Νέο μπλόκο στις Σέρρες και ήττα 1-0

Οδυνηρή βαθμολογικά απώλεια για την ΑΕΚ στις Σέρρες που έχασε 1-0 και ενώ έπαιζε από το 27′ με παίκτη παραπάνω. Κακή εμφάνιση για την ομάδα του Αλμέιδα, που έμοιαζε μπερδεμένη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο με πολυπληθή παρουσία των φίλων της ΑΕΚ, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φάνηκε κάπως μπερδεμένη στο ξεκίνημα του αγώνα και το ”πλήρωσε” γρήγορα, όταν στο 22’  ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτυ ύστερα από υπόδειξη VAR.  Ο Μπετανκόρ (πρώτος σκόρερ της SL) ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Αμέσως μετά το παιχνίδι πήρε φωτιά αφού ο Τέρζιτς βρήκε με τις τάπες τον Λαμέλα  χαμηλά στην ποδοκνημική και μετά από νέα παρέμβαση του VAR, ο παίκτης των Σερρών δέχτηκε κόκκινη κάρτα.

- Advertisement -

Η ΑΕΚ με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που απείλησε με τον Μπετανκόρ στο 34’ να σουτάρει  στο δοκάρι. Στην συνέχεια της ίδιας φάσης έχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ με σουτ του Λαμέλα από το ύψος του πέναλτυ, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Τελευταία ευκαιρία για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με τον  Πιερό(43’) που απείλησε με ωραία κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Αλμέιδα άλλαξε τον Μουκουντί με τον Πινέδα, γύρισε τον Σιμάνσκι στόπερ και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1 με Πινέδα, Περέιρα στον άξονα, τον Γκαρσία δεξιά , τον Λαμέλα πίσω από τον Πιερό και τον Γκατσίνοβιτς να συνεχίζει αριστερά.

Η ΑΕΚ έκλεισε τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του ζητώντας ένα γκολ, το οποίο δεν ερχότα και ο Αλμέιδα στο 56’ έβαλε τον Άντονι Μαρσιάλ στη θέση του Χατσισαφί. Γύρισε τον Γκατσίνοβιτς αριστερό μπακ-χαφ και μπροστά του τον Γάλλο, παίζοντας ”όλα για όλα” μήπως και ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό που διαδραματιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο των Σερρών.

Τα επόμενα λεπτά συνεχίστηκαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 73′ όταν ο Μάνταλος που μόλις είχε μπει στο γήπεδο αστόχησε προ κενής ουσιαστικά εστίας, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μαρσιάλ από αριστερά.

Το ”σφυροκόπημα” της εστίας του Πανσερραϊκού συνεχίστηκε χωρίς κάτι ουσιαστικό αφού και στην προσπάθεια του Πιερό στο 84′ η μπάλα βρήκε σε σώματα και έφυγε κόρνερ αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 88′ ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ του Ελίασον , έβγαλε για άλλη μία φορά εντυπωσιακά ο Γκουγκεσασβίλι!

Τελικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία απέναντι στον Πανσερραϊκό που έπαιζε με 10 παίκτες από το 27′, γνωρίζοντας αναπάντεχα την ήττα με 1-0 με το γκολ – πέναλτυ από το 23′ του Μπετανκόρ.

Κακή βραδιά για την ΑΕΚ που δεν είχε αρχή και τέλος, με τον Αλμέιδα να μη μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Οδυνηρή ήττα για την ΑΕΚ και για δεύτερη σερί χρονιά φεύγει με απώλειες από τις Σέρρες.

 

  • Το φιλμ του αγώνα:

9η αγωνιστική Super League

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Πανσερραϊκός –  ΑΕΚ  1-0

Διαιτητής: Παναγιώτης Τσιάρας

Κίτρινες:  Χατζισαφί, Περέιρα, Βίντα

AEK(Aλμέιδα): Στρακόσια, Οντουμπάτζο, Χατζισαφί (56’ Μαρσιάλ), Βίντα, Μουκουντί (45’ Πινέδα), Σιμάνσκι, Περέιρα (70′ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία(70′ Ελίασον), Πιερό

Λάκης Κοντσιώτης
Λάκης Κοντσιώτης
Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -