Μητροπολίτης Γαβριήλ: « Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού, φτάνει πιά»

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με αφορμή όσα συνέβησαν στα χθεσινά επεισόδια, που οδήγησαν στον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τον απόηχο από όσα συνέβησαν στην γύρω από την «Αγία Σοφία- OPAP Arena» περιοχή καθώς εξελίχθηκαν σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι Κροάτες οπαδοί μαζί με Έλληνες συνεργούς τους, στα οποία υπήρξε μάλιστα, ένας νεκρός οπαδός της ΑΕΚ.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως τέτοιες εγκληματικές πράξεις αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Γαβριήλ:

- Advertisement -

«Με αφορμή την άδικη και βίαιη δολοφονία του εκλιπόντος Μιχάλη Κατσουρή από την Ελευσίνα, φίλου και οπαδού της ΑΕΚ, εκφράζω την οδύνη και τον αποτροπιασμό μου για το φρικτό αυτό έγκλημα που έλαβε χώρα στον περίβολο του γηπέδου της OPAP ARENA – Αγιά Σοφιά. Προσεύχομαι στον Θεό να αναπαύσει την ψυχή του, να δώσει παρηγοριά στους οικείους του και κουράγιο σε όλους μας.

Οι πράξεις αυτές αμαυρώνουν τον αθλητισμό και τον μετατρέπουν από γιορτή σε λύπη. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας και παρακαλώ όλους τους φιλάθλους, τα παιδιά μας, να μην απαντήσουν με βία. Είναι η ώρα να δείξουμε τον σεβασμό μας στον αδικοχαμένο Μιχάλη, να προσευχηθούμε όλοι για την ψυχή του, να αναδείξουμε τον πολιτισμό και τις αρχές της ομάδος μας και να κάνουμε όλους τους Έλληνες κομμάτι της μεγάλης ιστορίας και της καρδιάς που χαρακτηρίζουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.

Προσεύχομαι να βοηθήσει ο Θεός και τα υπόλοιπα θύματα της αθλητικής βίας που νοσηλεύονται και γρήγορα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μακάρι, να είναι το τελευταίο αίμα που βλέπουμε στο χώρο των γηπέδων. Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χώρο διαμάχης και πολεμικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

ΓΑΒΡΙΗΛ»

Πολύαρχος Καπάλας
Πολύαρχος Καπάλας
Γεννημένος το 2002 στην περιοχή Τούμπα στην Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Σκοπός μου είναι να ασχοληθώ ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία και ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ένας από τους συντελεστές του. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό για μένα αφού τα γράμματα Α.Ε.Κ. αντιπροσωπεύουν τα πάντα στην ζωή μου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -