Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νίκος Δευτεραίος: Συνέντευξη για τη Mάνα ΑΕΚ!

Νίκος Δευτεραίος: Συνέντευξη για τη Mάνα ΑΕΚ!

O κύριος Κυριάκος Χήνας όντας πολυτάλαντος και εραστής της μεγάλης ιδέας της ΑΕΚ, αυτή την φορά πήρε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη από έναν επίσης ακούραστο εργάτη και εραστή της ιδέας και γενικό αρχηγό της μάνας ΑΕΚ, κύριο Νίκο Δευτεραίο!

Συχνά η μάνα ΑΕΚ, η Ερασιτεχνική όπως κακώς λέγεται, αντιμετώπιζε μια πολύμορφη κρίση με χαρακτηριστικό τον κίνδυνο να υποχωρούν οι αγωνιστικές λειτουργίες των τμημάτων της σε ανυπόφορα επίπεδα, χωρίς να προσφέρει μια φερέγγυα προοπτική που θα οδηγούσε σε πρωταγωνιστικά επίπεδα που αρμόζουν σε τόσο μεγάλη ομάδα.

Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τη θητεία του Νίκου Δευτεραίου ως Γενικού Αρχηγού (άρα υποχρεωμένου να προσφέρει τη δέουσα αρωγή σε όλα τα τμήματα) διατηρώ τη σταθερή πεποίθηση ότι αξίζει να σεμνύνεται για πολλά, με πρόσημο μια εξαίρετη επιτυχία του: κατάφερε να εμπνεύσει σε εφόρους και αθλητές ένα σύστημα νοημάτων σύμφωνα με το οποίο προωθούνται η άρθρωση αλληλέγγυων μορφών συνεργασίας, η αλλαγή των όρων λειτουργίας με βάση την καθημερινή αφοσίωση στις ανάγκες των τμημάτων,η απαίτηση προς τις Ομοσπονδίες να σέβονται την ομάδα μας, η στοχοθεσία για την απόδοση των τμημάτων υποδομών και η ορθολογισμένη αξιοποίηση κάθε δυνατού πόρου.

Παραχωρούμε το χώρο στον εκλεκτό φίλο, ώστε να μας ενημερώσει για τα δρώμενα του έργου και των αντιλήψεών του. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική ανταπόκριση στην παράκλησή μας να εκθέσει όσα βοηθούν να κατανοήσουμε πληρέστερα τις διεργασίες στο ΑΣ ΑΕΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι ακριβώς οι θεσμικές αρμοδιότητες του Γενικού Αρχηγού σε ένα τόσο μεγάλο Σωματείο όπως η ΑΕΚ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η θέση αυτή έχει πολυεπίπεδες υποχρεώσεις,που απαιτούν πολύωρη καθημερινή ενασχόληση. Ο Γενικός Αρχηγός πρέπει να ενημερώνεται καθημερινά από τους Εφόρους των τμημάτων, ώστε να επιλύει τα προβλήματα άμεσα ή να τα παραπέμπει στο ΔΣ, να είναι δίπλα στους αθλητές για αγωνιστικά και προσωπικά θέματα,να εκπροσωπεί το ΔΣ στις Ομοσπονδίες και άλλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα νέα αγωνιστικά τμήματα ιδρύθηκαν στην περίοδο όπου είσαι Γενικός Αρχηγός και σε ποια αγωνιστική διαδρομή βρίσκονται αυτή τη στιγμή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απόφασή μας είναι να λειτουργούν ενεργά όλα τα ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να μην πηγαίνουν τα παιδιά σε άλλα Σωματεία.Γι αυτό μέσω Γενικής Συνέλευσης ιδρύσαμε όλα τα σχετικά αθλήματα, προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα το power lifting, την άρση βαρών, το kick boxing, το ράγκμπι λιγκ, το πόλο, την τοξοβολία και το Muay-Thai. Όποιος θέλει μπορεί να συμβάλει ενεργά στη λειτουργία τους. Σχεδιάζουμε ήδη τη λειτουργία της πάλης και του ράγκμπι τζούνιορ. Παράλληλα,προσαρμοζόμαστε στις νέες τεχνολογίες με το esports και το βόλεϊ γυναικών vintage.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια οφέλη θα προσφέρει στο Σωματείο η δημιουργία του νέου γηπέδου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα οφέλη είναι πολλά και ουσιώδη με επίκεντρο το ότι θα γυρίσουμε στο σπίτι μας και θα τελειώσει η προσφυγιά. Περιορίζοντας τα απύλωτα έξοδα στο ΟΑΚΑ ωφελείται πολύ το Σωματείο, ενώ γύρω από το γήπεδο θα δημιουργηθούν εστίες άθλησης των τμημάτων μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να γίνει για να πετύχουμε μαζικές εγγραφές στο Σωματείο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο αριθμός των μελών δεν τιμά τόσο μεγάλο Σωματείο. Κατά το επόμενο διάστημα, θα επιχειρήσουμε άνοιγμα στον κόσμο, ειδικά στην περιφέρεια,όπου ο κόσμος είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Θα δοθούν κίνητρα ώστε οι ενωσίτες να γνωρίσουν καλύτερα το Σωματείο και να φέρουν τα παιδιά τους στην ομάδα με εμπιστοσύνη και αγάπη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες θεωρείς ως πιο σημαντικές επιτυχίες σου κατά την περίοδο όπου είσαι Γενικός Αρχηγός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λειτουργώ πρώτα ως οπαδός της ΑΕΚ, δηλαδή της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο, γι αυτό ο στόχος μου είναι η πρωταγωνιστική παρουσία μας. Πετύχαμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδος στο ανδρικό πιγκ-πογκ και την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α1, συνεχίστηκε η εντυπωσιακή κυριαρχία του τμήματος Ξιφασκίας, ανέκαμψε η Ποδηλασία (έχουμε τους 5 στους 10 καλύτερους αθλητές πανελλήνια), πήραμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στο ράγκμπι και ένα στο φούτσαλ. Παράλληλα, πιστεύω ότι συνέβαλα στο μέγιστο ώστε να οργανωθεί το Σωματείο σε αρτιότερα επίπεδα π.χ. να υπάρχει προγραμματισμός από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς, κάτι που φάνηκε στις σημαντικές επιτυχίες μας. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν ολοήμερη προσωπική και φυσικά ανιδιοτελή εργασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αξιολογείς την εξέλιξη του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος Βόλεϊ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Στο γυναικείο τμήμα,επιστρέφουμε στην Α1, έστω και καθυστερημένα. Πιστεύω ότι γίνονται σωστές κινήσεις για τη στελέχωση, με την προοπτική να κινηθούμε στην κορυφή της Α1. Στο ανδρικό τμήμα,που φυσικά αρμόζει να αγωνίζεται στην Α1, υπάρχουν δύο παράγοντες: ο εσωγενής, δηλαδή η ρύθμιση των οφειλών σε αθλητές και φορείς—και ο εξωγενής, δηλαδή να μην επιτρέψουμε σε υπερκείμενες αρχές να διαχειρίζονται κατά το δοκούν τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ανήκει στην ιστορία και το λαό της, σε αυτούς δίνουμε λόγο και δε θα επιτρέψουμε σε άλλους να μας εμπαίζουν. Σε αυτούς τους δύο στόχους ήδη κινούμαστε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το επίπεδο συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συνιστά ευτύχημα και μεγάλη χαρά για το Δήμο που απαλλάχθηκε από τον απαράδεκτο Άρη Βασιλόπουλο. Ο Γιάννης Βούρος, που ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ, προσπαθεί,με σημαντική ήδη επιτυχία,να οδηγήσει με τους συνεργάτες του το Δήμο εκεί που αξίζει και αρμόζει. Θα ήθελα να πω στους πολίτες του Δήμου αλλά και στους ενωσίτες ότι ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος εργάζεται νυχθημερόν για να κάνει πράξη την αγάπη του στην περιοχή και στην ΑΕΚ.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το AEKPASSION (που ανέκαθεν εγγυάται ένα ελεύθερο βήμα απόψεων) και τον αγαπημένο φίλο Κυριάκο Χήνα.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Δεύτερο 4X4 της ΑΕΚ στο φετινό Πρωτάθλημα!

Η Ένωση πραγματοποίησε τέσσερις σερί νίκες για δεύτερη φορά στη φετινή Super League.  Μετά τη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com