Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες

Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες

Ζήσαμε μία απότομη και …ανεξηγητη αγωνιστική κάμψη της ομάδας τον περασμένο μήνα. Μία κάμψη που επιχειρήθηκε να διακοπεί με την παρέμβαση του ισχυρού ανδρός της ΠΑΕ την περασμένη Κυριακή. Οι προκλήσεις ωστόσο που πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι πολλές και το ακόλουθο άρθρο προσπαθεί να εντρυφήσει σε αυτές.

Γράφει ο Σπύρος Στιβακτάς.

Η δράση κατά της κρίσης που βρήκε την ομαδα μας εχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ με την επίσκεψη του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας την περασμένη Κυριακή, μετην πύρινη ομιλία του αλλά και αποφάσεις του, κατέδειξε σε όλα τα στελέχη της ομάδας αλλά και στον κόσμο οτι δεν ανέχεται να βάζει κανείς τον εαυτό του η το συμφέρον του πάνω από την ΑΕΚ.

Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές αυτό έγινε απολύτως κατανοητό καθώς κάποιοι από αυτούς, οσο αγαπητοί και αν είναι στον κόσμο της ΑΕΚ, είδαν πρόωρα την πόρτα της εξόδου.
Είναι δεδομένο ότι όσα ειπώθηκαν σε εκείνη τη συνάντηση είναι πολλά περισσότερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν είμαι από αυτούς που θα δώσω όλο το δίκιο στον κάθε πρόεδρο της ΑΕΚ ακόμα και αν αυτός φέρει το τιτανοτεράστιο μέγεθος του Μελισσανίδη. Δεν μπορώ να αποδεχθώ πως για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα οφείλεται η αγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά αυτών των τριών ποδοσφαιριστών. Έχω μάθει όμως σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα αθλητικά δρώμενα ότι οι συντελεστές ξέρουν πάντα κάτι παραπάνω από όλους εμάς τους απ’έξω.

Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να αμφισβητηθεί το δίκιο του τίγρη για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Οι υποθέσεις των τριών αυτών παικτών μπορεί να προσομοιάζουν αλλά παράλληλα είναι και αρκετά διαφορετικές. Ο μεν Σιμόες ήρθε στην ΑΕΚ ως ο καλύτερος μεσοαμυντικός του πορτογαλικού πρωταθλήματος και συμφώνησε σε ένασυμβόλαιο ύψους μόλις 80,000€ καθαρών αποδοχών. Η σπουδαία αγωνιστική του συμπεριφορά οδήγησε τους ανθρώπους της ΑΕΚ να του αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιο μονομερώς τρεις φορές αυξάνοντας τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή πρώτα στις 150.000 μετά στις 250.000 και για το τρέχον έτος στις 350.000. Υπήρξε και συμφωνία των δύο μερών από την περσινή κιόλας χρονιά για νέο τριετές συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές για τον ποδοσφαιριστή της τάξης των 500.000€ ανά έτος. Ο Σιμόες αφού αθέτησε τη συμφωνία αυτή και δεν υπέγραφε νέο συμβόλαιο παρουσίασε και τεράστια αγωνιστική κάμψη κάτι που εξάντλησε την υπομονή των ανθρώπων της ΑΕΚ. Το εσπευσμένο διαζύγιο λοιπόν είναι αυτό που φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση.

Ο Λαμπρόπουλος είναι μία διαφορετική περίπτωση. Ενας αμυντικός που ήρθε στην ΑΕΚ της Β Εθνικής, που δούλεψε πάρα πολύ, που βελτιώθηκε πάρα πολύ, που παρέμεινε να είναι από τις βασικές επιλογές για κάθε παιχνίδι, που έκανε δίκαιες αναπροσαρμογές συμβολαίων, ένα παιδί που στάθηκε στην ΑΕΚ όπως του στάθηκε και αυτή. Ο Λαμπρόπουλος πλέον ψάχνει ένα καλύτερο συμβόλαιο το τελευταίο ίσως καλό συμβόλαιο που θα μπορεί λόγω ηλικίας να βρει, αλλά αυτό το συμβόλαιο δεν του το δίνει η ΑΕΚ για καθαρά αγωνιστικούς λόγους και λόγους σχεδιασμού. Και πολύ σωστά κάνει κατά τη γνώμη μου και πολύ σωστά το αποδέχεται και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα ο Βασίλης δεν φύλαξε τα πόδια του, σε κανένα παιχνίδι της φετινής σεζόν δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Βασίλης δεν τα έδωσε όλα γιατί είχε το συμβόλαιο στο μυαλό του. Λάθη μπορεί να έκανε άλλα λάθη κάνουμε όλοι μας και κυρίως οι ποδοσφαιριστές. Κακή απόδοση όμως δεν είχε σε κανένα μα κανένα παιχνίδι. Η ΑΕΚ αναγνωρίζοντας την προσφορά αλλά και τον χαρακτήρα του θα τον διευκολύνει στην αναζήτηση του νέου σταθμού της καριέρας του ακόμα και αν χρειαστεί να του δώσει την ελευθέρας του.

