Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν πετάξει λευκή πετσέτα πριν καν πατήσουν το παρκέ της Pais Arena και ως εκ τούτου, γνώρισαν τη συντριβή από τη Χάποελ με 91-51!
Μια τραγική, άνευρη και φοβισμένη ομάδα κατέβηκε στην κολασμένη έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ούτε στο ελάχιστο να διεκδικήσει την είσοδό της στο Final 4 του φετινού Basketball Champions League. Χαρακτηριστικό της αποψινής εικόνας της ΑΕΚ στο Ισραήλ είναι το ότι οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο δεκάλεπτο, δε μπόρεσαν να σημειώσουν ούτε ένα δίποντο εντός παιδιάς(!!!), ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με μόλις δύο(!!!), 22 πόντους στο ενεργητικό τους και 21 πόντους πίσω στο σκορ.
Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όπως γίνεται κατανοητό από τα στατιστικά που αναφέραμε, ήταν καταστροφικά για την ΑΕΚ, η οποία στην κυριολεξία δε μπόρεσε να βγάλει ούτε μία σωστή επίθεση. Η μπάλα έμπαινε στο αντίπαλο καλάθι μόνο με βολές και κάποια τρίποντα ενώ στην άμυνα οι παίκτες του Καντζούρη δε μπορούσαν να σταματήσουν την ορμή των παικτών της Χάποελ, οι οποίοι παρασυρόμενοι από την καυτή ατμόσφαιρα του γηπέδου, κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες στο παρκέ. Κάπως έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τη γηπεδούχο να προηγείται με 43-22.
Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι σημαντικό. Η ΑΕΚ συνέχισε να δυσκολεύεται απίστευτα να σημειώσει καλάθι, οι της Χάποελ συνέχισαν στον ίδιο πιεστικό ρυθμό και η διαφορά στο τέλος είχε πάει στους 23(59-36). Προς το τέλος του δεκαλέπτου δημιουργήθηκε ένταση στον πάγκο της ΑΕΚ, αφού πίσω από τους ανθρώπους της ομάδας οι Ισραηλινοί οπαδοί κρέμονταν σαν τα σταφύλια από τις εξέδρες της Pais Arena και δημιουργούσαν μια πολύ πιεστική κατάσταση, με αποτελέσμα σε ένα τάιμ άουτ οι παίκτες της ΑΕΚ και το προπονητικό τιμ να αναγκαστούν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουν να συνεννοηθούν.
Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε σε ανάλογο τέμπο, με τη Χάποελ να κρατάει τη διαφορά συνεχώς πάνω από τους 30 πόντους και τους παίκτες της ΑΕΚ να βγάζουν εκνευρισμό αλλά και ολική παραίτηση από την προσπάθεια. Ο αγώνας έληξε ευτυχώς χωρίς κάποια παρατράγουδα, με τη Χάποελ να επικρατεί τελικά με 40 πόντους διαφορά(91-51)!
Για την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπρύντον Λεμάρ με 15 πόντους, ενώ από τους υπόλοιπους παίκτες ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σημείωσε 11 και κανείς άλλος δεν πέρασε τους 4 πόντους. Για τη Χάποελ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράντολφ με 21 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 18-7, 25-16, 16-14, 32-15

