Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Το δύσκολο καλοκαίρι μετά τους θριάμβους

Κυριάκος Χήνας: Το δύσκολο καλοκαίρι μετά τους θριάμβους

Μετά το Διαφωτισμό που ευαγγελιζόταν-μέγα λάθος-ότι φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι η Ευτυχία.

Oι κοινωνίες στην Ευρώπη ταλανίζονταν από την ανάγκη να απολαμβάνουν πάντοτε ευδαιμονικά βιώματα, αλλιώς σε αποτυχίες οι άνθρωποι αγανακτούσαν και οργίζονταν.

Το ίδιο βέβαια γίνεται και στην ΑΕΚ, μάλιστα με έμφαση γιατί έχουν προηγηθεί φέτος αξιοσήμαντες επιτυχίες. Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο μετά από 24 χρόνια, ευρωπαϊκός τίτλος και Κύπελλο στο μπάσκετ, τελικός στην Ευρώπη για το χάντμπολ,σοβαρές διακρίσεις στα ερασιτεχνικά τμήματα.

Έτσι λοιπόν ορθώνονται υψηλές απαιτήσεις αυτό το καλοκαίρι, γιατί το δυσκολότερο δεν είναι να φτάσεις ψηλά, αλλά να παραμείνεις ψηλά. Σημειολογικά και στατιστικά, είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί το κρεσέντο των θριάμβων στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Στο ποδόσφαιρο,τώρα οι αντίπαλοι ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν όχι μια απλώς ελπιδοφόρα ομάδα, αλλά τους πρωταθλητές,άρα το διακύβευμα είναι να τους νικήσουν και να δείξουν έτσι την αξία τους καταβάλλοντας την καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα. Εμείς δεν είμαστε ΟΣΦΠ για να έχουμε ομάδες-υποτελείς ούτε σφυρίγματα που διασφάλιζαν συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είχαμε και την αποχώρηση 4 βασικών παικτών-πυλώνων της επιτυχίας, αλλά πάντοτε η ζωή προχωράει σε καινούρια δεδομένα και αναδημιουργείται σε νέους άξονες. Η ενίσχυση των αντίπαλων διεκδικητών είναι δεδομένη με το πρόταγμα της εκδίκησης προς την ΑΕΚ, οπότε η νέα χρονιά αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη.

Παρόμοια δεδομένα καταγράφονται και στο μπάσκετ, ποιος δε θα ήθελε να νικήσει την τροπαιούχο Ευρώπης σε μια διοργάνωση που κάκιστα υποτιμάται,αφού συμμετείχαν 32 χώρες με 56 ομάδες, εκ των οποίων οι 21 πρωταθλήτριες. Φέτος μάλιστα αναμένεται να προστεθούν και νέα ηχηρά ονόματα, όπως η Μπάμπεργκ, η Λε Μαν, η Χάποελ κ.α. οπότε η υπόθεση δυσκολεύει, πόσο μάλλον που όλοι τώρα κατανόησαν την αξία της ΑΕΚ. Επίσης η αλλαγή προπονητή εμπεριέχει πάντοτε μια αμφίβολη διαδρομή, αν και πρέπει να στηριχθεί σε βάθος χρόνου για να αξιολογηθεί, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι βασικοί παίκτες των περυσινών θριάμβων δεν πρόκειται να στελεχώσουν φέτος την ομάδα.

Ευοίωνη είναι η κατάσταση στο Σωματείο. Μετά την εντυπωσιακή ίδρυση αρκετών νέων τμημάτων που εξακτινώνουν την εμβέλεια της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα, μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία του τμήματος χάντμπολ, μετά την άνοδο στην Α1 του ανδρικού βόλεϊ και του πιγκ-πογκ, μετά τις σημαντικές διακρίσεις στην Ξιφασκία, την Πυγμαχία κ.α. αλλά επίσης μετά την παγίωση της Κάρτας Φίλου, δημιουργούνται ευμενείς προδιαγραφές. Το Σωματείο νοικοκυρεύτηκε, δημιουργεί και θα πρωταγωνιστεί.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη νηφαλιότητα των οπαδών μας, ιδιαίτερα σε ένα σημείο: να μην απογοητευόμαστε από ένα άτυχο αποτέλεσμα ή μια μετεγγραφή που δεν πετύχαμε, ώστε να μην ξανακυλιστούμε στο αυτοκαταστροφικό κλίμα της εσωστρέφειας και της ασύνετης διχαστικής ψύχωσης, από την οποία τόσα έχουμε πάθει. Μετά από θριάμβους,απαιτείται πάντοτε ψύχραιμη αντίδραση,όχι βιτριολισμός. Το γήπεδο ανεγείρεται, η ομάδα επανήλθε σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, είναι θέμα του δικού μας μυαλού να μη δώσουμε χαρά στους αντίπαλους με εσωτερικές έριδες και να μην ανακόψουμε τη μεγάλη αναδημιουργία μας που αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι.

Θέμα μυαλού και ψυχής.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Τέλος εποχής…

Αυτό το φαντεζί λογότυπο, μαζί με άλλα για τα υπόλοιπα τμήματα της Μάνας, μου τα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com