Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / Με την νέα τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για το νέο γήπεδο της Βασίλισσας

Με την νέα τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για το νέο γήπεδο της Βασίλισσας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του basketa.gr

Το βασικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση της χρήσης του ολυμπιακού κλειστού των Άνω Λιοσίων στην ΑΕΚ φαίνεται πως ξεπεράστηκε και όλα δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε η Ένωση να μπει στο γήπεδο και μάλιστα εντός του χρονοδιαγράμματος που η ίδια είχε θέσει. Στις 5 Ιανουαρίου του 2020 δηλαδή!

Ο λόγος της κωλυσιεργίας, σύμφωνα με πληροφορίες του basketa.gr, ήταν μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εκδόθηκε πριν από περίπου έξι μήνες και βάσει της οποίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο από οποιονδήποτε ιδιώτη οποιαδήποτε κρατική αθλητική εγκατάσταση (είτε αυτή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ είτε στη ΓΓΑ είτε σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό φορέα), είναι απαραίτητο να διενεργηθεί διαγωνισμός μεταξύ τουλάχιστον δύο ενδιαφερομένων. Με άλλα λόγια, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν συναινεί στη χρήση οποιασδήποτε κρατικής αθλητικής εγκατάστασης με απ’ ευθείας ανάθεση.

Αυτό ήταν πιθανό να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ. Διότι αν συμφωνούσε να αποκτήσει τη χρήση του κλειστού των Άνω Λιοσίων με σύμβαση παραχώρησης απ’ ευθείας με το κράτος, θα μπορούσε οποιοσδήποτε τρίτος να προσφύγει και να μπλοκάρει τη συμφωνία, δεδομένου ότι με βάση την παραπάνω γνωμοδότηση το γήπεδο δεν θα ήταν δυνατό να λάβει άδεια για να φιλοξενεί αγώνες!

Κανείς, ούτε η ΑΕΚ ούτε και η Πολιτεία, δεν ήθελε να αναλάβει τέτοιο ρίσκο και όλο αυτό το διάστημα γινόταν προσπάθεια να βρεθεί τρόπος ώστε να παρακαμφθεί αυτή η γνωμοδότηση. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του basketa.gr, ο τρόπος βρέθηκε πριν από λίγες μέρες και είναι απλός. Θα προχωρήσει το κράτος σε νομοθετική ρύθμιση.

Εντός των προσεχών ημερών ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να καταθέσει σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση μια τροπολογία, με την οποία θα προβλέπεται σε γενικές γραμμές ότι για κάποιους εξαιρετικούς λόγους, θα επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης με απ’ ευθείας ανάθεση.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να ξεπεραστεί αυτό το σοβαρό εμπόδιο κι από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες (συμφωνία με το ΣΕΦ, όπου υπάγεται οργανικά το γήπεδο για την παραχώρηση της χρήσης και το τίμημα), τις οποίες έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ μαζί με την Πολιτεία δουλεύουν παράλληλα και έχουν σχεδόν διευθετήσει.

Αν όλα αυτά έχουν τελειώσει μέσα σε δύο εβδομάδες, κάτι εφικτό, όπως σημειώνουν άνθρωποι της ΚΑΕ, τότε η ΑΕΚ θα επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ετοιμάσει το γήπεδο μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και να το εγκαινιάσει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να αποκτήσει η ΑΕΚ τη χρήση του κλειστού των Άνω Λιοσίων έχει ήδη ψηφιστεί μία τροπολογία από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή με την οποία μεταβιβάστηκε η κυριότητα της εγκατάστασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΓΓΑ. Και τώρα θα χρειαστεί μία ακόμα νομοθετική ρύθμιση…

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία (όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και ένα παραπάνω τον Δικέφαλο, το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Αντιπρόταση του ΕΣΑΚΕ για Κυριακή, αρνητική η απάντηση της «Βασίλισσας»

Σε μία αντιπρόταση που δεν… στέκει, απάντησε αρνητικά η ομάδα της «Ένωσης». Όπως διαβάσατε πριν …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com