Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Κωστένογλου: Ορισμένες φορές αδικούμε τον εαυτό μας

Κωστένογλου: Ορισμένες φορές αδικούμε τον εαυτό μας

Στα εύκολα γκολ που δέχεται η άμυνα της ΑΕΚ στάθηκε ο Νίκος Κωστένογλου, μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε τα προηγούμενα παιχνίδια με Βόλο και Ατρόμητο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είθισται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν έρχονται νίκες να κυλούν οι εβδομάδες με περισσότερη ηρεμία. Θα έλεγα όμως όχι χωρίς οργάνωση, χωρίς εγρήγορση, χωρίς ανησυχία. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα, έχουμε ακόμα δύο προπονητικές μονάδες σήμερα (Παρασκευή) και αύριο, παίζουμε ένα ντέρμπι με ότι συνεπάγεται η λέξη ντέρμπι, είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και θα στοχεύσουν στη νίκη. Εύχομαι ο ικανότερος και ο καλύτερος να κερδίσει».

Για την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο στα δύο ημίχρονα: «Είχαμε την αρνητική συγκυρία, έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια, να προηγηθεί ο αντίπαλος στη μοναδική ανοργάνωτη επίθεση όπως είχα δηλώσει και μετά το παιχνίδι και όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και πλέον ο αντίπαλος κλείνει τους χώρους, έκανε άμυνα στο ήμισυ το δικό του θα έλεγα ότι δεν είχαμε καθαρή σκέψη. Προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε, είχαμε την κατοχή μπάλας, αλλά δεν ήταν ουσιώδης και αποτελεσματική. Παρόλο που υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες δεν μπορέσαμε να βρούμε τις κατάλληλες πάσες ώστε να δημιουργήσουμε επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Ατρόμητου. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε κάποιες καθοδηγήσεις, ξεκινήσαμε αρκετά καλά, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ήρθε αναπάντεχα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά παρόλο που ο αντίπαλος δεν είχε συνδυαστικά αποτελέσματα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Για ακόμα μία φορά όμως η ομάδα έδειξε το ψυχικό σθένος, κατάφερε και κέρδισε το παιχνίδι έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ σε έξι παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα έχει βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ και αν τον προβληματίζει:«Παρόλο που δουλεύουμε συγκεκριμένα κομμάτια στο θέμα της αμυντικής λειτουργίας, ίσως τελικά κάτω από την θέληση του νικηφόρου αποτελέσματος να είμαστε κάποιες φορές, ατομικά, σε ατομικές μονομαχίες κάτω από τα δεδομένα και τις ικανότητες που έχουμε ως ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και δεχθήκαμε σε δύο, τρία παιχνίδια όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο εύκολα γκολ, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ορισμένες φορές νομίζω ότι αδικούμε τον εαυτό μας. Έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε στην κατάλληλη εκπαίδευση και στο να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην αμυντική μας λειτουργία. Χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά βλέπετε ότι οι υποχρεώσεις και οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι καθοριστικοί, στοχεύουμε πάντα στη νίκη και οποιοδήποτε λάθος κοστίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει αναδιοργάνωση, να υπάρχει νευρικότητα στη ροή του παιχνιδιού και έτσι να ανατρέπεται η καλή μας η εικόνα».

Για το αν προβληματίζεται με το γεγονός ότι όταν η ΑΕΚ προηγείται δυσκολεύεται να κρατήσει το προβάδισμα: «Έχει συμβεί σε δύο παιχνίδια τελευταία και με τον Βόλο και με τον Ατρόμητο. Και στα δύο παιχνίδια υπήρξαν συγκυρίες δεδομένου ότι στο παιχνίδι με τον Βόλο δεν είχαμε κάποια ανησυχία. Από μια στατική φάση δημιουργήθηκε και ήταν εύλογο στα τελευταία λεπτά όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όποια και αν είναι η αριθμητική ισορροπία τη δεδομένη στιγμή να δημιουργείται μια νευρικότητα, μια ανησυχία μήπως συμβεί το μοιραίο. Να ξέρετε στο ποδόσφαιρο όταν ο αντίπαλος μένει με λιγότερο ποδοσφαιριστή δεν είναι σίγουρο ότι αυτό λειτουργεί πάντα θετικά διότι υπάρχει στο ποδόσφαιρο μια φιλοσοφία που λέει ότι όταν μείνει μια ομάδα με παίκτη λιγότερο τότε υπάρχει περισσότερη εγρήγορση, αυτοσυγκέντρωση, κλείνουν οι διάδρομοι, αλλάζει τελείως η τακτική του αντιπάλου και δεν είναι πάντα θέσφατο ότι σίγουρα λειτουργεί θετικά. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, έγινε μια σέντρα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, από τη στιγμή που χάθηκε η πρώτη μπάλα ήρθε η δεύτερη, το «σπάσιμο» που λέμε στο ποδόσφαιρο και δεχθήκαμε το γκολ. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις καταστάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε».

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Θοδωρής Μιμίκος
Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

ΑΕΚ: «Τρεις μέρες ακόμα» (Pic)

  Το πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι και όπως είναι λογικό στην ΑΕΚ, μετρούν αντίστροφα για …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com