Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λυμπερόπουλος για Μελισσανίδη: «Είναι μια κατηγορία μόνος του»

Λυμπερόπουλος για Μελισσανίδη: «Είναι μια κατηγορία μόνος του»

  Όλα όσα είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sdna αναφέρθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη, για το τι παράγοντας είναι και για το πως είναι η σχέση του μαζί του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

Για το αν η ΑΕΚ ήταν η πρώτη του επιλογή μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό και γιατί την επέλεξε: Τη χρονιά εκείνη ήμουν πάρα πολύ κοντά, είχα ταξιδέψει κιόλας, στην Μπόλτον, μαζί με τον Στέλιο τον Γιαννακόπουλο. Για έναν λόγο τον οποίο μετά κατάλαβα, δεν πήγα στη Μπόλντον, ενώ είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Κάτι χάλασε το deal. Επειδή βρισκόμουν στην Αθήνα και οι μεταγραφές ήταν μέχρι 31 Ιουλίου στην Ελλάδα, έγινε ένα τηλεφώνημα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και κατέληξα στην ΑΕΚ. Μέσα σε μία ώρα. Είχα κάνει ήδη συζητήσεις πριν πάω Αγγλία, λεπτομέρειες έμεναν, αλλά αν το τηλέφωνο του κύριου Μελισσανίδη με έφερε στην ΑΕΚ. Αν δεν ήταν αυτός δε νομίζω ότι θα πήγαινα.

 Γιατί παραιτήθηκε από την ΑΕΚ το 2013-14: Ο κύριος Μελισσανίδης ήταν ο άνθρωπος που με πήγε ως ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ και ήταν ο άνθρωπος που με έκανε τεχνικό διευθυντή και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με τίποτα άσχημα για αυτόν. Στον χρόνο επάνω βλέποντας πως κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα σκεφτόμουν και τα ήθελα, για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας όπως λέμε και ενώ η ομάδα είχε χτιστεί για την Β’ Εθνική θεώρησα πως η καλύτερη λύση ήταν να απομακρυνθώ σαν φίλος.

Για το αν είχε διαφωνίες με τον τότε εκτελεστικό διευθυντή, Ντούσαν Μπάγεβιτς: Διαφωνίες είχαμε πάντα. Και δεν είναι κακό αυτό. Το θέμα είναι να μπορούν να ξεπεραστούν. Με τον κύριο Μπάγεβιτς δεν είχα ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα. Διαφωνούσαμε σε πράγματα, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησα.

Για το ποια ήταν τα πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει και παραιτήθηκε από την ΑΕΚ: Ένα απλό παράδειγμα, το οποίο υπήρξε και στη δεύτερη θητεία μου στην ομάδα. Το τμήμα σκάουτινγκ. Έπρεπε να επανδρωθεί καλύτερα. Τότε υπήρχε μια σειρά από πολλές ανακατατάξεις. Εγώ ήθελα όλα πολύ γρήγορα να τα δημιουργήσω και αυτό ήταν το πρόβλημα. Όταν έβλεπα πως αργοπορούσαν τα πράγματα με έπαιρνε από κάτω. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους.

Για το τι άλλαξε και επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2017 ανέφερε: Έχει αλλάξει το ότι εγώ ήμουν πιο ώριμος. Αυτοί οι 6-7 μήνες στον Παναθηναϊκό μου δίδαξαν κάποια πράγματα. Δούλευα και ως μάνατζερ, οπότε είχα ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία να μιλήσω με παίκτες και παράγοντες. Καθαρά όμως ήταν το μικρόβιο. Επίσης πίστευα πως θα μπορούσα να βάλω μια πινελιά. Να βοηθήσω στην όλη προσπάθεια που γίνεται.

Για το αν του υποσχέθηκε ο Μελισσανίδης πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά: Όχι δεν υποσχέθηκε τίποτα ο πρόεδρος. Συζητήσαμε και του είπα πως κάποια πράγματα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν. Συμφωνήσαμε εκεί. Όπως ήταν η επάνδρωση του ιατρικού τιμ με έναν άνθρωπο όπως είναι ο Χρήστος Καρβουνίδης. Για εμένα το θέμα της αποθεραπείας είναι πολύ σημαντικό. Είπαμε πως ενδεχομένως αυτή τη φορά η συνεργασία να έχει καλύτερη λειτουργεία.

Για το ποια είναι η σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφερε: Μια χαρά είναι. Υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός.

Για το τι παράγοντας είναι ο Μελισσανίδης: Είναι μια κατηγορία μόνος του. Όπως του έχω πει χαρακτηριστικά, πρόεδρε 1/Χ/2 σας παίζουμε και χάνουμε. Είναι ιδιαίτερος και για αυτό που είναι τον αγαπάς ή όχι. Είναι αληθινός.

Για το αν πρότεινε αυτός τον Ουζουνίδη μετά την αποχώρηση του Χιμένεθ ανέφερε: Νομίζω ο πρόεδρος εκείνο το διάστημα είχε κατασταλάξει στον Ουζουνίδη. Εγώ με τον Μαρίνο στον Παναθηναϊκό είχαμε διαφωνίες όχι αγωνιστικής σκέψης. Απλώς ο Ουζουνίδης ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να έχει αυτός τον απόλυτο έλεγχο σε όλα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όταν όμως μία διοίκηση θέλει να το δώσει αυτό στον προπονητή, δεν χρειάζεται τεχνικό διευθυντή.

Για το πως κινήθηκε μεταγραφικά η ΑΕΚ πριν την είσοδο στο Champions League: Για εμένα πρέπει ξεκάθαρα ο ιδιοκτήτης να ξεκαθαρίζει το πως λειτουργεί η ομάδα. Εκείνο το καλοκαίρι έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και το είχα καταλάβει από τον Παναθηναϊκό, θέλει να κάνει πολλές μεταγραφές. Η διαφωνία μας ήταν αυτή.

Για το γεγονός πως είχε αναφέρει ο Ουζουνίδη πως ήθελε έναν χαφ με κάποια χαρακτηριστικά και του πρότεινε άλλον: Ξαναλέω. Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση και τους μεταγραφικούς στόχους. Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία που έχει η ομάδα και με τα οικονομικά παράλληλα. Σύμφωνα με το μπάτζετ που έχεις για ένα χαφ, υπάρχει το τμήμα σκάουτινγκ που φέρνει τέσσερις επιλογές π.χ, έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί η ομάδα. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ με τον Ουζουνίδη. Δεν ήμασταν ποτέ φίλοι, υπάρχει σεβασμός και δεν υπάρχει περίπτωση να τσακωθούμε.

Για το ότι δεν βρέθηκε χημεία εκείνο το καλοκαίρι ανέφερε:  Ναι. Ο Μαρίνος ήθελε κάτι άλλο, το οποίο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αποκτήσει. Δεν ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Αργούσαμε και στις αποφάσεις μας.

Για το ότι ενώ η ΑΕΚ είχε μπει στους ομίλους και είχε χρήματα, γιατί δεν έκανε μεταγραφές είπε:Γιατί αυτή ήταν η απόφαση της διοίκησης από οτι φάνηκε. Για εμένα η δομή και ο τρόπος λειτουργείας μιας ομάδας είναι ξεκάθαρος όπως ξανά είπα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν γίνεται να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή, μετά στον τεχνικό διευθυντή, μετά ξανά στον προπονητή, μετά να έχουμε και τους δύο. Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, κάπου η μαγιά θα χαλάσει.  Το δικό μου σκεπτικό είναι πως ο ιδιοκτήτης θα φέρει την φιλοσοφία της ομάδας. Μετά ο τεχνικός διευθυντής και μόνο είναι ο αρμόδιος για να βρει τον προπονητή. Να του εξηγήσει τι θέλει. Το να χτίσεις είναι δύσκολο. Ακούω πολλά σενάρια, ο Μπόλονι να φύγει, ο Χιμένεθ να φύγει. Γιατί να φύγουν; Ξέρουμε τι ποδόσφαιρο παίζουν.

Στο γιατί τον Φεβρουάριο του 2019 κατέληξαν ξανά στον Χιμένεθ: Γιατί ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα χρειαζόταν ελάχιστο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί και να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές αυτό που μπορούσαν. Ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Για το αν έπρεπε η ΑΕΚ να στηρίξει και τον Ουζουνίδη ανέφερε: 100%. Όταν παίρνεις έναν προπονητή δεν γίνεται να τον διώχνεις μετά από έξι μήνες και έναν χρόνο. Απλά δεν γίνεται.

Για το ποιος είναι ο λόγος που η ΑΕΚ δεν μπορεί να ορθοποδήσει: Είναι αυτό καθαρά που λέω. Πρέπει να μπει μια ταυτότητα στην ομάδα. Τι ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει.

Για το αν έκανε καλά η ΑΕΚ που κράτησε τον Μάνταλο ανέφερε: Ναι 100%.

Για το τι ρόλο έπαιζε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον σχεδιασμό της ΑΕΚ ανέφερε: Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι μέσα στη ομάδα και βοηθάει την ΑΕΚ σε πολλά θέματα. Στον μεταγραφικό σχεδιασμό έλεγε την άποψή του, αλλά δεν είναι αυτός που αποφάσιζε για όλα.

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα το 1976 στην Έδεσσα από 10 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τα «Τσικό» του Ηρακλή Έδεσσας τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε η τωρινή μόδα των Ακαδημιών. Στα 14 μου αγωνιστικά σε ανδρικό επίπεδο με τη φανέλα των "κυανόλευκων" με κορυφαία στιγμή σαν παίκτης την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 1995-96 και την άνοδο στην Δ' Εθνική σημερινή Γ' Εθνική, ενώ για δύο χρόνια από το 2015 έως το 2017 διατέλεσα προπονητής στην Ακαδημία της ομάδας που αναδείχθηκα (είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C). Από μικρό παιδάκι μου μπήκε το «κιτρινόμαυρο» μικρόβιο και πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ από την ημέρα που διάβασα το "Ευαγγέλιο" των φίλων της ΑΕΚ τον "Δικέφαλο". Ευχαριστώ το AEKPASSION που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία.

Ελέγξτε επίσης

Οι ευχές της ΑΕΚ στον Σάκχοφ (Pic)

 Ο Ουκρανός χαφ κλείνει σήμερα τα 31 του χρόνια Ο Γεβγιέν Σάκχοφ που σημείωσε το …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com