Ώρα… Κυπέλλου για την Βασίλισσα!
Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο κλειστό της Λαυρεωτικής από το Λαύριο σήμερα (10/02, 20:00, ΕΡΤ 3), στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η «Βασίλισσα θέλει τη νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης που θα περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Παναθηναϊκός – Περιστέρι, και το πότε θα οριστεί αυτή η αναμέτρηση μετά τα κρούσματα Covid-19 στο στρατόπεδο των «πρασίνων».
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλει τη νίκη -πρόκριση για την «τετράδα» του Κυπέλλου όπου τα τρία τελευταία χρόνια έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο. Το Λαύριο κάνει μια εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι στη δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ, ενώ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο κλειστό της Λαυρεωτικής υποχρέωσε την «Ένωση» στην πρώτη της ήττα, ενώ κέρδισε και τον Παναθηναϊκό.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο κόουτς Παπαθεοδώρου έχει αμφίβολο τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος στην προπόνηση της Παρασκευής (05/02), αποκόμισε ένα ελαφρύ διάστρεμμα που του στέρησε τη συμμετοχή στην εύκολη επικράτηση του Σάββατου κόντρα στο Περιστέρι. Απόντες θα είναι ο Κωστής Γόντικας που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αυχένα (ραιβόκρανο) και ο Νίκος Γκίκας.
Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που έγινε για την 9η αγωνιστική, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα στη SStoiximan Basket League me (78-70), έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Γιανίκ Μορέιρα με (30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα) και τον Κιθ Λάνγκφορντ με (20 πόντους και 3 ασίστ).
Διαιτητές του αγώνα, θα είναι οι διεθνείς, Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και Νίκος Σώμος (Αττικής), μαζί με τον Δημήτρη Ανδρικόπουλο (Αττικής).

