Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Ο τροχός γυρίζει, η ΑΕΚ δυναμώνει και αυτό τους τρομάζει!

Ο τροχός γυρίζει, η ΑΕΚ δυναμώνει και αυτό τους τρομάζει!

Ο Θοδωρής Καρασούλης μέσα απο το AEKPASSION προσπαθεί να προσεγγίσει την ελληνική αθλητική πραγματικότητα, ιστορικά, με γνώμονα την λαϊκή ρήση για τον τροχό που γυρίζει και πως το γεγονός αυτό τρομάζει το αθλητικό κατεστημένο της χώρας!

Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να θεωρούμε επιτυχημένο σύλλογο όποιον κυριαρχεί στο λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου. Κάτω απο αυτό το πρίσμα 9/10 θα σου πουν οτι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός (το κατεστημένο) ασχέτως εαν υπολείπεται καμιά κατοσταριά τίτλων σε όλα τα σπορ του λεγόμενου “αιωνίου” του αντιπάλου (το αλλο μισό του κατεστημένου).

Μελετώντας την αθλητική ιστορία της χώρας δεν έχει υπάρξει στιγμή στα χρονικά που ενας εκ των “κατεστημένων αντιπάλων” να μην έχει δημιουργήσει μίνι “δυναστείες” στα λαοφιλή αθλήματα. Η μόνη στιγμή που πηγε μια ομάδα να “σηκώσει” κεφάλι και να απειλήσει αυτές τους τις “δυναστείες” ήταν η ΑΕΚ των αρχών του ’90! Δυστυχώς, όπως όλες οι μικρές επαναστάσεις και αυτή κατεστάλλει, για πολλούς ακόμη και με μηχανισμούς που ήταν έξω απο τον αθλητισμό.

Επειδή όμως η ιστορία είναι κάτι ζωντανό και όπως λέμε πολύ σωστά, επαναλαμβάνεται, βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτη τη κομβική στιγμή που ο τροχός έχει γυρίσει και “τσαλαπατήσει” το παλιό κατεστημένο. Το ποιός σύλλογος δυναμώνει σε όλα του τα τμήματα και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία, πιο σοφός από την ιστορία και έτοιμος να τελειώσει αυτό που άρχισε στα ’90ς, νομίζω οτι είναι προφανές. Και αυτό τρομάζει!

Τρομάζει γιατί οι “κατεστημένοι δυνάστες” και οι συν αυτώ, γνωρίζουν ότι αν μια ομάδα, εάν ενα σύνολο ανθρώπων, μπορεί στα ίσα να αμφισβητήσει τα κεκτημένα τους δικαιώματα επί του ελληνικού αθλητισμού, είναι αυτή που αποπνέει υγεία σε όλους της τους τομείς, έρχεται διψασμένη για επιτυχίες και κυρίως έχει μια μεγάλη ιδέα σαν λόγο ύπαρξης. Αυτό τους “παραλύει” κυριολεκτικά!

Τους ακούμε στα ραδιόφωνα να “σκούζουν”, τους διαβάζουμε σε διάφορα ανακριβή και κατασκευασμένα άρθρα, νιώθουμε και “οσμιζόμαστε” τον πανικό που τους έχουμε προκαλέσει. Εμείς ερχόμαστε όπως το ορμητικό ποτάμι, φτιάχνουμε τις υποδομές μας, συμμαζεύουμε τις “ανορθογραφίες” του παρελθόντος μας, στηρίζουμε τους μπροστάρηδες μας, οι οποίοι φροντίζουν με τη σειρά τους να μας κάνουν κάθε μέρα και πιο δυνατούς.

Ίσως δε η ανέγερση της Αγιάς Σοφιάς να είναι και η εκκίνηση της εγκαθίδρυσης μιας κιτρινόμαυρης “αυτοκρατορίας” που θα φροντίσει να επανακτήσει ολα αυτά τα κλεμμένα μας Σαββατοκύριακα και θα διαλύσει ότι βρώμικο έχει στηθεί για να συντηρεί αθλητικούς “δικτάτορες”.

Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία είμαστε μόνο εμείς. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι αυτοκρατορίες πέφτουν εκ των έσω. Επειδή ακριβώς μια από αυτές είναι και αυτή από την οποία προερχόμαστε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι “εφιάλτες” θα πρέπει να “εξοστρακίζονται” απο τον οργανισμό ΑΕΚ. Να απομονώνονται.

Μόνο τα “φίλια πυρά” μπορούν πλέον να σταματήσουν το περήφανο πέταγμα του αετού μας και αυτό το ξέρουν καλύτερα, ακόμη και από μας, οι ίδιοι μας “εχθροί”!

Γι’αυτό αδέλφια προσοχή, γιατί πάνω απ’όλα μας αξίζει να ζήσουμε και μεις τις επιτυχίες που δημιουργούμε χωρίς να φοβόμαστε τη κλοπή των κόπων μας. Και ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε, είναι να μείνουμε μακριά, πολύ μακριά από την εσωστρέφεια!

Σχετικά με Θοδωρής Καρασούλης

Θοδωρής Καρασούλης
Ο Θοδωρής Καρασούλης είναι γεννημένος τον Ιανουάριο του 1976. Στα 42 χρόνια της ζωής του έχει "γράψει" πολλά χιλιόμετρα για την ΑΕΚ. Μεταξύ διαφόρων ενασχολήσεων που είχε στο παρελθόν, πλέον εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια ως συντονιστής Οδικής Βοήθειας σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Μεταξύ άλλων σπουδών είναι και απόφοιτος ΙΕΚ αθλητικής δημοσιογραφίας. Δημοσιογράφος δεν έγινε, αλλά πάντα τον τρώει το σαράκι να εκφράζεται για τα κοινά της ΑΕΚ, κάτι που φιλοδοξεί, παράλληλα με την καλύτερη του προσπάθεια για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σας, να κάνει και μέσα από αυτόν τον φιλόξενο για την ομάδα μας χώρο.

Ελέγξτε επίσης

Δύο χρόνια και μία… μέρα!

Χθες το AEK Passion έκλεισε δύο χρόνια και δεν είναι δυνατό να μην γράψουμε λίγες… …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com