Σε μια αθλητική κοινότητα της Δυτικής Ευρώπης,όπου ο κόσμος είναι πιο εξοικειωμένος με την ενασχόληση με το ερασιτεχνικό Σωματείο κάθε ομάδας,αυτή η Γ.Σ. και οι εκλογές στο Α.Σ ΑΕΚ θα ήταν πολύ περισσότερο στο φως της επικαιρότητας.
Με το πρόταγμα ότι η νέα διοίκηση θα έχει πολυεπίπεδες δράσεις, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά το Σάββατο 20 Απριλίου. Πρώτο, το νέο ΔΣ θα είναι αυτό που θα εγκαινιάσει το νέο γήπεδο,δεύτερο θα είναι αυτό που θα κληθεί να συνεργαστεί με τον νέο δήμαρχο της περιοχής, τρίτο θα είναι αυτό που θα κληθεί να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία 25 ( ! ) αγωνιστικών τμημάτων. Αδικία ήταν που αποσιωπήθηκε στο μέγεθος που άξιζε. Ας παραθέσουμε προσωπικές απόψεις για όσα βιώσαμε την ημέρα εκείνη.
1. Η συμμετοχή μελών ήταν απογοητευτική. Βέβαια η Γ.Σ. έγινε σε εργάσιμη ώρα,αλλά μόνον εκατόν είκοσι παρόντες και 313 ψηφίσαντες (οι περισσότεροι ήρθαν αργότερα μόνο για ψήφο) είναι ελάχιστοι μπροστά στο μέγεθος μιας τόσο βαρυσήμαντης ομάδας. Πρώτιστο μέλημα της νέας ηγεσίας του Σωματείου είθε να είναι η πολυεπίπεδη επικοινωνιακή καμπάνια για να γραφούν πολλά μέλη και να ενεργοποιούνται λειτουργικά. Βέβαια,πολλά σωματεία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά η ΑΕΚ ανέκαθεν στήριζε πολλά στην αλληλεγγύη οπαδών.
2. Σοβαρό και απαράδεκτο λάθος ο μηδενικός διάλογος στη Γ.Σ. Φαινόμενο που κατατρύχει την ελληνική νοοτροπία είτε πρόκειται για Συνέλευση μαθητών σε σχολείο είτε συνδικαλιστικού κλάδου κ.α. Θεωρούμε ότι μόνον η ψηφοφορία αξίζει και απαξιώνουμε την απαραίτητη ανάγκη να μοιραστούμε προτάσεις,να διαφωνήσουμε,να συγκλίνουμε. Δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της Συνέλευσης ούτε ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΕΚ, γιατί ζήτησαν να ανοίξει κατάλογος ομιλητών και προτού προλάβουμε να γραφτούμε, όλο το πλήθος έτρεξε βιαστικά να πάρει σειρά για την ψηφοφορία. Μία φορά στα 3 χρόνια, με τόσα ανοιχτά ζητήματα και όμως αρνηθήκαμε να διαθέσουμε είκοσι λεπτά για πολύ σοβαρά θέματα.
3. Στην πράξη πιστοποιήθηκε η ανάγκη να υπάρχει πλέον από τις επόμενες εκλογές ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι: πρώτο,ο νέος αθλητικός νόμος απαγορεύει( αντιδημοκρατική αντίληψη κατά της ελεύθερης έκφρασης)να υπάρχει συνδυασμός με λιγότερους από 5 υποψήφιους, στοιχείο που δυσκολεύει να καταρτιστούν ψηφοδέλτια από μικρές ομάδες και δεύτερο, στο ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορείς να βάλεις ένα σταυρό προτίμησης σε έναν άξιο ο οποίος όμως κατεβαίνει σε συνδυασμό διαφορετικό από αυτόν που επιλέγεις να ψηφίσεις. Έτσι π.χ. θα υπήρχε η δυνατότητα στους Χαρίδημο Μανουσάκη-Νίκο Πελεκούδα, αλλά και σε άλλους, να μετέχουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και ίσως να εκλεγούν.
4. Το κεντρικό θετικό συμπέρασμα από τη σταυροδότηση είναι ότι συγκροτήθηκε ένα Διοικητικό Συμβούλιο με χαρακτηριστικό την ομοιογένεια των μελών, στοιχείο που εξαλείφει το καίριο μειονέκτημα των προηγούμενων εκλογών, όπου υπήρχαν σημαίνουσες προσωπικότητες αλλά παντελώς ασύνδετες και ασυντόνιστες. Αν εξαιρεθεί η διοίκηση της Ορίτζιναλ,αυτή είναι η πιο ομοιογενής ομάδα, στοιχείο που εγγυάται ότι θα έχουν άριστο κώδικα συνεργασίας.
5. Στο θέμα της προσωπικής σταυροδοσίας: ήταν εύλογο να πρωτεύσει ο Αλέξης Αλεξίου, αφού επιτέλους αναγνωρίζεται η χρόνια αθόρυβη προσφορά του σε νομικό επίπεδο στη σύνολη ΑΕΚ και κυρίως η καθημερινή σκληροτράχηλη αναμέτρησή του–με έντονη προσωπική φθορά–με την υπέρβαση πολλών δυσχερειών στα ερασιτεχνικά τμήματα. Άλλα αξιοσημείωτα είναι: η δίκαιη επιβράβευση του ρέκτη Σταμάτη Παπασταμάτη ( συνεχώς ανερχόμενου, με πολύ πειστικά ηγετικά στοιχεία), η καταξίωση της Γεωργίας Λεμονιά με την οξυδερκή καθημερινή προσφορά στα γραφεία και η πάγια δυναμική του αειφόρου δυναμικού Δημήτρη Δεληγιάννη.
Ατυχώς δεν αναγνωρίστηκε, δεν τιμήθηκε με ικανοποιητικό αριθμό σταυρών η πασιφανής ποιοτική αλκή κάποιων: ο Γιώργος Κατσαδήμας με 66 ( σφριγηλός μαχητής σε παλαιότερες διοικήσεις,στη νομική υπεράσπιση της ΑΕΚ αλλά και στα πρώτα δύσκολα βήματα της αναδημιουργίας του τμήματος μπάσκετ ), ο Νίκος Δευτεραίος με 56 (με συνεχή ουσιώδη καταπόνηση στο πλευρό των εφόρων όλων των τμημάτων), ο Λευτέρης Αρχόντης με 48 ( στην πρώτη γραμμή της μάχιμης δράσης και της πρακτικής αρωγής) και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος 18 ( με συνεπή προσφορά και σοβαρότητα-υπευθυνότητα σε κάθε δράση του).
ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΕΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