Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Λάκης Νικολάου στο ΑΕΚ TV για το ιατρικό συνέδριο της Ένωσης

Ο Λάκης Νικολάου στο ΑΕΚ TV για το ιατρικό συνέδριο της Ένωσης

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου των πρωταθλητών Ελλάδας, Λάκης Νικολάου, μίλησε στην κάμερα του AEK TV για το 2ο Ιατρικό Συνέδριο της Ένωσης με κύριο αντικείμενο μελέτης τον δύσκολο αθλητικό τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό.

Δείτε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη με τον κ. Νικολαου:

-«Είναι ένα ιδιαίτερο συνέδριο, τελείως εξειδικευμένο πάνω στον χώρο του ποδοσφαίρου και στον χώρο των τραυματισμών που συμβαίνουν σε αυτό. Θα ασχοληθεί επίσης, ως αθλητιατρικό συνέδριο με την πρόληψη και με την μετεγχειριτική πορεία μετά τον τραυματισμό, είτε συντηρητική, είτε χειρουργική. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια την οποία κάνουμε μαζί με τον συνεργάτη μου και γιατρό της ομάδας, Άλκη Καλλιακμάνη, έχοντας ως υποστηρικτή την ΑΕΚ. Είχε πολύ καλή ανταπόκριση πέρυσι, όταν ασχοληθήκαμε με το κομμάτι των θλάσεων, φέτος είπαμε να ασχοληθούμε με τη μάστιγα του αθλητισμού, τον τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο».

-«Φέτος διοργανώνουμε διημερίδα, επεκτείνουμε το χρονικό όριο ώστε να ασχοληθούμε διεξοδικά με αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά ποδοσφαιριστές και άλλους αθλητές. Στο ποδόσφαιρο έχει αυξηθεί πολύ πλέον η ταχύτητα δράσεως, δεν έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιριστές αλλά με ποδοσφαιριστές – αθλητές και αυτό αυξάνει πολύ την πιθανότητα τραυματισμών. Το συνέδριο αυτό έχει σκοπό να δώσει πολλά προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των τραυματισμών».

-«Είχαμε ανταπόκριση από πολλές εταιρίες και πήραμε την αιγίδα τους, συμμετέχουν ομάδες από το εξωτερικό όπως η Μπαρτσελόνα και η Μίντλεσμπρο, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, τέσσερις φορείς με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές που συμμετέχουν, μια καλοβαλμένη από επιστημονικής πλευράς ημερίδα που απευθύνεται σε γιατρούς, ορθοπαιδικούς, φυσιοθεραπευτές, φοιτητές και αθλητές, θα έλεγα ακόμα και γυμναστές».

-«Είχαμε ανταπόκριση από πολλές εταιρίες και πήραμε την αιγίδα τους, συμμετέχουν ομάδες από το εξωτερικό όπως η Μπαρτσελόνα και η Μίντλεσμπρο, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, τέσσερις φορείς με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές που συμμετέχουν, μια καλοβαλμένη από επιστημονικής πλευράς ημερίδα που απευθύνεται σε γιατρούς, ορθοπαιδικούς, φυσιοθεραπευτές, φοιτητές και αθλητές, θα έλεγα ακόμα και γυμναστές».

-«Τη δεκαετία του 2000 το ποσοστό επιστροφής σε υψηλό επίπεδο μετά από αυτόν τον τραυματισμό δεν ξεπερνούσε το 50-60%. Πέρυσι, στην εργασία που κέρδισε το βραβείο της χρονιάς από το Αμερικανικό Ορθοπαιδικό Συνέδριο, αποδείχθηκε ότι το ποσοστό έχει ανέβει κοντά στο 70%. Βελτιώθηκε λοιπόν το ποσοστό επιστροφής με τη βελτίωση, την εκπαίδευση, την εξειδίκευση αλλά και την τεχνολογική υποστήριξη που έχουμε πλέον για να αντιμετωπίσουμε τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου».

-«Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα, προσπαθώ να μεταβιβάσω κάποιες από τις γνώσεις μου και προσφέρω υποτροφίες, έρχονται κοντά μου και εκπαιδεύονται σε εξειδικευμένα κομμάτια, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου η Ιατρική: εξειδίκευση και προσφορά. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε συνέδρια, για αυτό ζήτησα να είναι χορηγός η ΑΕΚ και να γίνει αυτή η διημερίδα που πιστεύω ότι πλέον θα γίνει θεσμός».

-«Αυτή η προσπάθεια δείχνει την ευαισθησία μιας ομάδας, η οποία θέλει να μεταβιβάσει τις γνώσεις που έχει το επιτελείο της και σέβεται την περιουσία του συλλόγου, η οποία είναι οι ποδοσφαιριστές της. Όσο πιο καλά ενημερωμένοι είναι οι γιατροί μιας ομάδας και όσο πιο μεγάλη προσοχή δίνουμε στην υγεία των αθλητών, προστατεύουμε καλύτερα το κεφάλαιό μας. Η συμμετοχή τόσο πέρυσι όσο και φέτος από τα ιατρικά επιτελεία των άλλων ομάδων είναι σημαντική, είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου ο οποίος έχει δυνατότητες, όπως είναι η ΑΕΚ, να προσφέρει με αυτόν τον τρόπο. Θελήσαμε να κάνουμε κάτι εξειδικευμένο και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, με στοχευμένες απαντήσεις σε ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές».

Σχετικά με Μάνια Ζαχαριουδάκη

Μάνια Ζαχαριουδάκη
Η Μάνια Ζαχαριουδάκη έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, γεννηθείσα στις 20/04/1993.Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας γράφτηκα σε ένα δημόσιο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, όπου εκεί με κέρδισε φυσικά ο κλάδος του αθλητικογράφου. Όνειρο μου να γραφω για την ΑΕΚ και κάποια στιγμή να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με την Δημοσιογραφία και τις αθλητικές μεταδόσεις.

Ελέγξτε επίσης

Επετειακό Submarine021, μην το χάσετε!

Το επετειακό Submarine021 magazine κυκλοφορεί με πολλές ιστορίες που δεν τις έχετε ξανακούσει, συνεντεύξεις κιτρινόμαυρων …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com