Η «Ένωση» φιλοξενείται σήμερα (17:15, ΕΡΤ3) από τον Ολυμπιακό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.
Μετά την σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ και την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου αγώνα της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ φιλοξενείται στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 16ης στροφής του πρωταθλήματος της Basket League.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δεν θα έχει εύκολο έργο, όμως θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα μαχητικό σύνολο απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της Euroleague, πριν το πρώτο παιχνίδι της ομάδας με τον Προμηθέα στην φάση των 16 του BCL στον νέο όμιλο .Για την «Ένωση» δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και όλοι οι αθλητές είναι ετοιμοπόλεμοι.
Από την άλλη η ομάδα του Πειραιά θέλει να επιστρέψει στις νίκες καθώς προέρχεται από ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη ( από Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε) αντίστοιχα. Ο κοουτς Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του πέρα από τις γνωστές απουσίες των Έβανς και Ράιτ, τον τραυματία Σακίλ ΜαΚίσικ. Ακόμη αμφίβολοι λογίζονται οι Τόμας Γουόκαπ και Λουκά Βιλντόζα. Τέλος ερωτηματικό αποτελεί και η κατάσταση του Μουσταφά Φαλ και αν ο Μπαρτζώκας δεν τον χρησιμοποιήσει προκειμένου να τον προφυλάξει ενόψει της συνέχειας.
Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για τις 17:15 με ζωντανή απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3.
η προϊστορία:
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 106-43
Stoiximan GBL (Από το 1992-93): Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 71-17
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 65-8
Stoiximan GBL (Από το 1992-93): Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 39-4
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Α’ Εθνική 1980-81: Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 106-74
Stoiximan GBL 2022-23: Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 111-71
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός – ΑΕΚ Betsson 85-71 (Ο Ζάρκο Πάσπαλι είχε 31 για τον Ολυμπιακό)
Η βαθμολογία: