Αρχική / AEKPASSION / Μακριά από νέους διχασμούς!

Μακριά από νέους διχασμούς!

Δυστυχώς η νεότερη ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από ιστορίες που δίχασαν τον κιτρινόμαυρο λαό και προκάλεσαν πολλές φορές την τραγική εικόνα στις εξέδρες, με τους μεν να βρίζουν τους δε! Ας μην το ξαναζήσουμε, είναι άσχημο…τουλάχιστον!

Το πανό της Original πυροδότησε μία σειρά αντεκλήσεων, κυρίως διαδικτυακών που θυμίζουν άσχημες εποχές της κιτρινόμαυρης ιστορίας, οι οποίες είχαν όλα τα χαρακτηριστικά εμφυλίου πολέμου, με μεγάλη ζημιωμένη βέβαια την ίδια την ΑΕΚ! Ο καθένας έχει την άποψή του, τους αγώνες του, τις αρχές του, τις ιδέες του. Κοινή συνισταμένη όμως ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ”ΕΝΩΣΙΣ”! Μην το ξεχνάμε αυτό.

Η αρχή των κακών της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ, έγινε με τη φυγή Μπάγεβιτς για το λιμάνι του Πειραιά, το 1996. Τότε ο μέσος ΑΕΚτζής ένιωσε το λιγότερο ότι …τον απατά η γυναίκα του! Όποιος έζησε εκείνη την εποχή, πιστεύω θα συμφωνήσει σε αυτή την υπερβολική παρομοίωση!

Το 2ο επεισόδιο ”παίχτηκε” με την επιστροφή του Ντούσαν επί Μάκη Ψωμιάδη, το καλοκαίρι του 2002, με τις μνήμες ακόμα νωπές. Κάποιοι δεν δέχτηκαν ποτέ την ”συγνώμη” του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία της ΑΕΚ. Οι πιο ήπιοι ερχόντουσαν στο γήπεδο με τα γνωστά λούτρινα βατράχια. Οι πιο ένθερμοι έκαναν επίθεση σε όσους διαφωνούσαν, ακόμη και κατά τη διάρκεια αγώνων! Τελικά ο Μπάγεβιτς αναγκάστηκε να φύγει ένα απόγευμα στα Λιόσια, στο γήπεδο του Ακράτητου, στη μέση του αγώνα ΑΕΚ-Ηρακλής, αγανακτισμένος και κουρασμένος από τις αντιδράσεις λίγων οπαδών, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν καν γεννηθεί όταν αυτός έπαιρνε τα πρωταθλήματα φορώντας κιτρινόμαυρη φόρμα…

Το 2003 είχαμε την κατεδάφιση του γηπέδου, με πρωτοβουλία Γιάννη Γρανίτσα. Ο συνεργάτης του κ.Φιλίππου, ”πράσινων” πολιτικών πεποιθήσεων, είχε πάρει τη διαβεβαίωση από τον ΓΓΑ Γιώργο Λιάνη ότι θα έχει τη στήριξη ης Κυβέρνησης για την ανέγερση του νέου γηπέδου, στη θέση του παλιού. Έγιναν όμως εκλογές το 2004 και τα πράγματα άλλαξαν….

