Κούραση και αστοχία λύγισαν την «Βασίλισσα»!

Πολύ κακή εμφάνιση από την «Ένωση», γνώρισε την ήττα στο «Nick Galis Hall» από τον Άρη και έπεσε στο 1-3 στο πρωτάθλημα.

Η AEK Betsson, ακύρωσε την μεγάλη εμφάνιση που έκανε την Τετάρτη στο Σάσαρι, ηττώμενη με 75-64 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα, πέφτει το ρεκόρ της στο 1-3, κάτι που αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η κυριότερη εξήγηση για αυτή την ήττα, βρίσκεται τόσο στην υπερπροσπάθεια στη Σαρδηνία, όσο και στην απίστευτη αστοχία σε όλους τους τύπους σουτ.

Παρότι και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες, ο Άρης ήταν αυτός που ανταποκρίθηκε καλύτερα, με τους Τολιόπουλο, Μπάνκστον και Χάρελ να ξεχωρίζουν. Από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», ο μοναδικός διασωθείς ήταν ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που είχε 17 πόντους, που προσπάθησε να καλύψει τις αδυναμίες των συμπαικτών του. Ενδεικτικό της κακής εμφάνισης της «Ένωσης» ήταν οι πάρα πολλές χαμένες βολές (17/34) και η απελπιστική αστοχία από το τρίποντο (5/24).

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες που έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους. Ενδεικτικό της κακής εκκίνησης στο παιχνίδι ήταν και το σκορ στο πεντάλεπτο (4-4), κάτι που όμως άλλαξε με την είσοδο του Τολιόπουλου. Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε πέντε σερί πόντους και ρυθμό στον Άρη που και με το τρίποντο του Καρ έκανε το 17-7, την στιγμή που ο Ζοάν Πλάθα επιστράτευσε τον ανέτοιμο Χολ. Η ΑΕΚ βρίσκοντας σκορ από 7 διαφορετικούς παίκτες κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στο 22-15 της πρώτης περιόδου.

- Advertisement -

Η ένταση δεν έλειπε από το ματς, όμως και οι δύο ομάδες έδειχναν ανεπαρκείς επιθετικά. Το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων στο δεκάλεπτο ήρθε 6,5’ μετά την έναρξή του, καθώς πριν σκόραρε μόνο με βολές (28-20), ενώ η Ένωση ήταν χαρακτηριστικά άστοχη με 2/15 τρίποντα και 4/12 βολές στο 20’. Ο Νετζήπογλου (8π.) έδωσε λύσεις, όμως ο Άρης έκλεισε το ημίχρονο στο 31-24 και με τον Τολιόπουλο στους 12 πόντους.

Έξι σερί πόντοι του Γκάλινατ διαμόρφωσαν το 37-26, που ήταν και η μέγιστη έως τότε διαφορά, όμως οι Τίλμαν και ΜακΡέι κρατούσαν την ομάδα τους κοντά στο σκορ (42-36). Οι κακές επιθετικές επιλογές κυριαρχούσαν (14/40 σουτ κάθε ομάδα έως το 27’), ο Καρ έγραψε ξανά το +11 (52-41), όμως ο Φλιώνης με buzzer beater τρίποντο έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ με το 52-44 του τρίτου δεκαλέπτου.

Κι ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να μένει με έναν δικό της τρόπο στο ματς, ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων ανέτρεψε την κατάσταση. Με τον Μπάνκστον να γίνεται παράγοντας του αγώνα με κοψίματα, ριμπάουντ και σκορ, ο Άρης ξέφυγε με 60-48 στο 33’ χάρη σε σερί 6-0. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιστρέψει, αλλά έχανε τις βολές και ο Μποχωρίδης με το πρώτου καλάθι (τρίποντο) έκανε το 65-55 και ο Τολιόπουλος με ακόμα ένα τρίποντο και βολές το 70-57 στο 38’, που αποτέλεσε και το καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα:

22-15, 31-24, 52-44, 75-64

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -