Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ώρα για τον τριμηνιαίο έλεγχο στο “σχολείο”

Ώρα για τον τριμηνιαίο έλεγχο στο “σχολείο”

Αν υποτεθεί ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που στις βλέψεις του είναι μια διεθνή καριέρα (και γιατί όχι) τότε η ΑΕΚ αποτελεί για κείνον κάτι σαν την 3η λυκείου. Όπως σε κάθε σχολείο της χώρας και έχοντας διανύσει το 1/3 της χρονιάς – πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα για τον έλεγχο του τριμήνου.

Γράφει ο Θοδωρής Καρασούλης

Εντάξει ρε φίλε και εσύ τι είσαι ο καθηγητής της τάξης; Όχι και γι’αυτό ακριβώς εγώ απλώς θα περιγράψω τα μαθήματα και κάποιες γενικόλογες κρίσεις… τους βαθμούς θα τους βάλετε εσείς διαβάζοντας τις.

Άλλωστε εγώ ο καθαριστής του “σχολείου” είμαι, είχε μια δουλειά ο καθηγητής και με άφησε στο πόδι του με τους γονείς…

Θρησκευτικά (Κάτι σαν τη γνώση ποδοσφαίρου δηλαδή)

Εδώ για τον Μαρίνο, δε χωράει καμμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για έναν συνεπή και ενεργό “χριστιανό” κατα αρχάς, που έχει βαθειά γνώση της “θρησκείας” από το σπίτι του ακόμη, όμως παρόλα αυτά δε παραλείπει και να διαβάζει και να ενημερώνεται και για τις υπόλοιπες “θρησκείες”.

Μαθηματικά
(Προετοιμασία αγώνα)

Πρέπει να πούμε ότι ενώ στις προηγούμενες “τάξεις” (βλέπε ομάδες) είχε δείξει να έχει βάσεις μαθηματικών τον τελευταίο διάστημα έχει κολλήσει στην άλγεβρα.
Χρησιμοποιεί για την κάθε επίλυση “προβλήματος” (βλέπε αντίπαλο προπονητή) έναν “μαθηματικό τύπο”(βλέπε σύστημα) σε σημείο τελικά τα αποτελέσματα του να βγαίνουν παντελώς λάθος σε δύσκολα “προβλήματα”. Πρεπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί όλους του μαθηματικούς “τύπους” της άλγεβρας γιατί ναι μεν ο “τύπος” που έχει επιλέξει “έλυσε” στην αρχη κάποια εύκολα “προβλήματα” αλλά δε προβλέπεται πια να “λύσει” πολλά ακόμη.

Αγωγή του Πολίτη
(Έλεγχος αποδυτηρίων, νουθεσία παικτών)

Χωρίς λόγο σε ένα τόσο εύκολο μάθημα, ο Μαρίνος παρουσιάζεται χωρίς να έχει καν το ενδιαφέρον (;) να τα πάει καλά. Δεν φαίνεται να μην υπάρχει γνώση του αντικειμένου απλώς εκείνη την ώρα του μαθήματος εκείνος παίζει ποδόσφαιρο στην αυλή με “μικρότερους μαθητές” (βλέπε παίκτες) του σχολείου (ομάδα) και μάλιστα τους αφήνει να έχουν πολλές φορές απειθάρχη εικόνα για τα στάνταρ του “σχολείου”. Δείχνει μάλιστα και μια μικρή εύνοια σε αυτά που έχουν μείνει τάξη και ο νοών νοητό σε αυτό το σημείο.

Γυμναστική (Προετοιμασία, φυσική κατάσταση στους αγώνες)

Εδώ ως παλιός αθλητής και ελλείψη καθηγητή στο σχολείο του έχει ανατεθεί εξ’ολοκλήρου το μάθημα να το παρουσιάζει στου “μαθήτες” της τάξης. Στην αρχή υπήρχαν “γονείς” (δημοσιογράφοι) που μας είπαν ότι τα παιδιά τους κουραζόντουσαν με τόση γυμναστική και δεν άντεχαν όλη μέρα. Είχαν και μικρούς τραυματισμούς συνεχώς, μερικοί “γονείς” μας ανέφεραν και πιο σοβαρούς. Κάτι πρέπει να έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, ίσως ελάφρυνε το πρόγραμμα γυμναστικής του (;) γιατί τραυματισμοί δεν μας αναφέρονται πια τόσο συχνά, αλλά η τάξη αρχίζει να χάνει σε αντοχές… ειδικά οι πιο δυνατοί και αρτιμελείς από την αρχή.

Γενικά για να μη σας κρατάω αφού σίγουρα θα έχετε και άλλες δουλειές, μπορεί να μη ξεκίνησε ιδανικά για τον Μαρίνο το τρίμηνο, κυρίως λόγο κάποιων λαθών στο τρόπο που αντιμετωπίζει κάποια “μαθήματα”, πιστεύω οτι έχει δυνατές βάσεις ως μαθητής και είναι στο χέρι του στο τέλος της χρονιάς ακόμη και να αριστεύσει, αρκεί να το θέλει και να δει και κάπως αλλιώς τα πράγματα που κυρίως κάνει λάθος από αβλεψία θα έλεγα και επιπολαιότητα.

Υ.Γ Λίγο την Αγωγή του Πολίτη να πρόσεξει παραπάνω γιατί μπορεί ο μέσος όρος της, να καταστρέψει τους υπόλοιπους βαθμούς!

Υ.Γ2 Παρακαλώ πάρτε το παραπάνω γραπτό μου ως μια επιχείρηση να ελαφρύνει το κλίμα διότι είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουν πολλά άλλα κείμενα με ευθείες βολές και καταγγελτικό χαρακτήρα προς όλες τις πλευρές…και εγώ είμαι απλώς ένας ανειδίκευτος εργάτης του “σχολείου”.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Στη διάθεση του Καρέρα για το παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ ο Ολιβέιρα

 Κανονικά θα προπονηθεί ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ και θα είναι στη διάθεση του Μάσιμο …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com