Νικηφόρα πρεμιέρα με άμυνα… γρανίτη!

Η «Βασίλισσα» πραγματοποιώντας μια ουσιαστική εμφάνιση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι επικράτησε εντός έδρας με 74-65 της Τούρκ Τέλεκομ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις απουσίες των Ζήση,Γιάνκοβιτς,Γκίκα και Μορεϊρα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Τούρκ Τέλεκομ (74-65) στο Κλειστό “Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ. Εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που με κορυφαίους τους Ματσιούλις και Μέικον έκανε… σεφτέ σε έναν μήνα-γολγοθά με συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το μάτς:

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο ξεκίνημα, με τον Γιόνας Μασιούλις να σημειώνει τους πρώτους πόντους για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η απάντηση ήταν άμεση από τους Τούρκους, οι οποίοι προσφέροντας θεαματικές προσπάθειες έφεραν το σκορ του αγώνα στην ισορροπία αλλά μέχρι… εκεί καθώς οι κακές επιθετικές επιλογές εκατέρωθεν αρχικά περιόρισαν το σκορ (12-12), όμως οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας man-to-man άμυνα και χάρη στην ευστοχία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών «έκλεισαν» το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 16-12.

- Advertisement -

Στη δεύτερη περίοδο η Τουρκ Τέλεκομ έβγαλε αντίδραση χάρη στις εύστοχες προσπάθειες του Μάρκους Φόστερ, οι οποίες έδωσαν ένα πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του Μποράκ Γκορέν (16-18) αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ συνέχισαν να είναι διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με τα καθοριστικά τρίποντα των Μέικον,Λοτζέσκι και Ματσιούλις. Εν τέλει το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 38-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τη «Βασίλισσα» να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι πολλές απουσίες της κόστισαν κυρίως ως προς τη διάρκεια της απόδοσης της. Οι Τούρκοι με τον Γουίλτζερ να ανεβάζει «στροφές» προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τη διαφορά  και να εκμεταλλευτούν το κακό διάστημα της Ένωσης. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ξαναβρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα τους (57-46) παίρνοντας σημαντικούς πόντους από τις ανανεώσεις των επιθέσεων της μέσω των ριμπάουντ.

Ο αθόρυβος μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο Λάνγκφορντ, πήρε το «όπλο» του και με ένα καθοριστικό τρίποντο έδωσε προβάδισμα 15 πόντων στους γηπεδούχους (64-49). Η ομάδα του Γκορέν τα «έπαιξε» όλα για όλα στα τελευταία λεπτά του αγώνα και χάρη στην ευστοχία των Τζόνσον και Ντέκερ μείωσε τη διαφορά στους 7 πόντους. Οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας έξυπνα διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους, ενώ αντίθετα η Τούρκ Τέλεκομ δεν είχε καθαρό μυαλό επιθετικά. Το τελικό 74-65 δίνει στην ΑΕΚ ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεκάλεπτα: 16-12, 38-31, 57-46, 74-65

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 8 (4/10 σουτ, 5 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 10 (2/7 σουτ, 5/10 βολές), Λοτζέσκι 3 (1), Ματσιούλις 15 (3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), Σλότερ 8, Κατσίβελης 5, Μέικον 20 (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10/10 βολές), Μαυροειδής 1, Μωραΐτης, Μόουζες 4, Ρογκαβόπουλος

ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ (Γκιορέν): Ντέκερ 7 (2/65 σουτ), Φόστερ 6 (3/9 σουτ), Τζόνσον 14 (4/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Ο’ Μπράιαντ 7, Γουίλτζερ 14 (1), Μπάλντουιν, Μπαϊγκούλ 4, Γκεγίκ 10 (4/4 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκιουλασλάν 3 (1), Κορκμάζ

Κυριάκος Μαντζακίδης
Κυριάκος Μαντζακίδης
Γεννημένος στο Περιστέρι, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με οικογενειακές καταβολές από τον Πόντο και παππούδες πρόσφυγες δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα πέρα από την προσφυγομάνα ΑΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στο aekpassion.gr και να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ώστε να συμπορευτώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο «κιτρινόμαυρο» ταξίδι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -