Νίκη με καλή εμφάνιση στη Λαμία

Νίκη και στη Λαμία για την ΑΕΚ με 0-1 (σκόρερ ο Αλμπάνης), παρά τις πολλές δοκιμές και την απουσία αρκετών θεωρητικά ”βασικών” παικτών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δουλειά του Καρντόσο ήδη βρίσκει έδαφος με την Ένωση να παρουσιάζει ένα ελκυστικό αγωνιστικό πρόσωπο. Θετικό το ντεμπούτο του Ιταλού Βέρντε.

Με το γνωστό πια 4-2-3-1 αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, παρέταξε ο Μιγκέλ Καρντόσο την ΑΕΚ στο Δημοτικό γήπεδο της Λαμίας.Με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (λόγω και της θλάσης του Οικονόμου) Σβάρνα – Λόπες ,τους Σιμόες και Σιμάο μαζί στον άξονα, τον Αλμπάνη βασικό στα αριστερά, τον Βέρντε στο ντεμπούτο του δεξιά και τον Κλωναρίδη φορ.

  • Μόλις στο 6΄έχασε τεράστια ευκαιρία ο Κλωναρίδης να κάνει γκολ σε κενή εστία από το ύψος της περιοχής, όταν έκανε λάθος πάσα ο τερματοφύλακας της Λαμίας Κάτσικας, που ουσιαστικά έδωσε ασίστ ‘’πάρε-βάλε’’ στον επιθετικό της ΑΕΚ που μάλλον αιφνιδιάστηκε.

Όλα τα στημένα, φάουλ και κόρνερ αναλάμβανε με το αριστερό του ο Σιμάο, χωρίς όμως να γίνει η Ένωση απειλητική στο πρώτο τέταρτο, εκτός από δύο άστοχα σουτ εκτός περιοχής από Ζεράλδες και Βέρντε. Ο Ιταλός σε αυτό το διάστημα εκβίασε κάποιες προσπάθειες προσπαθώντας να δείξει την αξία του, ενώ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος.

- Advertisement -

Γενικά ο Δικέφαλος στο πρώτο 20λεπτο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έδειχνε ότι έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό και παρά τα πολλά νέα πρόσωπα η ομάδα είχε τα στοιχεία της πίεσης και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας που ζητά ο Καρντόσο.

  • Στο 22’  ένα φάουλ έξω από την περιοχή εκτελέστηκε πολύ καλά από τον Ζεράλδες, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό ‘’παραθυράκι’’ του Κάτσικα.

  ΓΚΟΛ: Στο 24′ ο Αλμπάνης έκανε το 0-1 από κοντά με πλασέ(η μπάλα βρήκε και στον Βύντρα πριν καταλήξει στα δίχτυα, ύστερα από έξοχη τελική πάσα του Χουλτ, που είχε συνδυαστεί ταχύτατα από αριστερά με τον Ζεράλδες.

  • Στο 39′ ωραία ατομική προσπάθεια του Βέρντε και σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λαμίας σε κόρνερ.
  • Στο 44′ φάνηκε για πρώτη φορά και η Λαμία, όταν σε αντεπίθεση ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής από τα δεξιά, έφυγε λίγο έξω από την αριστερή γωνία του Τσιντώτα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να προηγείται και να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα, έχοντας σαν κινητήριο μοχλό τον Ζεράλδες με τα ”μαγικά” του στο κέντρο που δείχνει ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο φέτος στο ΟΑΚΑ! Παράλληλα πολύ θετικό το ντεμπούτο του Ιταλού Βέρντε που ξεκινούσε από το δεξί άκρο της επίθεσης και συνέκλινε προς τον άξονα, επιχειρώντας είτε πάσα, είτε σουτ με επιτυχία και κυρίως δείχνοντας εμπιστοσύνη στα πόδια του.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου πέρασαν οι Αθανασιάδης,Μπότος και Ντέλετιτς στις θέσεις των Τσιντώτα, Αλμπάνη και Βέρντε αντίστοιχα.

  • Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ στο β’ μέρος(50′) μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζεράλδες στην ”πλάτη” της άμυνας της Λαμίας, όπου βγήκε ωραία ο Παουλίνιο και γύρισε τη μπάλα παράλληλα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
  • Καλό σουτ του Ζεράλδες στο 52′ , έφυγε έξω από την εστία του Βελίδη που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο.

Στη συνέχεια η Λαμία ανέβασε την απόδοση της και κυνήγησε την ισοφάριση πιέζοντας την εστία του Αθανασιάδη, που είχε μια καλή επέμβαση στο 52′.

  • Στο 58′ ο Κλωναρίδης είχε ένα καλό αλλά άστοχο σουτ και αμέσως μετά άφησε τη θέση του στο γήπεδο, στο νεαρό Σαρδέλη.

Οι θέσεις μετά τις αλλαγές για την Ένωση άλλαξαν στο επιθετικό τμήμα του σχεδιασμού, αφού ανέβηκε στην κορυφή ο Ζεράλδες και η 3άδα πίσω του ήταν Σαρδέλης,Μπότος,Ντέλετιτς (από αριστερά προς τα δεξιά).

  • Ωραία ”κομπίνα” στο 64′ σε φάουλ από αριστερά, με τον Ζεράλδες να εκτελεί με συρτή πάσα στην κορυφή της περιοχής και τον Ντέλετιτς να πλασάρει πολύ ωραία και τον Βελίδη να αντιδρά εξίσου καλά και να διώχνει σε κόρνερ.
  • Στο 75′ ο δεξιός μπακ της Λαμίας Σάλιαγκας έδειξε υπέρμετρο πάθος(αδικαιολόγητα) και έπεσε στην περιοχή αμυνας της ΑΕΚ και αριστερα, με προβολή πάνω στο πόδι του Χουλτ, με κίνδυνο να τον τραυματίσει.Ευτυχώς ο Σουηδός σηκώθηκε και ο παίκτης της Λαμίας παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.
  • Στο 85′ άλλη μία έμπνευση του Ζεράλδες που με ”τακουνάκι” έδωσε τη μπάλα στον Ντέλετιτς, που επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής ,χωρίς όμως να βρει στόχο.

Συμπερασματικά, η νέα ΑΕΚ του Καρντόσο δείχνει ότι βρίσκει την ταυτότητα που θέλει ο προπονητής της, ακόμη και σήμερα στη Λαμία που είχε πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα στο γήπεδο. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, κέρδισε με 1-0 και πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ,είχε τον Ζεράλδες σε κέφια, τους Σιμόες και Σιμάο να συνεργάζονται άψογα, τον Αλμπάνη να δείχνει ότι μπορεί να δώσει λύσεις όταν είναι γερός και τον Βέρντε βέβαια στην πρώτη του εμφάνιση με το Δικέφαλο, να δικαιολογεί απόλυτα τον θόρυβο που προκάλεσε η μεταγραφή του από τη Ρόμα.

AEK: Τσιντώτας (45′ Αθανασιάδης), Παουλίνιο(74′ Σταμούλης), Σβάρνας(90+ , Λόπες (90′ Αρβανίτης), Χουλτ (81′ Καραβίδας), Σιμόες (88′ Τσέλιος), Σιμάο (74′ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (45′ Ντέλετιτς), Ζεράλντες (89′ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (45′ Μπότος), Κλωναρίδης (59′ Σαρδέλης).

 

Λάκης Κοντσιώτης
Λάκης Κοντσιώτης
Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -