Η ελληνική δικαιοσύνη δεν απέδωσε σε κανέναν ευθύνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και αποφάσισε να περάσει την συγκεκριμένη υπόθεση στο αρχείο.
Η Ελληνική δικαιοσύνη πήρε μια άκρως ντροπιαστική απόφαση με την πλήρη αρχειοθέτηση των ευθυνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο του 2023.
Ήταν 7 Αυγούστου παραμονή της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ όταν οι Κροάτες χούλιγκαν πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα φτάνοντας έξω από την «Αιγά Σοφιά-OPAP Arena αρχίζοντας να κάνουν υλικές ζημιές και να τραμπουκίζουν τους κατοίκους της περιοχής έχοντας μαζί τους διάφορα αιχμηρά και επικίνδυνα αντικείμενα. Μέσα στις συρράξεις που ακολούθησαν ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης μαχαιρώθηκε θανάσιμα.
Αυτό οδήγησε σε πρώτο στάδιο την διερεύνηση των ευθυνών επτά υψηλόβαθμων αστυνομικών σχετικά με το αν διέπραξαν παράβαση καθήκοντος με τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη εναντίον των ανωτέρω προσώπων».
Στη συνέχεια ο εισαγγελέας εφετών Αθήνας ενέκρινε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας μόνο για δύο αστυνομικούς για τους οποίους σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής εναντίον τους και παράλληλα ζήτησε άσκηση ποινικής δίωξης για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.
Τελικά όμως η αντεισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε εκ νέου την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς ανέφερε ότι οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «ενήργησαν αποκλειστικά εξ αμελείας». Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών ενέκρινε την πλήρη αρχειοθέτηση της υπόθεσης, «κουκουλώνοντας» οριστικά την υπόθεση Κατσούρη, για την οποία κανείς δεν επωμίστηκε ευθύνες.

