O «Zoro» κλείνει τα 38 (pic+vid)

Ένας παίκτης που έχει συνδεθεί και έχει αγαπηθεί έντονα στην ΑΕΚ είναι ο Αργεντινός επιθετικός Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο “Zoro” όπως ήταν το παρατσούκλι του αγαπάει την ΑΕΚ και έχει αφήσει το όνομα του στην ελίτ όλων των εποχών. 

Σαν σήμερα 19 Ιανουαρίου του 1983 γεννήθηκε ο Ισμαέλ Μπλάνκο ένας από τους κορυφαίους της ΑΕΚ όλων των εποχών στο σκοράρισμα.Η αγαπημένη αγορά της ΑΕΚ για απόκτηση παικτών είναι η Αργεντινή, με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να υπογράφει στην ΑΕΚ στις 10 Αυγούστου του 2007 και στο ντεμπούτο στην superleague να σκοράρει δύο γκολ “με το καλημέρα”. Ο 38χρονος επιθετικός γεννημένος στη Σάντα Έλενα της Αργεντινής, αποτελεί για την σύγχρονη ιστορία της ΑΕ, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τον Δικέφαλο.  Από το 2007 μέχρι το 2011 πρόλαβε πολλές καταστάσεις, έμαθε την Ελλάδα, αγάπησε και αγαπήθηκε και κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδος. Τις δύο πρώτες σεζόν αναδείχθηκε στο πρωτάθλημα της χώρα μας πρώτος σκόρερ με 19 γκολ στη πρώτη χρονιά και 14 στη δεύτερη. Ο Μπλάνκο έκλεισε την καριέρα του στην ΑΕΚ με 171 συμμετοχές σε μια ονειρεμένη πορεία, έχοντας σκοράρει 73 γκολ! Από αυτά τα 55 γκολ είναι στο πρωτάθλημα, κάτι που τον καθιστά 3ο στη λίστα με τους ξένους σκόρερ όλων των εποχών στην ΑΕΚ. Μπροστά του βρίσκονται μόνο οι Μπάγεβιτς και Μπατίστα. Σε αυτή τη λίστα υπενθυμίζουμε μπήκε και ο Λιβάγια.

Ο Μπλάνκο για πολλούς παρά την ηλικία του θα ήταν μια μαγική στιγμή να τον δούν να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ έστω για μια άτυπη μεταγραφή Ιανουαρίου που θα έρθει και θα φορέσει μια φορά τη φανέλα στην Αγιά Σοφιά και ας σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Αργεντίνος επιθετικός έχει επισκεφθεί το νέο γήπεδο και είχε πει: ” To γήπεδο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για την ΑΕΚ. Μακάρι να μου έδινε η ομάδα την ευκαιρία να παίξω ένα ματς εκεί. Πρέπει να θέλουν και οι δυο όμως”.

 

- Advertisement -

O Ισμαέλ Μπλάνκο μετά από χρόνια στο εξωτερικό, σε ομάδες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής έπαιξε στην Ελλάδα όταν πήρε την απόφαση να γυρίσει πέρυσι στο Αιγάλεω κάνοντας το “μπαμ”. Αφού ήρθε μέχρι εδώ πίστεψαν πολλοί στην επιστροφή του έστω για λίγο σαν φόρος τιμής. Ο “Zoro” στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για ομάδα της ΄Γ’ εθνικής, τον Παναρκαδικό. Όταν πήγε η ΑΕΚ στην Τρίπολη ο Μπλάνκο ήταν εκεί για να τη δει από κοντά.

Εδώ είναι ο Μπλάνκο και το πως μοιάζει στην επιστροφή του στην Ελλάδα:

Δείτε τα γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ:

Κωνσταντίνος Κουτλιάνης
Κωνσταντίνος Κουτλιάνης
Ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης, σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και αποφοίτησε το 2018. Το 2019 πραγματοποίησε την 6μηνη πρακτική του άσκηση στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργός και συντάκτης του αθλητικού site Kseperasetous.com. Έχει εργαστεί επίσης και σε άλλο αθλητικό site, για 3 χρόνια αρθρογραφούσε σε μουσικό blog και συνεργάζεται με ραδιοφωνικό σταθμό. Διαχειρίζεται τα social media,αρθογραφεί και κάνει συνεντεύξεις για το AEKPASSION ως μέλος του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -