Αρχική / ΓΗΠΕΔΟ / ΠΑΕ ΑΕΚ για Σκεπαστή: Μετά από 40 χρόνια ορθώνεται και πάλι το νότιο πέταλο του σπιτιού μας (ΦΩΤΟ)

ΠΑΕ ΑΕΚ για Σκεπαστή: Μετά από 40 χρόνια ορθώνεται και πάλι το νότιο πέταλο του σπιτιού μας (ΦΩΤΟ)

Με ανάρτηση της η ΠΑΕ ΑΕΚ υπενθύμισε μια…ξεχωριστή επέτειο.

Καθώς σαν σήμερα συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τα εγκαίνια της πιο θρυλικής εξέδρας ελληνικού γηπέδου. Ο λόγος για την Σκεπαστή που στις 7 Οκτωβρίου το 1979 άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της για το κιτρινόμαυρο κοινό, σε ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ένα έργο που οραματίστηκε ο τεράστιος Λουκάς Μπάρλος και επέβλεψε ο πολιτικός μηχανικός Γεράσιμος Έρτσος.

Η κατασκευή αυτής της ξεχωριστής εξέδρας άλλαξε εντελώς μορφή στο «Νίκος Γκούμας», έγινε αργότερα σύνθημα και μεγάλωσε πολλές γενιές ΑΕΚτζήδων. Πλέον, υψώνεται ξανά στο νότιο πέταλο της «Αγιά Σοφιάς» που αποκτά πλέον περιμετρικά ομοιόμορφη εικόνα με την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εξέδρα, που ταυτίστηκε με την κιτρινόμαυρη ιστορία.

 Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τα 40 χρόνια από τα εγκαίνια της Σκεπαστής:

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, στις 7 Οκτωβρίου του 1979 η περίφημη σκεπαστή εξέδρα, που οραματίστηκε ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος, επέβλεψε ο πολιτικός μηχανικός Γεράσιμος Ερτσος και άλλαξε την όψη του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες της σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απ’ όπου και η φωτό.
Σαράντα χρόνια μετά ορθώνεται και πάλι στο νότιο πέταλο του σπιτιού μας, που αποκτά πλέον περιμετρικά ομοιόμορφη εικόνα με την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εξέδρα, που ταυτίστηκε με την κιτρινόμαυρη ιστορία και μεγάλωσε γενιές και γενιές Ενωσιτών!

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία ( όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και δει το Δικέφαλο το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Όμορφες στιγμές από το Ναό, με συνοδεία… Παντελίδη (vid)

Δείτε το υπέροχο βίντεο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη αυτού του σπουδαίου, «Ενωσίτη» τραγουδιστή, που …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com