Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Σε 10 μήνες το κρίσιμο διακύβευμα

Κυριάκος Χήνας: Σε 10 μήνες το κρίσιμο διακύβευμα

Πριν από λίγες ώρες ψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική ρύθμιση για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση,με καίριες αποφάσεις για δύο θέματα: Πρώτο,προσδιορίστηκε η ημερομηνία τους -26 Μαΐου του 2019- και δεύτερο καθορίστηκε ότι θα διεξαχθούν με το σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Οι πρώτες αυτονόητες σκέψεις εστιάζονται λοιπόν στο ότι ο χρόνος πλέον είναι ασφυκτικός για μια προεκλογική πειστική καμπάνια και στο ότι είναι πρακτικά αδύνατο, ειδικά για τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα,να υπάρξει νικητής χωρίς τις απαραίτητες συμμαχίες.

Πιο συνετό είναι να αρχίσει αμέσως ο διάλογος, χωρίς αποκλεισμούς και ψυχώσεις,ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Βασιλόπουλου. Η προσωπική εικόνα μου -πάντοτε με το μειονέκτημα της υποκειμενικής έωλης ματιάς- είναι η εξής:

1. Θα συνιστούσε ολέθριο λάθος να υποτιμηθεί η εκλογική ισχύς της παρούσας δημοτικής αρχής. Κάθε δήμαρχος έχει το πλεονέκτημα ότι ξεκινά από βάση υπεροχής,επειδή διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις που ήδη ελέγχει και στα οποία επιβάλλει τη δύναμη της εξουσίας. Επιπλέον έχει την ευχέρεια πρόσβασης σε θεσμικούς φορείς ώστε πριν από τις εκλογές να πάρει κονδύλια για τοπικά έργα που ωφελούν τον απλό δημότη. Ποντάρει βέβαια και στο προφίλ του ιδεολογικού ήρωα που μάχεται με τον…άκαρδο καπιταλιστή και τους…τραμπούκους του ενωσίτικου όχλου-έξυπνη στρατηγική.

2. Αν δεν αστοχώ, ουδέποτε κερδήθηκε ο Δήμος με την παντιέρα της ΑΕΚ.Είναι πολύ σοβαρό αυτό, παρότι ακούγεται άσχημα,αλλά οι Ενωσίτες έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αρκεί να έχουμε ενωσίτη υποψήφιο και ο σαθρός κλπ.Βασιλόπουλος θα συνθλιβεί.Οδυνηρό λάθος που μπορεί να κοστίσει τα χειρότερα.Έχει αλλοιωθεί η οπαδική σύνθεση της περιοχής -δεν είναι Νέα Ιωνία με εκπληκτικό ποσοστό ενωσιτών- και παράλληλα ο κόσμος δεν ψηφίζει με κριτήριο αν γίνεται ή όχι το γήπεδο,όπως εμείς νομίζουμε.

3. Τα φίλια ημέτερα στελέχη–παρότι έχουν εξαιρετικές ικανότητες και ήθος– είναι πρωτοφανώς διασπασμένα και ενίοτε με σφοδρές διαφωνίες,ενώ η παράταξη Βασιλόπουλου είναι,έστω και τεχνητά, ενωμένη και,ας ομολογηθεί,έχει ικανές προσωπικότητες στη χειραγώγηση του κόσμου της.Ας θυμηθούμε τον τραγέλαφο των προηγούμενων εκλογών,όπου στους 5 συνδυασμούς οι 4 ήταν κοντά σε εμάς και τελικά…κέρδισε ο πέμπτος.

Πριν από 10 μήνες,από αυτές τις φιλόξενες στήλες του aek passion,προτείναμε μερικά χαρακτηριστικά που αξίζει να έχει ο υποψήφιος που θα εμπιστευθούμε στις κρίσιμες εκλογές του Μα’ί’ου 2019.Να έχει πάλλευκο ήθος που τιμάται ομόθυμα,να έχει δώσει ασυμβίβαστους αγώνες για την περιοχή και το χειμαζόμενο άτομο,να διαθέτει το κύρος να ηγηθεί ενωτικού συνδυασμού προσωπικοτήτων,να έχει επαγγελματική διαδρομή που πείθει ότι δεν ορέγεται ωφελιμιστικά τον Δήμο και να μη χειραγωγείται από πολιτικό κόμμα.

Είναι πλέον η ώρα να αρχίσει ο σοβαρός διάλογος και ο καθένας να εκθέσει σαφείς προτάσεις,ώστε να μην επανεκλεγεί η αφροσύνη του δογματισμού.Πρόκειται για κρίσιμο διακύβευμα,επειδή ο επόμενος δήμαρχος θα βιώσει τις τελευταίες πτυχές της ανέγερσης του γηπέδου και δεν πρέπει να έχει υπονομευτικό ρόλο.Ουδεμία δικαιολογία για κανέναν,σε ενδεχόμενη ολιγωρία για κινητικότητα και συγκρότηση ενός βιώσιμου σχήματος Νίκης.Πρώτα το Εμείς,μετά το Εγώ.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Γιώργος Νικολάου- Ένας εύψυχος μύστης των Ενωσίτικων αξιών!

Η εμπειρία μας από τις αθλητικές κοινωνίες συγκλίνει στη διαπίστωση ότι τρία είναι τα ουσιώδη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com