Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Τέσσερις μορφές άμυνας σε απειλές που επείγει να αντιμετωπίσουμε!

Κυριάκος Χήνας: Τέσσερις μορφές άμυνας σε απειλές που επείγει να αντιμετωπίσουμε!

Κλασική κατάσταση στην ιστορική εξέλιξη:

όταν πλησιάζει η γιγάντωση μιας συλλογικής οντότητας με στόχο την κορυφή, είτε είναι πολιτική είτε στρατιωτική είτε ταξική είτε αθλητική,τότε εκδηλώνονται οι πιο απειλητικές αντιδράσεις από όσους βλάπτονται από αυτή την εξέλιξη και επείγονται να την ανακόψουν. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται σήμερα πασιφανώς η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, με πρόσημο το νέο γήπεδο που θα εκτοξεύσει την εμβέλειά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το θέμα αιχμής είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι για να αποτρέπουμε ανάλογες κακοβουλίες. Ας δούμε μερικές διαστάσεις του θέματος σε συγκεκριμένες απειλές και αντίστοιχες προτάσεις για την υπέρβασή τους:

1. Το νέο γήπεδο, πριν ακόμη και από την έναρξη της ανέγερσής του, υπονομευόταν είτε από εσωτερικούς αντιρρησίες που ξημεροβραδιάζονταν στα Υπουργεία για να προσβάλουν τις αποφάσεις της ανέγερσης είτε από άλλους συλλόγους που φοβούνται τη δυναμική που θα αντλήσει η ΑΕΚ είτε από ιδεολογικές εμμονές που έβλεπαν στην ΑΕΚ… τον ταξικό εχθρό είτε από τοπικά συμφέροντα. Σήμερα το πρώτο που οφείλουμε είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας στην ύπουλη φημολογία για διακοπές των εργασιών και μετάθεση των εγκαινίων στο απώτερο μέλλον. Αυτοί επιμένουν να διασαλεύσουν την ψυχολογία μας, εμείς ας επιμείνουμε να αισιοδοξούμε με τη ρέουσα πραγματικότητα που είναι πολύ ευοίωνη.

2. Η αγωνιστική αναδιάταξη της ομάδας με τον νέο προπονητή προκάλεσε αιφνιδιασμό σε όσους επιδιώκουν τη διαρκή αναπαραγωγή της δύναμής τους με κάθε μέσον. Επιπρόσθετη ταραχή προκάλεσε και η αξιοσήμαντη συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ προς την ομάδα, τόσο με το ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας όσο και με την πασιφανή συσπείρωση υπέρ του Μελισσανίδη. Επιχειρήθηκε με πολύ έξυπνο τρόπο να προκληθεί μέγιστη ζημιά στον αγώνα με τον Άρη, αλλά τελικά “άνθρακες ο θησαυρός”. Επόμενη ευκαιρία τους η Ριζούπολη. Τα εισιτήρια του αγώνα είναι όντως πολύ ακριβά, ο περιβάλλων χώρος δεν ελέγχεται εύκολα, άρα η προβοκάτσια προσφέρεται. Ανάγλυφο ωριμότητας οφείλει να είναι η ψυχραιμία μας, ενώ πλησιάζει ο αγώνας με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ.

3. Επιχειρείται η εκμετάλλευση δηλώσεων Ενωσιτών είτε με τη διαστρέβλωση των προθέσεών τους είτε με την παράθεση της μισής αλήθειας. Θεωρώ ως λάθος μας να αναδεικνύουμε συνεχώς κάθε εσωτερική διαφωνία σε ακραίο βαθμό, γιατί αυτό περιμένουν για να μας εμφανίσουν διχασμένους και αλλοπρόσαλλους. Άλλο κριτική και άλλο πολυήμερη εμμονή στο αυτομαστίγωμα. Υπάρχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα για να ασχοληθούμε, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε με τα δεύτερα και να χάνουμε τα πρώτα.

4. Χρέος μας να υποστηρίζουμε την ανάγκη να δημοσιοποιούνται κοινές ανακοινώσεις όλων των Συνδέσμων Οπαδών σε κρίσιμες εξελίξεις και ώρες της ομάδας. Αυτό δεν υπονομεύει την αυτεξουσιότητα κάθε Συνδέσμου, αλλά διασφαλίζει τη δυνατότητα να έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα μια ανακοίνωση όλων από μια ανακοίνωση ενός μεμονωμένου Συνδέσμου.

Δεν υπάρχει δαιμονολογία σε αυτές τις απόψεις ούτε η πρόθεση να δημιουργούμε φαντάσματα. Αυτές οι απειλές είναι πραγματικές και μπορεί να εξελιχθούν σε εσωτερική διχόνοια με το πρώτο αρνητικό αγωνιστικό αποτέλεσμα. Είναι άκρως σημαντικό να πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στις 21 Νοεμβρίου σε έναν αγώνα ο οποίος βαθμολογικά και σημειολογικά θα έχει αξιοσήμαντη επίδραση στην πορεία μας.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

«Καθαρή» η αξονική του Βράνιες

Ο Βόσνιος στόπερ υπολογίζεται κανονικά από τον Αργύρη Γιαννίκη για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com