Φτάσαμε εκεί γιατί νωρίτερα η διοικητική ανυπαρξία και το αλαλούμ στην ΠΑΕ ΑΕΚ επέτρεψαν να κλαπεί κυριολεκτικά η προτεραιότητα ανακατασκευής του ”Ν.Γκούμας” για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 (καθώς ήταν από το 1997 στον φάκελο υποψηφιότητας) και ως δια μαγείας ανεγέρθη το νέο γήπεδο ”Γ.Καραϊσκάκης”! Το οποίο μάλιστα πέρασε στην ιδιοκτησία του Ολυμπιακού (πιο σωστά ”Θρύλος ΑΕ” συμφερόντων Κόκκαλη)! Να σημειωθεί ότι το παλιό στάδιο ανήκε στην κυριότητα της ΕΟΑ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), δεν ήταν δηλαδή κάποιο ερυθρόλευκο…οικόπεδο και το χρησιμοποιούσαν εκτός του Εθνικού Πειραιώς και οι ομάδες στίβου της περιοχής, που φυσικά ξεσπιτώθηκαν! Σκάνδαλο μεγατόνων, που είχε μεταξύ άλλων οδηγήσει και στο μαχαίρωμα (ευτυχώς όχι θανατηφόρο) του μακαρίτη πια δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Φίλιππα Συρίγου, ο οποίος είχε προσπαθήσει να το αναδείξει!Στο μεταξύ στην ΑΕΚ απλώς συνεχιζόταν η εσωστρέφεια…

Ήρθε η εποχή Ντέμη και το περίφημο άρθρο 44 (καλοκαίρι 2004) για να ενώσει τους ΑΕΚτζήδες σε έναν κοινό αγώνα, αυτόν της σωτηρίας της ομάδας από χρεωκοπία (μετά τη διοικητική λαίλαπα Ψωμιάδη). Μέχρι και πορεία στη Βουλή κάναμε τότε για να ”περάσει” το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ και ήταν ένας αγώνας πραγματικά πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, μόνο για την ιδέα ΑΕΚ! Γι’αυτό και πέτυχε!

Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για μεγάλο διάστημα, με μία φανερή αλλαγής νοοτροπίας του κόσμου, στήριξη στο low budget πλάνο και υπομονή με εγγυητή τον Ντέμη Νικολαΐδη, με την αμέριστη στήριξη της Οriginal.

Μία στήριξη που εκδηλώθηκε έμπρακτα στις περίφημες εκλογές της Ερασιτεχνικής το 2005, όταν εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με σχέδιο για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μία εποχή που το ”Ντεμοτεχνείο” ετοίμαζε σχέδια για γήπεδο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων(ΟΔΔΥ). Ο Μελισσανίδης οδηγήθηκε σε εκλογική ήττα, την οποία καθόρισε η στάση των οργανωμένων καθ’υπόδειξη Ντέμη…. Τότε ορκίστηκε οργισμένος ότι δεν θα ξανασχοληθεί με την ΑΕΚ!

Οι οπαδοί έβλεπαν μόνο Ντέμη! Όταν όμως στην πορεία των χρόνων άρχισε να…ξεχειλώνει το πράγμα (80 μεταγραφές σε 3,5 χρόνια, νέος ύμνος-φιάσκο από τον Φοίβο με υπέρογκο αντίτιμο και πολλά άλλα) ήρθε και η σύγκρουση Ντέμη-Οriginal να δώσει πρόωρο τέλος σε μία περίοδο που ο ΑΕΚτζής είχε πιστέψει ότι η ομάδα θα γυρίσει σελίδα.

Δυστυχώς τα χρέη άρχισαν και πάλι να πνίγουν την ομάδα, οι επενδυτές άρχισαν να αποχωρούν και όταν κάποιοι ξαναθυμήθηκαν τον Μελισσανίδη, εκείνος απαντούσε: ”εγώ δεν φορτωθώ τα χρέη των άλλων, μόνο καθαρή θα σκεφτώ πάλι να αναλάβω την ΠΑΕ’’ και κάπως έτσι (και με πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης…) η ομάδα κατέληξε στη Γ’Εθνική για να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στην Ιστορία της, με αδιαφιλονίκητο ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Ο Τίγρης έκανε την ομάδα πάλι ανταγωνιστική, επέστρεψε δυνατός και με όραμα, ανακοινώνοντας και επιτυγχάνοντας την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Αγιά Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με τη βοήθεια και της ORIGINAL που συστρατεύθηκε μπροστά στο μεγάλο έργο! Λεπτομέρεια: Στο πλάι του Μελισσανίδη από τα χωράφια της Γ’Εθνικής (μέχρι τον Οκτώβριο2018) σαν σύμβουλος ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, χωρίς να ανοίξει μύτη!

