεις τις διεργασίες να αναστραφεί το κλίμα.Κατά τη γνώμη μου,όλα πρέπει να  αρχίσουν από δύο σημεία:

Α.την παραδοχή ότι η μεγάλα μάζα των οργανωμένων χρειάζεται στην ομάδα, γιατί αυτοί έχουν το σθένος και το πάθος να ακολουθούν σε κάθε σημείο της χώρας και στο εξωτερικό όχι μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα π.χ.όταν η Βασίλισσα είχε ξεχαστεί από όλους, ήταν η Ορίτζιναλ που συμπαραστάθηκε στο δρόμο για τη μεγάλη επιστροφή. Για άλλους έπεφτε μακριά η Ζωφριά…

Β.την παραδοχή ότι αυτή η προσφορά και η αφοσίωση σε βάθος χρόνου δημιούργησαν μια έπαρση που δυσκολεύει τη συνεννόηση με άλλους Συνδέσμους π.χ. σε συμπεριφορές, κοινές ανακοινώσεις ή ενωσίτικες εκδηλώσεις.
Από αυτή την τελευταία ανησυχητική παρατήρηση πρέπει να ξεκινήσει η αναγκαία αλλαγή. Απαιτείται η συνετή συνεργασία όλων των Συνδέσμων Οπαδών ώστε να αλληλοτροφοδοτούνται με την ψυχραιμία και το μειλίχιο τρόπο που έχουν οι μεγαλύτεροι, ειδικά στην περιφέρεια.

5. ” Η ΑΕΚ έχει το δικό της προπονητικό κέντρο. Πήραμε ακόμη 70 στρέμματα και αρχίζουν οι εργασίες .Αυτά θα ανήκουν στην ΑΕΚ “. Έτσι δομούν το φερέγγυο μέλλον τους οι μεγάλοι οργανισμοί. Με πολλά προπονητικά γήπεδα,με ξενώνες,με ξενοδοχείο στο χώρο,με πολυλειτουργικές αίθουσες. Από εκεί αναδεικνύονται τα νέα ποδοσφαιρικά είδωλα, από εκεί στελεχώνεται η ομάδα με παιδιά που την αγαπούν και νιώθουν Αξίες και ιδανικά.

** Δεν έχει το παραμικρό νόημα να ασχολούμαστε με κάθε Προκρούστη της Αλήθειας, που μακραίνει και κονταίνει τα γεγονότα σύμφωνα με την αρρωστημένη μονομανία του να απαξιώσει τον Μελισσανίδη, την ΑΕΚ και το ιστορικό μεγαλείο της. Ευθεία μπροστά.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κανένας δεν ξεχνά…

Πέρασε χθες άλλη μια θλιβερή επέτειος, από την εισβολή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. 45 …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com