Η ΑΕΚ έκανε μία πειστική εμφάνιση το μεσημέρι της Κυριακής στη Ριζούπολη και χωρίς να εντυπωσιάσει έφτασε σε ένα ευρύ σκορ, τη στιγμή που ανάλογα ματς οδηγούσαν σε ”γκέλες” τις προηγούμενες χρονιές.
Σε ένα ματς που λίγο η ώρα, λίγο το γήπεδο θύμισαν παλιότερες εποχές Α’ Εθνικής, ο Καρέρα κατέβασε μία 11άδα με εκπλήξεις απέναντι στην ΑΕΛ, που στο α’ μέρος δεν κατάφερε να ικανοποιήσει.
Προβλημάτισε μάλιστα και σε συνδυασμό με κάποια περίεργα φαλτσοσφυρίγματα του κ.Φωτιά (Συνδέσμου Πέλλας) έκανε πολλούς Ενωσίτες να μονολογήσουν ”μια απ’τα ίδια πάλι…” . Η Λάρισα ήταν στημένη καλά με 5-3-2 και μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της, κάτι που δυσκόλεψε την Ένωση στη δημιουργία παιχνιδιού και ανάγκαζε τον Σιμόες να γυρίζει ανάμεσα στα στόπερ για να παίρνει την πρώτη πάσα. Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της ΑΕΚ (4-3-3) γινόταν από αριστερά με τους Λόπες και Μαχαίρα, καθώς οι Παουλίνιο, Αλμπάνης από δεξιά, δεν συνδυάστηκαν καλά. Ο Μάνταλος έψαχνε να βρει την κάθετη, όμως ο τρόπος που έκανε κίνηση και περίμενε τη μπάλα ο Ολιβέϊρα δεν βοήθησε.
Στο β’ μέρος ο Μαχαίρας με τον Αλμπάνη άλλαξαν πλευρές και ”φόρτωσε” περισσότερο από δεξιά η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα σε μία από αυτές τις επιθέσεις με τον Παουλίνιο και μετά από κόντρες στη μεγάλη περιοχή , να φτάσει η μπάλα στον MVP Μαχαίρα, που με απευθείας σουτ νίκησε τον πολύ καλό μέχρι εκείνο το σημείο (55’) Ούγγρο τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Γκέργκελι Νάγκι, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.
Με τον αέρα του 1-0 και με τους Ανσαριφάρντ, Λιβάγια ,Τάνκοβιτς να μπαίνουν σαν αλλαγές, η ΑΕΚ πάταγε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, απέκτησε κίνηση και ταχύτητα στην επίθεση αλλά παρόλαυτα ήρθε στο 68’ κόντρα στη ροή του αγώνα η ισοφάριση με τη ”φωτοβολίδα” του Σπαρβ.
Εκεί όμως φάνηκε η ποιότητα της φετινής ΑΕΚ και το βάθος στο ρόστερ που έδωσε τις απαραίτητες λύσεις και με τα πολύ ωραία γκολ των Καρίμ (72’), Σιμόες (78′) και Γαλανόπουλου (89’) έφτασε σε ένα θριαμβευτικό σκορ, επιστέγασμα της πολύ καλής επιθετικής λειτουργίας σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.
Η ΑΕΚ όχι απλά κέρδισε ένα ”must win” ματς, αλλά έπεισε ότι μπορεί να προσαρμοστεί , να κάνει υπομονή στο παιχνίδι της, να μην πανικοβληθεί από την προσωρινή ισοφάριση ή την αργοπορία στο να βάλει το πρώτο γκολ και γενικά ότι έχει τον τρόπο και τις λύσεις ακόμη και μετά την περιπέτεια με τον covid-19 που δεν επέτρεψε στην ομάδα να προπονηθεί κανονικά κατά το διάστημα της διακοπής της Super League.
Τώρα ο Καρέρα καταστρώνει τα σχέδια του για το ματς της Πέμπτης με τη Ζόρια, που είναι επίσης υποχρεωμένος να κερδίσει για να ελπίζει. Σημαντική η απουσία λόγω καρτών του εξαιρετικού και στο χθεσινό ματς Πέτρου Μάνταλου (3 ασίστ – πρώτος στο πρωτάθλημα συνολικά), αλλά θα υπάρχει η επιστροφή του Νέναντ Κρίστισιτς, τη στιγμή που το come back του Αντρέ Σιμόες με νέο εντυπωσιακό γκολ ”αλά Βόλφσμπουργκ” έδειξε τον πλουραλισμό που υπάρχει φέτος στα χαφ.
Αγωνία σίγουρα υπάρχει για τους Ανσαριφάρντ (που από τη στιγμή που μπήκε ανέβασε όλη την ομάδα σε ταχύτητα και κίνηση) και Λόπες μέχρι να μάθουμε την ακριβή διάγωση των τραυματισμών τους, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τον αγώνα με τη Ζόρια για το Εuropa League (Πέμπτη 26/11- 19:55).
Η ομάδα δουλεύει καλά. Αν διατηρηθεί μέσα στους στόχους μέχρι τις γιορτές, είναι ικανή για μεγάλα πράγματα…
ΥΓ: Η ψυχολογική φόρτιση του Κώστα Γαλανόπουλου κατά τη διάρκεια της συνένετευξης μετά τη λήξη του ματς, θα πρέπει να έκανε κάποιους που είχαν σκεφτεί εκείνη την πρώτη προσέγγιση για το συμβόλαιο του, να νιώσουν έστω και λίγο άσχημα…Πάμε γερά Κωστάκη!
