Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ / Ποδοσφαιρικός πολιτισμός: Aγνοείται!

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός: Aγνοείται!

Ένα άρθρο που καταδικάζει τον χουλιγκανισμό με αφορμή ένα ακόμα απαράδεκτο γεγονός που συνέβη εχθές στα όρια της οπαδικής βίας. Το ερώτημα είναι ένα: ΩΣ ΠΟΤΕ;

Τον χουλιγκανισμό τον γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες. Αυτή την άρρωστη οπαδική κουλτούρα που ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Που όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα των ομάδων   μεταξύ κάποιων ανθρώπων, οι ίδιοι μεταμορφώνονται σε “οπαδικά κτήνη”. Συγχωρέστε με για την έκφραση. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Και η κατάσταση έχει ως εξής. Σε μία χώρα όπου ο κάθε “Μπαρμπα Γιώργος” τσακώνεται με τον κάθε “Μπάρμπα Μήτσο” για οποιοδήποτε θέμα (90% ασήμαντο), κλείνοντας ουσιαστικά τα μάτια τους σε θέματα που πραγματικά θα έπρεπε να τους απασχολούν, τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς από το να σκοτώνονται τα αντίστοιχα παιδιά τους στα γήπεδα; Λάθος μου η προηγούμενη πρόταση.Δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια σου σε θέματα, όταν έχεις κλειστό μυαλό.

Οι συνθήκες, οι κυβερνήσεις, οι καταστάσεις όπως θέλει μπορεί να το πάρει κανείς, έχουν φέρει τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα σε top επίπεδο σε αυτήν την χώρα. Δεν αναφέρομαι καθαρά στην ΑΕΚ αυτήν την στιγμή εννοείται. “Άγιοι” δεν υπάρχουν πουθενά. Μόνο συμφέροντα. Συμφέροντα που “τρέφονται¨, όλα αυτά τα χρόνια,  τρέφοντας παράλληλα τον χουλιγκανισμό με τα κατάλληλα μέσα. Χωρίς να τους νοιάζει τι συνέπειες μπρούν να υπάρξουν. Πόσες φορές σε συμπλοκές υπήρξαν τραυματισμοί, συλλήψεις,ξυκολοκοπήματα; Να πω και την απαγορευμένη λέξη; Θάνατοι; Ναι με αυτόν παλεύει ο συγκεκριμένος οπαδός της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή! Όπου η μητέρα του δεν ξέρει αν θα τον ξανααντικρίσει,επειδή ο ίδιος αποφάσισε να πάει στο γήπεδο να δει την ομάδα του. Τι, είδατε κάτι περίεργο στην προηγούμενη πρόταση; Η πραγματικότητα στην Ελλάδα αυτή είναι. Όσο σκληρή και ανήκουστη και αν ακούγεται. Διότι τόσα χρόνια τρέφεται, και όλο και μεγαλώνει. Δεν σταματάει τώρα, ότι τιμωρίες και να του βάλεις. Χουλιγκανισμός λέγεται. Δίχως ίχνος λογικής, δίχως ίχνος ανθρώπινου πολιτισμού.

Σε άλλα λόγια ο οπαδός της ΑΕΚ εχθές έπεσε από μπαλκόνι 2ου ή 3ου ορόφου(οι πηγές δεν είναι έγκυρες), με σκοπό να αποφύγει το ξυκολόπημα από οπαδούς του Ολυμπιακού. Επειδή ο ίδιος υποστηρίζει άλλη ομάδα. Επειδή ο ίδιος φόραγε κιτρινόμαυρα αντί για ερυθρόλευκα. Για αυτούς τους 2 λόγους, τώρα παλεύει για την ζωή του. Άραγε οι συγκεκριμένοι που τον κυνήγησαν, κοιμήθηκαν ήσυχοι το βράδυ που μας πέρασε; Φυσικά και ναι. Όσοι δεν έχουν μυαλό, ήσυχοι κοιμούνται.

Σχετικά με Δημοσθένης Καμσής

Δημοσθένης Καμσής
Ονομάζομαι Δημοσθένης Καμσής και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1997. Σπουδάζω στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Με ρίζες από την Πόλη, δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα από αυτήν του Δικεφάλου. Άρχισα να πηγαίνω στο γήπεδο από το 2004 και από τότε το μικρόβιο μπήκε... βαθιά μέσα στο αίμα μου. Κάποια χρόνια μετά μου κόλλησε όμως, και ένα άλλο μικρόβιο. Αυτό της δημοσιογραφίας. Από τα χρόνια του Λυκείου,είχα μία τροπή προς τα εκεί, παρόλλο που δεν σπούδασα τελικώς δημοσιογραφια. Από το 2018 όμως,άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά και άρχισα να γράφω σε διάφορα site. Η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε όμως με το AEK Passion, ο συνδυασμός δηλαδή ΑΕΚ και Δημοσιογραφίας αποτελεί παιδικό όνειρο.

Ελέγξτε επίσης

Αγγελόπουλος: «Στόχος είναι να… χτιστεί νέο μπασκετικό κοινό πέρα από τη βάση οπαδών που υπάρχει αυτή τη στιγμή» (pics)

Ο διοικητικός ηγέτης της «Βασίλισσας», Μάκης Αγγελόπουλος, βρέθηκε σήμερα το πρωί σε ένα σεμινάριο του …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com