Με το δεξί θέλει να μπει στη νέα χρονιά η «Βασίλισσα»

Υποδέχεται σήμερα το Λαύριο στα Άνω Λιόσια (17:15 ΕΡΤ3 και live από το AEKPASSION.GR) με σκοπό να ξεκινήσει καλά τη σεζόν.

Έχοντας ως μοναδικό στόχο το καλό ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις της, η «Βασίλισσα» θα υποδεχτεί σήμερα το Λαύριο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στις 17:15 το απόγευμα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Χοάν Πλάθα θα παρουσιάσει το ρόστερ που δόμησε το καλοκαίρι, το οποίο μάλιστα θα εφαρμόζει το στυλ παιχνιδιού που τον έχει καθιερώσει στο υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις, με μοναδικούς παίκτες που έμειναν από την περσινή σεζόν να είναι ο αρχηγός πλέον Δημήτρης Φλιώνης και ο 16χρονος Μωυσής Μητρέλος. Οι κυριότερες κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, ήταν αυτές του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και του Μπεν ΜάκΛεμορ, αμφότερες λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτουν τόσο από το ευρωπαϊκό μπάσκετ όσο και από το NBA. Οι παίκτες που συμπλήρωσαν την ομάδα ήταν ο νεαρός Άλφης Πιλάβιος και ο Μάνος Ματαλιωτάκης, οι οποίοι στην αρχή απλώς συμμετείχαν στις προπονήσεις και επιβραβεύτηκαν από τον Ισπανό τεχνικό με συμβόλαιο.

Από την άλλη πλευρά, το Λαύριο, θα ξεκινήσει τη χρονιά χωρίς τον άνθρωπο που το καθιέρωσε στα μεγάλα σαλόνια, τον Χρήστο Σερέλη. Στη θέση του κάθεται πλέον ο Κώστας Μέξας, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο επίπεδο των παικτών, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής έχει πάρει οκτώ νέα πρόσωπα, με μοναδικό παίκτη που έχει μείνει από πέρσι, τον Θοδωρή Ζάρα. Πάντως, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς με τη φανέλα του Λαυρίου θα αγωνίζεται φέτος ο Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος ήρθε κατευθείαν σε αυτούς από την «Ένωση» ως ελεύθερος.

- Advertisement -

Ιστορικά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αγωνιστεί μόλις τρεις φορές ως γηπεδούχοι στην πρεμιέρα, από την επιστροφή τους το 2014, έχοντας ισάριθμες νίκες. Με τον ΠΑΟΚ το 2015 (65-53), τα Τρίκαλα το 2017 (91-72) και πέρσι με την Καρδίτσα (79-63). Συνολικά, έχουν 20/29 σε αγώνες πρεμιέρας από το 1992, με ρεκόρ 12-3 ως γηπεδούχοι σε οποιαδήποτε έδρα («Γεώργιος Μόσχος», ΟΑΚΑ, Άνω Λιόσια). Αναφορικά με τους αγώνες με το Λαύριο, έχουν συνολικά από την περίοδο 2015-16, όταν και αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά, ρεκόρ 11-4 (5-2 ως γηπεδούχοι), με την μεγαλύτερη διαφορά να είναι 40 πόντοι στο μεταξύ τους ματς τη σεζόν 2016-17 (96-56). Το Λαύριο πέρσι ήταν ο νικητής στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στα Λιόσια (81-95).

Πηγή στατιστικών: esake.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -