Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μιχαηλίδης: «Ο Τσιντώντας πρέπει να στηριχτεί, έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια το 2018»

Μιχαηλίδης: «Ο Τσιντώντας πρέπει να στηριχτεί, έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια το 2018»

 Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, μίλησε στον over fm για τον Παναγιώτη Τσιντώντα.

Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης μίλησε για το μυστικό του Τσιντώτα στα πέναλτι, τη θέση του τερματοφύλακα και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν επένδυσε σε ξένο μετά την αποχώρηση του Μπάρκα.

  Αναλυτικά όσα είπε στον over fm ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ:

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας έχει 50% ποσοστό επιτυχίας στις εκτελέσεις πέναλτι. Πως προετοιμάζεται, όμως, για αυτή την ειδική περίσταση; Ο παλαίμαχος γκολκίπερ εξήγησε…

«Είναι ένα πολυδιάστατο κομμάτι. Με τη σύγχρονη προπονητική, με τα μέσα που έχουμε, βλέπουμε χιλιάδες παιχνίδια και μελετάμε παίκτες. Για την περίπτωση που γίνει πέναλτι κοιτάμε δύο-τρεις παίκτες που ίσως εκτελέσουν. Υπάρχει η ελεύθερη βούληση του τερματοφύλακα, αλλά κοιτάμε από πριν τι θα κάνουμε».

Οι τερματοφύλακες, πλέον, δεν μπορούν να σταθούν μπροστά από τη γραμμή του τέρματος στα πέναλτι κι αυτό έχει αλλάξει την προσέγγισή τους. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ κατέθεσε την άποψή του.

«Σίγουρα έχει αλλάξει την αντίδραση στο πως θα πέσεις, δεν μπορείς να πέσεις μπροστά, έχει μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης. Σε ένα πολύ γωνιακό σουτ ίσως δεν προλάβεις να φύγεις. Χάνεις στην ώθηση και στο πως θα παραπλανήσεις τον αντίπαλο».

Ο Βασίλης Μπάρκας πήρε μεταγραφή για τη Σέλτικ, αλλά η ΑΕΚ επέλεξε να επενδύσει στον Τσιντώτα αντί σε έναν ξένο τερματοφύλακα. Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης εξήγησε το σκεπτικό των ανθρώπων της Ένωσης.

«Ήταν λίγο άδικο για ένα παιδί που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια τη σεζόν 2017-2018 να μην πάρει την ευκαιρία και να στηριχτεί. Ο ίδιος μας έδωσε τη δυνατότητα να πιστέψουμε ότι μπορεί ψυχικά να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού».

Η συνύπαρξη τριών τερματοφυλάκων σε μια ομάδα είναι δύσκολη, αλλά ο παλαίμαχος γκολκίπερ εξήγησε ότι αυτό δουλεύει ευεργετικά…

«Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι αυτό που ήταν ο Μπάρκας οφειλόταν στον Τσιντώτα κι αυτό που είναι ο Τσιντώτας θα οφείλεται στον Αθανασιάδη. Είναι καλό να νιώθει ο ένας ότι τον συναγωνίζεται ο άλλος. Να καταλάβουν τα παιδιά ότι είναι σημαντικοί και οι τρεις, ότι ο τρίτος δεν είναι απλά εκεί, και να βοηθάμε να είναι έτοιμος όποιος κληθεί να παίξει. Κι αυτό είναι πολύπλευρο».

Η φύση της θέσης του τερματοφύλακα είναι ξεχωριστή και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, δήλωσε…

«Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να γίνουμε τερματοφύλακες πρέπει να ζούμε με αυτό. Κάποια στιγμή θα περιμένει ο άλλος όταν παίζουμε, κάποιες φορές το αντίθετο. Είναι τέτοια η δομή της θέσης. Η δουλειά μας είναι πολύ σημαντική, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, για να έχουμε έτοιμα τα παιδιά ανά πάσα στιγμή».

Ο Βασίλης Μπάρκας έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα πηγαίνοντας στη Σκωτία και τη Σέλτικ. Με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη να εξηγεί…

«Ο Μπάρκας έπρεπε να ωριμάσει, τρώγοντας χαστούκια και μεγαλώνοντας μέσω της ΑΕΚ. Τους βοήθησε και τους δυο το πρωτάθλημα στην αυτοπεποίθηση, τον Βασίλη τον βοήθησε πολύ και η Εθνική, σε ανεβάζει επίπεδο. Θα τον βοηθήσει και το βήμα παραπάνω για να κάνει το αμέσως επόμενο βήμα. Πιστεύω ότι παρακολουθείται ήδη από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ».

Η θέση του τερματοφύλακα έχει αλλάξει πολύ ανά τα χρόνια, τόσο αγωνιστικά, όσο και προπονητικά. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος…

«Χωρίς να θέλω να αδικήσω τους παλιότερους, εμείς είχαμε γυμναστές για να μας κάνουν αθλητικούς, δε μας έκαναν ανάλυση αντιπάλου. Ήταν της εποχής, δεν ήταν κακό. Τώρα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη μέσω των σεμιναρίων. Ο νόμος της εξέλιξης είναι ότι αν δεν εξελιχθείς θα μείνεις πίσω. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι τερματοφύλακας και προσπαθούμε και μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα περισσότερα πράγματα όσον άφορα την εξέλιξη τερματοφυλάκων».

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία (όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και ένα παραπάνω τον Δικέφαλο, το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Το Σάββατο για τη Volley League γυναικών το ΑΕΚ – ΟΣΦΠ

 Για τη 4η αγωνιστική της Volley League γυναικών η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό το Σάββατο. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com