Μία ΑΕΚ ανταγωνιστική όσο ποτέ εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, είδε τα όνειρα της να γκρεμίζονται από τη βούλα του πέναλτυ. Μπορεί η ευρωπαϊκή πορεία της να συνεχιστεί, αλλά οι συγκυρίες της στέρησαν την ευκαιρία για κάτι μεγαλύτερο.
Το τελικό 0-1 με τη Μπράιτον με το πέναλτυ του Ζοάο Πέδρο, που ανατράπηκε σύμφωνα με το VAR από τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ήταν η 6η φορά σε 5 αγώνες που η ΑΕΚ είδε τη μπάλα να στήνεται στο σημείο του πέναλτυ στην περιοχή της! Όλα τα χτυπήματα ήταν εύστοχα και κάπως έτσι, χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί.
Στη Γαλλία είχαμε δύο πέναλτυ, το δεύτερο μπορεί και να μην ήταν στην ήττα 3-1 από τη Μαρσέιγ, ενώ και στο 1-1 με τον Άγιαξ οι Ολλανδοί σκόραραν με πέναλτυ.
Η μοναδική φορά που δεν στοίχισαν βαθμούς τα γκολ-πέναλτυ ήταν στο πρώτο ματς στο Μπράιτον, όταν νίκησε 3-2 βλέποντας τους Άγγλους να σκοράρουν δις από την άσπρη βούλα!Eπιπλέον από τα υπόλοιπα 3 γκολ που δέχθηκε σε κανονική ροή αγώνα (όλα από τη Μαρσέιγ), υπάρχει το επιθετικό φάουλ του Βιτίνια στον Βίντα, χωρίς να θέλουμε να πετάξουμε το μπαλάκι στη διαιτησία., Απλά καταγράφουμε τα γεγονότα για να φανεί πόσο καλά στάθηκε η ΑΕΚ σε αυτούς τους αγώνες του β’ γκρουπ του Europa League.
Από τη μία λοιπόν συμφωνούμε όλοι ότι η ΑΕΚ αμύνθηκε σε γενικές γραμμές πολύ καλά, από την άλλη όμως κάποια απρόσεκτα και σε μεγάλο βαθμό αχρείαστα μαρκαρίσματα εντός περιοχής που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, δημιούργησαν μία βαθμολογική συγκομδή που δεν ταιριάζει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και ξεκάθαρα την αδικεί.
Η ουσία είναι ότι ακόμα κι αν δεν συνεχίσει η ΑΕΚ στο Conference League, οι οπαδοί της χάρηκαν μία ομάδα που πάλεψε και παλεύει όλους τους αντιπάλους στα ίσια! Αυτό είχε να συμβεί από τη σεζόν 2017-18 με την καλή πορεία στο Europa με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Όμως η ειδοποιός διαφορά με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι και με ρόστερ πολύ πιο γεμάτο, είναι ότι όχι απλά στέκεται απέναντι σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά τους δίνει να καταλάβουν ότι θα περάσουν δύσκολα 90 λεπτά για να καταφέρουν να της πάρουν έστω κι ένα βαθμό. Χωρίς ηττοπάθεια, χωρίς φόβο αλλά πάντα με πολύ πάθος!
Τα υπόλοιπα είναι συγκυρίες, χωρίς να θέλουμε να μοιρολατρούμε.
Σίγουρα σε αυτή την πορεία μέχρι στιγμής πολλοί θα θυμηθούν τις χαμένες ευκαιρίες του Λιβάι Γκαρσία στο Βέλγιο με την Αντβέρπ και ακόμη περισσότεροι την τεράστια ευκαιρία του Γιόνσον στις καθυστερήσεις με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όμως πραγματικά δεν πειράζει όταν βλέπεις την ΑΕΚ να αγωνίζεται έτσι! Με τέτοιο πάθος, ένταση και πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο κόσμος ξέρει, καταλαβαίνει και στο τέλος δίνει ένα ζεστό χειροκρότημα στο σύνολο που έφτιαξε ο Ματίας Αλμέιδα.
Τα καλύτερα έρχονται!