Ο Μπακασέτας είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Είναι νεότερος, είναι ταλαντούχος, αγαπά την ομάδα και δουλεύει πολύ. Δεν πιστεύω ότι η έκρηξη του Μελισσανίδη απέναντι στον Μπακασέτα είχε να κάνει με το συμβόλαιο. Έτσι και αλλιώς οι πληροφορίες μας εδώ και καιρό ήταν οτι οι δύο μεριές είναι πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία και ποσά της τάξης των 50.000€ δεν είναι ικανά να χαλάσουν τέτοιες συμφωνίες. Είναι για μένα δεδομένο ότι κάτι άλλο είχε συμβεί με τον παίκτη καιπροφανώς αυτό κλήθηκε να πληρώσει. Όσο περνάνε οι μέρες αίσθησή μου είναι ότι ο Μπακασέτας θα πλησιάσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ, θα ζητήσει ακρόαση από τους υπευθύνους και νομίζω θα εκφράσει κατ ιδίαν την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα ζητώντας συγγνώμη για την όποια του άγνωστη σε εμένα πράξη που έφερε τον Μελισσανίδη να του δείξει την έξοδο. Με λίγα λόγια αίσθησή μου είναι ότι ο Μπακασέτας θα υπογράψει τελικά νέο συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του.

Από κει και πέρα χωρίς αυτούς τους τρεις παίκτες σήμερα ο Ουζουνίδης καλείται να παρουσιάσει μία ομάδα που να θυμίζει την ίδια τη δική του ομάδα στην αρχή της σεζόν που ήταν αφεντικό σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως σκορ και αποτελέσματος, να επιβληθεί της Ξάνθης και να κάνει το νέο ξεκίνημα που τόσο πολύ αναμένουν όλοι στην ΑΕΚ. Πολλοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι η υπόθεση πρωτάθλημα έχει χαθεί αλλά η ΑΕΚ έχει την υποχρέωση να στοχεύει στη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνει το γνωστό ταμείο.

Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία μόλις Κυριακή και όπως άλλαξαν εις βάρος της ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική έτσι μπορεί και να αλλάξουν υπέρ της από αυτήν κιόλας την αγωνιστική. Οι βασικοί μας αντίπαλοι στο πρωτάθλημα έχουν μπροστά τους δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια που για μένα όμως είναι παιχνίδια που είναι πολύ δυσκολότερα από όσο αρχικά δείχνουν και που κρύβουν παγίδες. Ας κάνουμε εμείς λοιπόν τη δουλειά μας με την Ξάνθη και ας περιμένουμε την αυριανή μέρα με ηρεμία. Στο τέλος μπορεί να χαμογελάμε πονηρά.

Η ΠΑΕ λοιπόν το έκανε το βήμα που έπρεπε ώστε να επαναφέρει την τάξη στην αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Πρέπει όμως να κάνει και άλλα πολλά σε άλλους τομείς. Πρέπει να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα μεταγραφικά τον Ιανουάριο. Ο καιρός που η ΑΕΚ θα αφήσει πίσω της το ΟΑΚΑ και θα μπαίνει στο δικό της σπίτι πλησιάζει. Κάθε Αεκτζής ονειρεύεται ότι η ομάδα πού θα πρωτομπεί στην Αγ. Σοφιά θα είναι μία ομάδα ανάλογη της μεγάλης ιστορίας της ΑΕΚ και της δυναμικής της. Αγωνιστικά λοιπόν τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν υπάρχει χρόνος και δεν δικαιολογούνται σφάλματα στην προσπάθειά της ενδυνάμωσης της ομάδας.

Το φετινό ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο για μία πραγματική πρωταθλήτρια με ψυχή, μιας ομάδας που θαυμάσαμε όλοι την περασμένη σεζόν. Μιας ομάδας με νοοτροπία που θαύμασαν ακόμα και οι αντίπαλοι μας του βορρά παρόλο που κατά την προσφιλή τους τακτική διάλεξαν την προπαγάνδα και τον στρουθοκαμηλισμό. Να ταν η ζήλεια ψώρα λένε στο χωριό μου……..
Η ΠΑΕ λοιπόν πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα. Να αναλάβει δράση και σε άλλους τομείς. Δεν νοείται σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν την είσοδο της ομάδας στο νέο της σπίτι να υπάρχουν οπαδοί οι οποίοι βλάπτουν σοβαρά την ίδια μας την ομάδα, αυτή που ακόμα και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αγαπούν ως ότι πιο πολύτιμο στη ζωή τους. Οι σχέσεις των οργανωμένων με την ίδια την ΠΑΕ και τον ίδιο τον Μελισσανίδη έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Ξέρουν μεταξύ τους καλύτερα τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν μία και καλή τα φαινόμενα αυτά από την ΑΕΚ.

Δεν τίθεται για μένα αμφιβολία ότι οι οργανωμένοι είναι ο πυρήνας του οργανισμού που λέγεται ΑΕΚ. Κανένας οργανισμός στη φύση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον πυρήνα του. Έτσι μάθαμε στο σχολείο από τον καθηγητή χημείας, έτσι μας διδάσκει και η ζωή κάθε μέρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπεται στον πυρήνα να βλάπτει το σύνολο του οργανισμού. Πρέπει επαναλαμβάνω να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και πιστεύω ότι ο ίδιος ο Μελισσανίδης ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Και θα το κάνει. Αποδοχή αποτυχίας οπως είπε στους ρεπόρτερ κατα το γεύμα που παρέθεσε στην ονομαστική του εορτή, απλά δεν υπάρχει!

Επίσης η ΠΑΕ πρέπει να βρει λύση με το πρόβλημα που ακούει στο όνομα αστυνομία. Έγραψα την προσωπική μου γνώμη περί στημένων επεισοδίων, προκατασκευασμένης προβοκάτσιας και απόφασης σε ότι αφορά τα γνωστά παρελθόντα πλέον επεισόδια στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ένα βρώμικο σχέδιο κατά της ΑΕΚ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει η αστυνομία.

Στο παιχνίδι του Champions League απέναντι στον Άγιαξ είδαμε πρωτοφανής εικόνες σε τέτοιο επιπέδου ματς. Τα προεόρτια είχαν λάβει μέρος μόλις την προηγούμενη ημέρα με πρωτεργάτες οπαδούς του Παναθηναϊκού που περίμεναν να ενωθούν με τους οπαδούς του Άγιαξ και να επιτεθούν στον γνωστό σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ. Δεν μπορείς λοιπόν να λες ότι υπηρετείς την αστυνομία και τη δημόσια τάξη και να μην γνωρίζεις ότι και την επόμενη ημέρα, την ημέρα δηλαδή του παιχνιδιού, θα συνεχιστούν οι βιαιοπραγίες. Παρόλα αυτά η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η αστυνομία ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτρέψει όλα όσα έγιναν μέσα στο ΟΑΚΑ πριν το παιχνίδι, προτίμησε να τα παρακολουθεί από απόσταση.

Ευτυχώς από τη μία μεριά που το παιχνίδι είναι Ευρωπαϊκό και η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τα λαμβάνει όλα αυτά υπόψιν της. Το κατηγορητήριο δεν είναι τόσο πολύ επιβαρυντικό πλην όμως δεν είναι και κάτι που θα περάσει στα ψιλά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβάλλει μία παραδειγματική τιμωρία η UEFA κατά της ΑΕΚ. Το ότι δεν το έκανε σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα μόλις πέρυσι με την Μαρσέιγ αλλά και μόλις πριν ένα μήνα με τον Άγιαξ, δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει και με την ΑΕΚ.

Πρέπει λοιπόν η ΠΑΕ να απολογηθεί με μία πολύ καλά οργανωμένη επιστημονικά και νομικά ομάδα ώστε να αποφευχθεί μία βαριά και εξοντωτική τιμωρία.

Επιτυχία λοιπόν της ΑΕΚ και επιτυχία της ΠΑΕ θα είναι να γίνει σήμερα ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, να επιτευχθούν νίκες στην πορεία ώστε να έρθει η αγωνιστική ηρεμία, ένας τομέας της ΠΑΕ να μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα αγωνιστικά, ένας άλλος τομέας της ΠΑΕ να μπορέσει να προστατεύσει την ομάδα από τους ανεγκέφαλους, ένας άλλος τομέας της ΠΑΕ να μπορεί να προστατεύει την ομάδα από προβοκάτσιες, από κακούς χειρισμούς της αστυνομίας και τέλος ένας ακόμα τομέας της ΠΑΕ να μπορεί να υπερασπίζεται στο μέγιστο δυνατό την ομάδα νομικά όπου αυτό μπορεί να χρειαστεί.

Επιτέλους δηλαδή, ξυπνηστε εκεί στην ΠΑΕ και δουλέψτε όλοι στο Φουλ. Και ασφαλώς και στον τομέα της επικοινωνίας που λησμόνησα να αναφερθώ. Οι one man show ποδοσφαιρικές εταιρείες δεν υπάρχουν πια!!!

ΑΕΚ στα εύκολα Αεκάρα στα δύσκολα.

Σχετικά με Σπύρος Στιβακτάς

Σπύρος Στιβακτάς
Ο Σπύρος Στιβακτάς γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1974. Σπούδασε στο Λονδίνο της Αγγλίας την επιστήμη της ηλεκτρονικής και τηλεματικής και δραστηροποιειται στον τομεα της τηλεϊατρικής και συστηματων Laser ως προμηθευτης και τεχνικος αναλυτης. Το πάθος του για την ΑΕΚ τον έχει εδώ και πολλά χρόνια ενεργοποιήσει στην καθημερινή του ενασχόληση με την ομάδα κάτι που πλέον γίνεται μέσω του ομιλου AEKPASSION.

Ελέγξτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ούτε ασχοληθήκαμε ποτέ, ούτε σκοπεύουμε, με τον πλέον γραφικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Αλέξη Κούγια, με αφορμή όσα συνέβησαν τώρα τελευταία. Αναλυτικά: …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com