Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ουζουνίδης: «Στόχος μας μόνο η κορυφή»!

Ουζουνίδης: «Στόχος μας μόνο η κορυφή»!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσιάστηκε από την «Ένωση» και ανέφερε ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση και πως στόχος του είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα για να τη διατηρήσει στην κορυφή!

Εκ μέρους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ τον καλωσόρισε ο διευθυντής επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του έξι μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά» ήταν τα λόγια του.

Ακολούθησε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ: «Η ομάδα είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία θέλουμε όλοι να τη διατηρήσουμε εκεί. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

-Για το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είμαι άνθρωπος που δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι εδώ και αυτό σημαίνει ότι πιστεύω σε μένα και ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο με προβληματίζει. Ξέρω ότι η διοίκηση θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει για να παρουσιάσω αυτό που έχω στο μυαλό μου».

-Για όσα θα ήθελε να αλλάξει: «Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Σίγουρα η ομάδα διέθετε στοιχεία που την βοήθησαν να φτάσει ψηλά. Να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη συνοχή, να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία και τον τρόπο ανάπτυξής της. Γνωρίζω τους παίκτες, είτε έχω συνεργαστεί μαζί τους, είτε τους έχω αντιμετωπίσει ως αντιπάλους. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό σημείο της. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και την επίθεση».

-Για μεταγραφικούς στόχους: «Το ρόστερ είναι καλό. Κοιτάζουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε θέσεις που έφυγαν παίκτες. Θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού που θα κάνουν την ομάδα ακόμα πιο ελκυστική. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία των παικτών. Γράφεται ότι είμαι αμυντικός προπονητής, ο Νίκος μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα σε αυτό… Υπάρχουν προτεραιότητες για απόκτηση παικτών σε κάποιες θέσεις. Στόχος μας είναι οι δύο παίκτες, χαφ και εξτρέμ, να είναι μαζί μας στην προετοιμασία. Αυτό θα είναι το ιδανικό. Το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα».

-Για τις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό, για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και για το αν είναι απωθημένο η δουλειά σε μεγάλη ομάδα: «Είναι μεγάλη η πρόκληση για όλους τους Έλληνες προπονητές. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε σε δυσκολίες. Δεν θα έλεγα ότι έχω απωθημένο. Δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Δυστυχώς στο τέλος οι ομάδες, λόγω συγκυριών, δεν πρωταγωνίστησαν. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να συγκεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μια καλή δουλειά που θα ήθελε κάθε προπονητής».

-Για το αν προβληματίζεται για την προετοιμασία καθώς η ομάδας θα πρέπει να έτοιμη νωρίς για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Όχι, καθόλου. Έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και σε φιλικά παιχνίδια. Το βασικό είναι να έχουμε στην προετοιμασία όλους τους παίκτες. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές αλλαγές. Ξέρω πολλά από τα παιδιά, τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά τους, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα».

-Για τις ακαδημίες: «Θα δούμε στην πορεία. Σήμερα υπάρχει ένα φιλικό και είναι πιθανό να παραστώ εγώ ή κάποιος απ’ τους συνεργάτες μου. Η ΑΕΚ πάντα στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο και αν κάποιο παιδί θεωρήσουμε πως είναι έτοιμο, θα το προωθήσουμε στην πρώτη ομάδα. Δεν κοιτάζω μόνο την Κ20, αλλά και την Κ17. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που να έχουν αναδείξει τόσα νέα παιδιά όσο εγώ».

-Για τους δύο παίκτες, τον επιθετικό και τον μέσο, που θα αποκτηθούν: «Είπα πως αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Δεν θα είναι μόνο αυτή. Στόχος είναι να αντικατασταθούν οι παίκτες που έφυγαν. Αν θεωρήσουμε με το Νίκο πως υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες επιλογές, θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την ομάδα».

-Για το αν πιστεύει ότι στην ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερη πίεση, σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετώπισε στον Παναθηναϊκό: «Θα είναι πιο εύκολο για εμένα να κατακτήσω το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Δεν είναι η ίδια πίεση με όσα έζησα πέρυσι».

-Για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία για τον ίδιο: «Πρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έκανε πέρυσι η ομάδα. Αυτή είναι η πρόκληση».

Σχετικά με Μιχάλης Μικελλής

Μιχάλης Μικελλής
Ένας εραστής της μεγάλης ιδέας που λέγεται ΑΕΚ. Ακόλουθος της μια ζωή όπου και αν παίζει σε οποιοδήποτε άθλημα. Με αξίωσε ο καλός ΘΕΟΣ να δημιουργήσω με τον Τάσο Κυριτζόγλου, αλλά και με όλους τους συνεργάτες μου, αυτόν το κιτρινόμαυρο μετερίζι στο ιντερνετικό αέρα, το AEKpassion.gr, για να υπάρχει μια φωλιά για όλους τους Ενωσίτες ανά τον κόσμο και να μιλάει μονάχα για ΑΕΚ για να ενημερώνεται (Α)ληθινά (Ε)γκυρα (Κ)αθαρά, για την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Ελέγξτε επίσης

Οι δηλώσεις Ουζουνίδη, Γκάλο και Τσόσιτς (vid)

Ο προπονητής και οι δύο αμυντικοί του «Δικεφάλου» έκαναν δηλώσεις στην κάμερα της NOVA ενόψει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com