Η πρόσφατη ιστορία λοιπόν μας διδάσκει πως ούτε με θεοποιήσεις πήγαμε καλά, ούτε όμως και με αφορισμούς. Η αγάπη για την ομάδα , ίσως και παθολογική, είναι δεδομένη για όλους, οργανωμένους και ανένταχτους. Τα ”ΑΕΚόμετρα” και οι δηλώσεις κιτρινόμαυρων φρονημάτων, είναι για γέλια, αν όχι για κλάματα.

Η ΑΕΚ δεν αντέχει άλλο ”σχίσμα”! Βρίσκεται μια ανάσα πριν ξαναμπεί στην έδρα της μετά από 18 χρόνια και μετά από πολλά εμπόδια από όλους αυτούς που προσπάθησαν να σαμποτάρουν αυτή την κίνηση, επιχειρηματικά και πολιτικά.

Δεν είναι δυνατό όμως η τωρινή ΑΕΚ να μένει απροστάτευτη, στις προσβολές του κάθε Μπέου και Κούγια, που βρίσκοντας…”ξεκλείδωτα” κάνουν το δικό τους πάρτυ!

Το γεγονός είναι ότι η ομάδα αγωνιστικά ”μικραίνει” διαρκώς από καλοκαίρι του 2018 που σήκωσε και πάλι το τρόπαιο του πρωταθλητή, χωρίς να εμπνέει καν σεβασμό σε μικρότερους αντιπάλους.

Υπάρχουν ευθύνες! Όποιος δεν μπορεί ή δεν κάνει να φύγει. Παίκτης, προπονητής, μάνατζερ, απλός υπάλληλος. Ο κόσμος αγανάκτησε, βαρέθηκε, κουράστηκε.

Για να μη χαθεί η μπάλα, ο καημός όλων μας είναι να δούμε μία ομάδα αντάξια του νέου γηπέδου αλλά και της ιστορίας της Ένωσης, ώστε να αντιμετωπίζει μεγάλους αντιπάλους κοιτώντας τους στα μάτια!

Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να συνδράμουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στηρίζοντας το όραμα για μια πραγματικά μεγάλη ΑΕΚ. Όχι μαθητευόμενοι μάγοι ή περιφερόμενοι μάνατζερ που τους αρέσει η μεγάλη ζωή!

Ποιοί είναι αυτοί; Άνθρωποι που φόρεσαν τη φανέλα με το Δικέφαλο και συνεχίζουν να τιμούν την ομάδα. Παραδείγματα; Λάκης Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Ηλίας Ατματζίδης, Στέλιος Μανωλάς, Κώστας Κατσουράνης και τόσοι άλλοι, που η πορεία τους και εκτός γηπέδων αποδεικνύει ότι είναι άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες, προσωπικές επιτυχίες και κοινωνικές διαδρομές. Υπάρχουν πολλά κενά στην οργανωτική δομή της ΑΕΚ που πρέπει και μπορούν να καλυφθούν από προσωπικότητες αυτού του μεγέθους.

Μακριά από διχασμούς λοιπόν και ΜΟΝΟ ΑΕΚ!

ΥΓ: Μήπως μετά το 3-2 του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα και ότι με τις κατάλληλες προσθήκες (δεξί μπακ, στόπερ) ο Χιμένεθ μπορεί να διορθώσει πολλά με αυτό το υλικό που διαθέτει;

Σχετικά με Λάκης Κοντσιώτης

Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!

Ελέγξτε επίσης

Γεμάτη… ΑΕΚ η αποστολή της Εθνικής στο Futsal

Οκτώ παίκτες επέλεξε ο Γιάννης Ζιάβας, για την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο ποδόσφαιρο σάλας. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com