Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ματσιούλις: «Νομίζω πως όλα είναι πιθανά, τίποτα δεν θα είναι έκπληξη, έχουμε φτάσει σε ιστορικά επιτεύγματα φέτος»

Ματσιούλις: «Νομίζω πως όλα είναι πιθανά, τίποτα δεν θα είναι έκπληξη, έχουμε φτάσει σε ιστορικά επιτεύγματα φέτος»

Για την ΑΕΚ, για τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και για ΕΚΟ Basket League, και Basketball Champions League, μίλησε ο Γιόνας Ματσιούλις σε Μέσο της Λιθουανίας.

Διαβάστε παρακάτω όσα δήλωσε ο Λιθουανός στο «delfi.lt»:

Αρχικά για το πρωτάθλημα τόνισε:

«Το πρωτάθλημα έχει αναβληθεί επισήμως μέχρι τις 30 Μαρτίου, αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους τους λογικούς ανθρώπους πως μόλις τελειώσει η αναβολή, δεν θα παίξουμε μπάσκετ την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να έχουν μπροστά μας τουλάχιστον 7-10 ημέρες για προπόνηση. Θα είναι ανόητο να μπούμε στο παρκέ κατευθείαν μετά τις 30 Μαρτίου. Νομίζω πως αν επεκταθεί αυτή η αναβολή, τότε θα είναι μετά το Πάσχα (19/04). Ωστόσο, δεν είναι επίσημο. Γνωρίζουμε μόνο μια ημερομηνία στα τέλη Μαρτίου κι από όσο ξέρω, θα γίνει συνάντηση της λίγκας την Τετάρτη».

Όσο για το αν πιστεύει ότι μπορεί να μπει ένα τέλος, όπως στη Λιθουανία, και να πάρει το πρωτάθλημα ο πρώτος της βαθμολογίας, είπε:

«Νομίζω πως όλα είναι πιθανά. Τίποτα δεν θα είναι έκπληξη. Σε όλα τα πρωταθλήματα έχουν μείνει περίπου δύο μήνες. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και τα Ολυμπιακά Τουρνουά, οπότε τα πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα. Από όσο καταλαβαίνω, η περίπτωση της Κίνας είναι διαφορετική από την Ευρώπη, που το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο Χουπέι. Ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία, όχι μόνο στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά σε πολλές χώρες. Δεν μπορούν να γίνουν τα πρωταθλήματα. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα αναβληθεί για πάνω από δύο εβδομάδες, οπότε επέστρεψα στη Λιθουανία. Ίσως αυτή η ημερομηνία να πάρει αναβολή εκ νέου και τελικά, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά πολλοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λιθουανίας».

Για το ότι επέστρεψε στην Λιθουανία, ανέφερε:

«Είναι καλύτερα που είμαι με την οικογένειά μου στην πατρίδα μου, από ότι σε μια άλλη χώρα. Αν ο σύλλογος μας υποχρέωνε να μέναμε στην Ελλάα και το πρωτάθλημα τελικά ολοκληρωνόταν, ενώ περιμέναμε, τότε και οι παίκτες θα απαιτούσαν λεφτά γι’ αυτή τη διαμονή. Είναι απόφαση της ομάδας.

Έχουμε συζητήσει πολλά σενάρια με την ομάδα. Αν δεν αρχίσει ούτε το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε το BasketballChampionsLeague, θα χάσουμε μισθούς δύο μηνών. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις κι η δική μου είναι πως κανείς δεν έχει λάθος: ούτε οι παίκτες, ούτε η ομάδα είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Όλοι θα θυσιαστούν. Ίσως η ομάδα θα πρέπει να πληρώσει για αυτή τη μάχη, ίσως τον Απρίλιο, τον Μάιο, θα πρέπει να αντέξουμε τις απώλειες. Θα πάρει μια σειρά από “φιλανθρωπικές” ενέργειες, θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία, να μοιραστούμε το μερίδιο, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να φταίει για όλο αυτό».

Τέλος, πρόσθεσε για την ΑΕΚ:

«Παίζουμε εκπληκτικά τη φετινή σεζόν, έχουμε φτάσει σε ιστορικά επιτεύγματα. Είχαμε κάποια προβλήματα τον Ιανουάριο, μέχρι τον τελικό κυπέλλου. Παρόλο που είχαμε κάποιους τραυματίες, κατακτήσαμε το κύπελλο. Η διοίκηση της ομάδας είναι πολύ ικανοποιημένη, πετύχαμε έναν από τους στόχους μας. Όλα πήγαιναν καλά και όλοι οι παίκτες απολάμβαναν το αθλητικό πνεύμα που υπήρχε. Θα είναι κρίμα ο ιός να βάλει τέλος στο πρωτάθλημα, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους παίκτες, τις ομάδες, τους φιλάθλους».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Πίρβ:«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στην ΑΕΚ»

Η 24χρονη Ρουμάνα μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις της στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ένωσης. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com